Идеалното място за живеене във Варна?

• 141 673
  • 2 158
  •   1
Отговори
# 2 040
Какво значи няма как да видя, като аз ВИЖДАМ всеки ден, постоянно. Нищо не си мисля, а ти казвам каква е действителността. Като прясно завършила студентка с достатъчно приятели все още студенти. Има и много, които заминават в чужбина, но има и такива, които остават тук. Хората от цяла източна България масово мигрират във Варна, не само студенти. Това, че на теб не ти се плащат скъпи наеми не означава, че няма такива хора. И всъщност кой определя дали един наем е висок? Внимавай, ще те изненадам - пазарът! Нито ти, нито аз, нито съседите от твоя блок.  Има най-различни квартири, за хора с различни възможности. За 600 - 700 лв са наистина луксозни дизайнерски апартаменти, в затворени комплекси с охрана, басейни и пр.  Симпатично обзаведени в широк център има и за по 400 лв. В Аспарухово и Владиславово и със старо обзавеждане има и по 300 лв. Моят наем за етаж от къща с дневна, спалня, баня и тераса е 225 лв. Не всичко е ново, но си освежих някои неща и ми е изключително уютно и спокойно и си се кефя на макс. Пия си кафето и виждам морето и половината град. Имам денонощен магазин и спирка на 7 минути пеш. И знам, че винаги мога да паркирам спокойно до къщата.
В кой район е този етаж от къща ?И коя година е сключен договора за наема ? newsm78

# 2 041
  • Варна
Сотира. Преди 3 месеца.

# 2 042
Сотира. Преди 3 месеца.
В такава зона без инфраструктура може и да има на 225 лв. , иначе такава сума е необичайна за Варна.

# 2 043
  • Варна
Ами то си е вилна зона, със своите предимства и недостатъци. Аз съм намерила каквото търся и съм доволна. Simple Smile Мисълта ми беше, че има всякакви варианти - и за малко, и за много пари. Но няма как хем да си в центъра, хем всичко да ти е ново и хем наемът - нисък. Simple Smile

п.п. Специално на мястото, на което съм аз, инфраструктурата не е кой знае колко зле. Да, няма улично осветление, но в почти всеки двор има лампи, които осветяват. И улицата ако щете вярвайте, е в по-добро състояние от тази пред блока ми в Победа. Grinning И имам всичко наблизо на пешеходно разстояние.

# 2 044
Диди, с 50 евро на квадрат мисля, че можеш да купиш и нещо в населено място, не във вилна зона. В споменатата Звездица в края на миналата и в началото на тази присъединиха две местности към селото, като поне едната (на която в момента не мога да се сетя името) граничи непосредствено със селото и трябва да има възможност за ток и вода, там са по 40 евро кв. максимум.

За наемите - мисля, че във Варна има мегдан за качване. А с АМ Хемус (евентуално през 2024 г., според последните обещания) и цените, и наемите - дългосрочни и краткосрочни, ще бъдат нагоре. Лично мнение естествено, не е препоръка за нищо.

# 2 045
Ами то си е вилна зона, със своите предимства и недостатъци. Аз съм намерила каквото търся и съм доволна. Simple Smile Мисълта ми беше, че има всякакви варианти - и за малко, и за много пари. Но няма как хем да си в центъра, хем всичко да ти е ново и хем наемът - нисък. Simple Smile

п.п. Специално на мястото, на което съм аз, инфраструктурата не е кой знае колко зле. Да, няма улично осветление, но в почти всеки двор има лампи, които осветяват. И улицата ако щете вярвайте, е в по-добро състояние от тази пред блока ми в Победа. Grinning И имам всичко наблизо на пешеходно разстояние.
Предпочитам да е добре , а не да е не кой знае колко зле .

# 2 046
Тъй като има запознати тук, искам да питам за приятел. Колко е наема на малко жилище в района на Колхозен, под Патриарха (в хубавата част уж, далеч от мангалите). Две малки помещения, южна тераса с хубав изглед, скосове на последен етаж (мисля 5ти) без асансьор. Има мебели, но няма уреди, печки пералня...нова кооперация с контролиран достъп. Подходящо е са сам като че ли... Аз не мога да кажа цифра, защото за един без асансьор е огромен минус, а на друг не пречи...също и за скосовете, някои не желаят и да чуят, други го намират за артистично.

# 2 047
  • Варна
На мен други неща са ми по-важни. Който иска да му е хубаво, си плаща. Всяко едно удобство вдига наема.

ЕmmaT, не искам към Звездица. Ходила съм и не ми харесва, далече ми идва. Не искам в село, а в рамките на града.  Вилните зони също са населени места. Че и целогодишно. Grinning

# 2 048
  • Варна
Тъй като има запознати тук, искам да питам за приятел. Колко е наема на малко жилище в района на Колхозен, под Патриарха (в хубавата част уж, далеч от мангалите). Две малки помещения, южна тераса с хубав изглед, скосове на последен етаж (мисля 5ти) без асансьор. Има мебели, но няма уреди, печки пералня...нова кооперация с контролиран достъп. Подходящо е са сам като че ли... Аз не мога да кажа цифра, защото за един без асансьор е огромен минус, а на друг не пречи...също и за скосовете, някои не желаят и да чуят, други го намират за артистично.

Лъки, за млади наематели липсата на асансьор не би била пречка да наемат апартамента, но само ако е с осезаема разлика надолу в цената, спрямо подобните имоти в района. Скосовете  аз даже ги обичам. Обаче липсата на бяла техника си е минус. Не може ли твоят приятел да сложи базовите уреди, колкото да има нещо. Пералня, хладилник и поне един портативен котлон на първо време, може да ги купи за 600 - 700 лв втора употреба или нови Нео. И може би 350 лв наем. Без уреди - 300 мааксимум. И пак зависи дали са прилични банята и мебелите. Колхозния независимо в коя част, винаги е държал една идея по-ниски цени.

# 2 049

Лъки, за млади наематели липсата на асансьор не би била пречка да наемат апартамента, но само ако е с осезаема разлика надолу в цената, спрямо подобните имоти в района. Скосовете  аз даже ги обичам. Обаче липсата на бяла техника си е минус. Не може ли твоят приятел да сложи базовите уреди, колкото да има нещо. Пералня, хладилник и поне един портативен котлон на първо време, може да ги купи за 600 - 700 лв втора употреба или нови Нео. И може би 350 лв наем. Без уреди - 300 мааксимум. И пак зависи дали са прилични банята и мебелите. Колхозния независимо в коя част, винаги е държал една идея по-ниски цени.
Че , то на какво отгоре да държат високи цени за квартал презастроен , с малки улички и пълни с коли , цигани бол и крими елементи ?Кофи преливащи от боклук , ями като кратери ..Шум , прахоляк , мръсотия и отврат инфраструктура и мургави обитатели.

# 2 050
На мен други неща са ми по-важни. Който иска да му е хубаво, си плаща. Всяко едно удобство вдига наема.

ЕmmaT, не искам към Звездица. Ходила съм и не ми харесва, далече ми идва. Не искам в село, а в рамките на града.  Вилните зони също са населени места. Че и целогодишно. Grinning

да, като се замислих на север от вн динамиката е друга, нормално е един да харесва едно, друг - друго.
аз харесвам южните територии - галата и след нея.

# 2 051
Квартали в близост до пазари /изключвам Чаталджа / , автогари и жп гари .. не ми ги хвали. Confused

# 2 052
  • Варна
То аз и до Чаталджа не виждам нищо за хвалене. Grinning Само за студенти и баби кореняк-гражданки е яко. Grinning

# 2 053
Диди, значи 300лв нещо такова?

# 2 054
Моят наем за етаж от къща с дневна, спалня, баня и тераса е 225 лв.
Мда, м-т "Сотира".
Вие сте без деца,
където не е обвързано разстоянието и транспорт с детски градини и училища.
Аналогично на Вашите условия, но с по-нисък наем, за 150лв,
мой колега обитава къща на един етаж, точно зад Mall Varna.
В м-т "Сотира" мога да 'подскажа" и по-добри предложения,
нито ток,нито вода, нито кабелна ще Ви бъде начислявана.
Наемът е 200лв. Обзаведено, с хладилник.
Няма пералня, печка и съдомиялна, но има помещение, на 3 апартамента с такива.
По немски образец!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт