Опитвам се да разбера

• 1 672
  • 12
  •   1
Отговори
Опитвам се да разбера какво се случи с нас - чета епикризите, разсъждавам... Все повече започвам да си мисля, че проблемът не е бил генерален...
В 19 седмица се оказах без води.
Как се стигна до там?

в епикризите на първия стационар, където лежах, пише следното:
отидох с оплакване от розово зацапване и болки. Установи се в урината (ентерококус фекалис) и 2 дни по-късно при завишено црп (17 при норма 5) е направен серклаж. След серклажа започнаха страшните кръвоизливи. В първите 12 часа не можех не само да ставам, но и да се обръщам в леглото от болки.
Следва много масивна лекарствена терапия. За тази терапия по-късно в София казаха, че може да увреди бебето.
Седмица до 10 дни по-късно водите са видимо намалели и намаляват прогресивно. Възможно ли е тази инфекция да е спукала мехура? Но инфекцията не е била влагалищна? Влагалищният секрет беше чист. Грешка ли е било да се прави серклаж при вихреща се инфекция? До този момент с бебето беше всичко наред - вървеше 1 седмица напред, на феталната морфология не се видяха проблеми.

Приели са ме с напълно нормални чернодробни ензими - алат 18, асат 13.5. Но съм имала белтък.
Десет дни по късно съм с асат 50, алат 75. ЦРП вече в норма, белтък вече няма.
Жестоката терапия продължи още.

Отидох в София, където ми заявиха, че:
- съм можела да съдя бургаските лекари за убийство.
- е възможно водите да са изтекли
- е възможно бъбреците на бебето да са се увредили от лекарствената терапия и оттам да идват намалелите, направо липсващи води
- е възможно да са били увредени по начало.
- от активно бебе с висок тонус и седмица напред развитие, започна да изостава, да се движи вяло, матката го притискаше отвсякъде, пулсът беше много ускорен. Видяха се разширени бъбречни легенчета и разширени чревни бримки. Това вродени аномалии ли са или може да са били и придобити?
- достигнах асат / алат до 500 и 700. Започна да се говори за автоимунен проблем заради завишените ензими при бременност. Но аз постъпих с нормални ензими? Възможно ли е да са от лекарствената терапия? При първа бременност имах малък проблем - ензими със стойност 50 и 70 след едно хранително натравяне, но те се нормализираха постепенно с хомеопатия. Но повтарящият се проблем кара някои лекари да смятат, че аз бременност не мога да износя заради черния дроб. Всъщност той няма нищо общо със спукването на мехура. И явно при бременност съм по-чувствителна откъм отрови. Може би просто трябва да се внимава с токсините??

Хистологията показва следното: кръв,некротична децидуа с възпалителни инфилтрации; регенерирал ендометриум с възпалителни инфилтрации.

Знам, че стана много дълго.. Но няма към кого да се обърна. За момента ми предстоят имунологичните изследвания другата седмица. След това с тях ще ходя при доц Конова. Но междувременно се питам и ме гризе отвътре. Ще ми помогнете ли с намирането на някаква логика?

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 08:23 от Mademoiselle Chocolate

# 1
Още едно доказателство за абсолютната некадърност на бургаските лекари! Като чуя за там и ми настръхват косите. Съди ги, заслужават! Сори за off-a, но не се сдържах! Желая ти всичко да се оправи и да се радваш на бебче! Hug Къде си се преглеждала в София?

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 08:32 от Bonbonska

# 2
В Надежда. Там и лежах за няколко дни. За съжаление това, което ми казаха по време на прегледите, няма да запишат като официално становище. Давам си сметка, че това би била битка с вятърни мелници и не искам да губя енергия в нея. Искам просто да знам какво се случи, за да не се случва занапред.

# 3
Да, така е, важна е причината, даже да не е официално написана. Доверявай се на най-добрите / Надежда, Майчин дом, Щерев и други много има, да не изброявам/, само не и на някой в Бургас!

# 4
Mademoiselle Chocolate Съжалявам за това, което ти се е случило и се надявам нещата при теб да се изяснят! Чела съм те и в други теми. Мисля , че проблема е комплексен. Тъси причината , не подценявай автоимунното заболяване/ то за съжаление ако го има обикн. не е само  Confused/. За доц.Конова незнам, но консултация с имунолозите в Наджда аз ти препоръчвам!/ знам ,че не ти е на сърце , но имаш време да помислиш/
От надежда епикриза нямаш ли?

# 5
Имам, но не съдържа нещо, което да ми помогне в разнищването на историята. И естествено завършва с това, че съм изписана клинично здрава и със запазена бременност. Едва стигнах на газ спирачка до МД, за да родя.
Виж, знам, че Надежда няма алтернатива. И там между другото е гастроентероложката ми, тя е прекрасен човек и много и се доверявам. Не отхвърлям варианта да отида отново там на консултация, но за сега се въздържам.

# 6
Mademoiselle Chocolate ,съжалявам за случилото се  Hug

# 7
  • UK
Съжалявам, че мина през толкова много.
Относно ентерококите, на мен ми откриха в трети триместър в рутинните изследвания, и в урина и във влагалищен секрет, бебето изоставаше в с около 2 седмици, роди се 18 дни по-рано, 2600 г, здраво и без проблеми. Нямам идея дали имат връзка тези три неща, при мен има и други фактори.  
Забравих най-важното, до последно преди да вляза за спешно секцио, със силни контракции и кръвоизливи, нямаше изтичане на околоплодни води, мехурът беше запазен.
Ако беше навлязла навътре инфекцията и бебето се беше нагълтало предполагам щеше да мине курс на АБ след раждането.  newsm78 Не са й били нищо подобно.

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 09:54 от dejie

# 8
Шоколадче, съжалявам за случилото се. Каквото и да кажа, няма да намалее мъката ти, така че няма да приказвам излишно. От опит ще ти кажа, че мъката ще я преживееш, с течение на времето ще се успокоиш, никога няма да забравиш случилото се, но то вече няма да те кара да страдаш така, както сега.

Не знам какво се е случило, но според мен е много важно да потърсите причините. Направете всички възможни изследвания, консултирайте се с лекарите, за да може при следваща бременност да вземете всички предпазни мерки. Причина може и да няма. При мен нямаше абсолютно никаква причина да загубя бебетата в края на 22-ра седмица. Нямах инфекция, не се преуморявах, бебетата бяха здрави (след аборта им правиха изследвания за кариотип) - две абсолютно здрави мишлета, развиващи се изключително добре. Изобщо нямаше никаква причина да ми се скъси шийката - факт е обаче, че стана. Можеш да търсиш виновни, но не знам това доколко ще се отрази добре на емоциалното ти състояние. А и това няма да ти върне изгубеното. По-добре съсредоточи усилията, нервите и средствата в нещо, което ще ти помогне да изкараш успешна следваща бременност.

Горе главата! Hug

# 9
Нединка, не търся виновни. Приемам, че това е била съдбата ни и е щяло да се случи по един или по друг начин. Търся причините, за да ги предотвратя занапред.

Момичета, благодаря за подкрепата.  Hug

# 10
Mademoiselle Chocolate аз така съвсем набързо, но ще ти напиша, че според мен е възможно да има връзка м/у черния дроб и кървенето /повлиява кръвосъсирването/. Отделно инфекцията на пик. пътища /бъбреци/ се свърва с проблема с ок. мехур.

# 11
Mademoiselle Chocolate, с теб бяхме заедно в една друга тема, където четях редовно за проблемите които имаше, сега случайно разбрах за случилото се и ми стана много тъжно  Hug Бъди силна!  Heart Eyes
Аз също съм си патила от "професионализма " на бургаските доктори и искам да те попитам ако е удобно, при кой лекар си ходила ?

bouquet

# 12
Мама ирина, кървенето започна доста преди да се повлияят чернодробните. Беше ми правено и изследване на кръвосъсирване - в норма беше.
Чувствам се като Шерлок Холмс...

Общи условия

Активация на акаунт