Раждане в Майчин дом , АГ или Окръжна болница Варна ?

• 11 644
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета!И за мен стои въпросът за избор АГ или Майчин дом Варна за раждане.Във Майчин дом имам правена операция преди 3 години и съм изключително доволна от всичко-лекари, отношение, условия просто от всичко. И аз съм чувала, че тежките случаи с бебета се препращат към АГ.Искам да избера по-доброто за бебето, НО...В началото на бременността имах проблеми-бяха близначета и едното го загубих,кървене,повръщане/ което започна в 4-я месец/ и се наложи по спешност да ходя в АГ.Пропуснах да кажа, че съм с ин витро процедура, която не е правена във Варна.Та в АГ бяха много внимателни лекарите при прегледите/един път плащах, един път не/, но не искаха изобщо да се ангажират с мен.Всеки път ми обясняваха, че лекарствата, които са изписани от ин витро клиниката са правилни и няма смисъл да влизам в АГ, защото ...е студено,по-добре лечение в домашни условия, щели да ми вливат същите лекарства, които така или иначе взимам.Амниоцентеза пък правих в Майчин дом София.5 дни в болница и никой не ме потърси за тези 5 дни.Няма прегледи, нямаше визитация, няма чаршафи,храна, баня и тоалетна една за цял етаж.Та след тия условия в държавните заведения пак си остава въпросът АГ или частна клиника.Освен това много се притеснявам от отношение на персонала в държавните болници.Малко по-чувствителна съм, но съгласете се, че ако няма адекватно внимание в първите дни към мен и никой не ми отвори вратата, това е лоша грижа и бебето ми. Иска ми се още някой, който скоро е раждал секцио в АГ да сподели. Оказва се, че раждането секцио в АГ е с 30лв. по-евтино от раждането секцио в Майчин дом.

# 31
Ивели, обяснението, че е било студено.......не е студено, просто не са искали да носят отговорност за теб. Всички АГ си прехвърлят бременни, за да се отърват и да си вържат гащите ако нещо се случи. Аз бях така в 8 месец- ще влизаш, няма да влизаш за задържане....добре, че си останах вкъщи, иначе щях да родя преждевременно, а иначе изкарах точно до термин.
Аз лично бих избрала МД за водене на ЖК, като дръпнах чертата накрая-по-добре да си плащам и всичко ще правя на едно място. А за раждане нямам мнение за МД. Аз родих в АГ и съм доволна, но ако се спреш там, задължително си избери екип.

# 32
Да побутна темата. По скорошни впечатления, аг или майчин дом.

# 33
Здравейте, искам да Ви поканя в „Подкрепа за раждане във Варна“ - Фейсбук група  за подкрепа по време на подготовката за раждане във Варна и региона. Групата има месечни срещи, следващата ще е през септември. Модератор е дула и инструктор по подготовка за раждане в процес на сертификация към Childbirth international. 

Общи условия

Активация на акаунт