Раждане в Майчин дом , АГ или Окръжна болница Варна ?

• 11 643
  • 33
  •   1
Отговори
Незнам дали има такава тема, нека да пишат момичета, раждали там и да споделят при кой лекар са били, как са родили, доволни ли са?   bouquet

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 14:31 от *bebka*

# 1
записвам се да следя темичката  bouquet

# 2
Аз съм раждала в Майчин дом през 2012 г. при д-р Бейлерян. Условията са добри, персонала малко отегчен от многото работа. Бях в стая на която не се отваряха прозорците и се чувствах, като в аквариум. Няма глътка свеж въздух през престоя ти и това май е единственото, което ми пречеше. За другите болници нямам преки наблюдения, освен от мои близки, които са раждали там. Моето мнение за държавните болници е отрицателно, защото не искам детето ми да излезе с инфекция и да съм в близък контакт с мургави родилки Peace

# 3
В Майчин дом каква е сумата която се заплаща за нормално раждане без избор на екип?  Thinking

# 4
Аз съм за болницата, в която могат да реагират бързо и адекватно с квалификация и необходимата апаратура, ако не дай си Боже нещо се случи с детенцето. Това за сега е само АГ. Раждала съм там, има и условия, когато си платиш за тях като ВИП стая и диферентна стая. Раждах секцио по медицински причини. В интензивното ми беше много студено (беше зимата), духаше от дограмите, но съм доволна от 5 ет, самостоятелните стаи, тъкмо им бяха направили ремонт и бяха много уютни. Нямаше хлебарки.

# 5
В Майчин дом каква е сумата която се заплаща за нормално раждане без избор на екип?  Thinking
Не си спомням точната сума, но приблизително 700-750 лв. Раждах нормално, без упойка и при лекарката, която извиках по телефона- това вероятно е избор на екип. Цените им ги има на сайта.
 Относно адекватната реакция и лекари, не съм сигурна че държавната болница предлага такава пред частната. Децата на всички мои приятелки раждали в АГ се оказаха с инфекция, която едни разбраха рано, други доста по-късно. Така наречените ВИП стаи са пълна пародия и е пълно с хлебарки. Условията са ужасни, но ако имаш лекар на който вярваш отиваш и раждаш при него, независимо в коя болница е.

# 6
Без да искам да споря (защото не мисля, че АГ предлага най-добрите условия), ще кажа само едно: Дано на никое детенце не се налага да бъде в неонатология, а понякога всяка секунда е от значение за спасяване на един живот и не се знае, дали транспортирането от една болница до друга няма да е фатално.

# 7
  • София
Родих през 2013 в МД - София. Условията в болницата са под всякаква критика, пълзяха хлебарки навсякъде. Температурата в стаята достигаше 45 градуса.
 Не ми се беше случвало до този момент да лежа в болница и не съм на ясно с реда. Сблъсках се с персонал на който не му пука грам за пациента. Питаш нещо -отговора е да ти се скарат и това в момент от живота на една жена (майка) в който момент си доста емоционална и объркана.Осем ужасяващи дни срещу скромната сума от 1200лв.

# 8
  • Варна
Хайде да се включа.  Sunglasses
Терминът ми беше на 7.04.2014г... чудих се много къде да раждам, "теглихме и мерихме" страшно много с мм,към края на бременността ми го обсъдихме и с лекарката ми от ЖК и стигнахме до решението да раждам в Майчин дом при д-р Анна Атанасова.
По прекрасно решение не съм взимала, очарована съм от д-р Атанасова
Скрит текст:
(чака ме до последно за нормално раждане,въпреки, че се шансовете за него бяха минимални)
родих секцио, (белега ми е прекрасен),изключително доволна съм от целия екип,от всички които се грижиха за нас след като извадиха бебчо,условията са много добри, въобще само хубави неща мога да кажа. Да парите,които платихме не са малко 1130 лв, но всяка една стотинка си струваше.
Ако някой нещо го интересува да пита.   bouquet

ПС: Да вметна само че вечерта след операцията ми разбрахме за родилка,която за малко не са я изтървали в АГ-то...е хората я спасиха и бебчето и също (1,200 гр).Да са живи и здрави и всичко вече да им върви по мед и масло.
ПС 2: Който има съмнения за специалистите там, да знае, че след това което видях... хората си разбират от работата много, знам, че навсякъде стават сакътлъци... но все пак.  Blush

# 9
Не съм разбрала Peace

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 00:22 от The same myself

# 10
  • Варна
 The same myself, май нещо не сме се доразбрали, аз споделям за "Майчин дом" Варна.

# 11
Някой да има някакви отзиви за д-р Свраков( Окръжна болница)? Praynig

# 12
Аз съм за болницата, в която могат да реагират бързо и адекватно с квалификация и необходимата апаратура, ако не дай си Боже нещо се случи с детенцето. Това за сега е само АГ. Раждала съм там, има и условия, когато си платиш за тях като ВИП стая и диферентна стая. Раждах секцио по медицински причини. В интензивното ми беше много студено (беше зимата), духаше от дограмите, но съм доволна от 5 ет, самостоятелните стаи, тъкмо им бяха направили ремонт и бяха много уютни. Нямаше хлебарки.
Благодарение на "адекватните им и бързи реакции" загубих бебето си и едва не загубих живота си и то след 3 дневен престой "под наблюдение". Това стана точно преди Коледа 2013 - "голям подарък ми подариха"........  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 13
Имам въпрос конкретно само за АГ-то, понеже твърдо съм решила там да раждам с избор на екип. Може ли някой да ми обясни какви са манипулациите при нормално раждане и при секцио в тази болница,т.е. какво се случва след момента на приемането в болницата, какъв е реда там?

# 14
  • Щастлива мама на 3 слънца
Я стига сте се глезили. Какъв е това нещо не разбирам. Защо все кефа си гледате. Да има лукс. Да няма циганки....спешни случай пътуват от майчин дом до аг винаги. Ама мн често майка или бебе умират през този път. Смъртен акт се издава от аг и майчин дом излизат чисти. На 2 мой приятелки има умориха бебетата. Ама бяха в лукс и удобство. Майчин дом нямат нужната апаратура ако имат проблем да се справят.... Нито хлебарките нито инфекциите или циганите са ме подразнили.акушетката ми е много близка и ми каза колко линейки с бебета от майчин дом идват..... И колко умират. Раждала съм 2 пъти в аг. 1 път в обикновена стая. 2 я път вип. Винаги съм плащала за избор на екип.раждам при 1 доктор и при една акушерка. Тежки, проблемни раждания. Юни пак там ще родя. Извинявам се, че съм толкова рязка. Но още виждам мъката и болката на момичетата изгубили бебетата си. Не ме послушаха и това ми тежи. Да ако е раждане без проблем няма проблем да е в майчин дом. Ама я кажете някой обещал ли ни е да роди Без проблем. Оставям на всеки да вземе решение сам. Но да ми се говори за лукс и гъзария и за раждане моля моля.

Общи условия

Активация на акаунт