В 19 седмица се оказах без води.
Как се стигна до там?
в епикризите на първия стационар, където лежах, пише следното:
отидох с оплакване от розово зацапване и болки. Установи се в урината (ентерококус фекалис) и 2 дни по-късно при завишено црп (17 при норма 5) е направен серклаж. След серклажа започнаха страшните кръвоизливи. В първите 12 часа не можех не само да ставам, но и да се обръщам в леглото от болки.
Следва много масивна лекарствена терапия. За тази терапия по-късно в София казаха, че може да увреди бебето.
Седмица до 10 дни по-късно водите са видимо намалели и намаляват прогресивно. Възможно ли е тази инфекция да е спукала мехура? Но инфекцията не е била влагалищна? Влагалищният секрет беше чист. Грешка ли е било да се прави серклаж при вихреща се инфекция? До този момент с бебето беше всичко наред - вървеше 1 седмица напред, на феталната морфология не се видяха проблеми.
Приели са ме с напълно нормални чернодробни ензими - алат 18, асат 13.5. Но съм имала белтък.
Десет дни по късно съм с асат 50, алат 75. ЦРП вече в норма, белтък вече няма.
Жестоката терапия продължи още.
Отидох в София, където ми заявиха, че:
- съм можела да съдя бургаските лекари за убийство.
- е възможно водите да са изтекли
- е възможно бъбреците на бебето да са се увредили от лекарствената терапия и оттам да идват намалелите, направо липсващи води
- е възможно да са били увредени по начало.
- от активно бебе с висок тонус и седмица напред развитие, започна да изостава, да се движи вяло, матката го притискаше отвсякъде, пулсът беше много ускорен. Видяха се разширени бъбречни легенчета и разширени чревни бримки. Това вродени аномалии ли са или може да са били и придобити?
- достигнах асат / алат до 500 и 700. Започна да се говори за автоимунен проблем заради завишените ензими при бременност. Но аз постъпих с нормални ензими? Възможно ли е да са от лекарствената терапия? При първа бременност имах малък проблем - ензими със стойност 50 и 70 след едно хранително натравяне, но те се нормализираха постепенно с хомеопатия. Но повтарящият се проблем кара някои лекари да смятат, че аз бременност не мога да износя заради черния дроб. Всъщност той няма нищо общо със спукването на мехура. И явно при бременност съм по-чувствителна откъм отрови. Може би просто трябва да се внимава с токсините??
Хистологията показва следното: кръв,некротична децидуа с възпалителни инфилтрации; регенерирал ендометриум с възпалителни инфилтрации.
Знам, че стана много дълго.. Но няма към кого да се обърна. За момента ми предстоят имунологичните изследвания другата седмица. След това с тях ще ходя при доц Конова. Но междувременно се питам и ме гризе отвътре. Ще ми помогнете ли с намирането на някаква логика?
Къде си се преглеждала в София?
Не са й били нищо подобно.