Раждане в Майчин дом , АГ или Окръжна болница Варна ?

• 11 645
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Адреналинка, много се извинявам, но не бъди толкова рязка....по принцип избягвам да коментирам такива постове, но трагедии стават навсякъде и "Майчин дом" не е лукс, а място със едни нормални условия за родилка и бебе, топла вода, баня, консултанти, които ти помагат да закърмиш бебето с кърма, акушерки,които са на един бутон разстояние и идват винаги без да се карат и т.н условия,които всяка една болница трябва да предлага.
Та по същество, денят след като родих синът ни, приеха жена, която на косъм са я спасили и бебчето и също ...точно от АГ болницата със много мъка са успели да я прехвърлят в Майчин дом,където роди бебенцето си 1,200 гр. 5 дни бях там и 5те дни денонощно  това бебенце се наблюдаваше и следеше от екип лекари, жената не можеше да върви...беше в инвалидна количка, после едва ходеше с патерици....друга позната ражда в АГ без избор на екип, мъчили са я цяла нощ, без никой да и обърне внимание и чак сутринта са и направили секцио по спешност... навсякъде се случват нещастия, но това не означава да се заклейми веднага съответното лечебно заведение и специалистите в него.

ПП: Лека бременност и леко раждане!

Мир на праха им на всички малки дущици и искрени съболезнования за семействата им!

# 16
  • Щастлива мама на 3 слънца
Адреналинка, много се извинявам, но не бъди толкова рязка....по принцип избягвам да коментирам такива постове, но трагедии стават навсякъде и "Майчин дом" не е лукс, а място със едни нормални условия за родилка и бебе, топла вода, баня, консултанти, които ти помагат да закърмиш бебето с кърма, акушерки,които са на един бутон разстояние и идват винаги без да се карат и т.н условия,които всяка една болница трябва да предлага.
Та по същество, денят след като родих синът ни, приеха жена, която на косъм са я спасили и бебчето и също ...точно от АГ болницата със много мъка са успели да я прехвърлят в Майчин дом,където роди бебенцето си 1,200 гр. 5 дни бях там и 5те дни денонощно  това бебенце се наблюдаваше и следеше от екип лекари, жената не можеше да върви...беше в инвалидна количка, после едва ходеше с патерици....друга позната ражда в АГ без избор на екип, мъчили са я цяла нощ, без никой да и обърне внимание и чак сутринта са и направили секцио по спешност... навсякъде се случват нещастия, но това не означава да се заклейми веднага съответното лечебно заведение и специалистите в него.

ПП: Лека бременност и леко раждане!

Мир на праха им на всички малки дущици и искрени съболезнования за семействата им!
Проблема на жената е че не е платила.плащаш ли си има отношение не плащаш ли е въпрос на късмет. Всеки го знае това. Нещастия стават на всякъде. Но предпочитам да си платя и да съм в болница с добри апарати. Аз бях на ви етаж и всички бяха с мен мен мили. Който има проблем с кърмене вика ллл консултант. Но не платиш ли..... Си на произвола. Това е истината и доста майки си казват няма да платя

# 17
  • Варна
Ще раждам в Майчин дом. Там попаднах в труден и проблемен период, там ходих на прегледи, там се лекувах, сега там ме наблюдават.

Не смея и да си помисля да се обърна към бременни жени, които търсят информация със "стига сте се глезили". И да се акцентира постоянно на смъртни случаи, също ми се струва не особено уместно.

Съобразявайте се, моля, че различните хора имат различни прагове на чувствителност.

# 18
Малко по-емоционален е коментара на АДРЕНАЛИНКА, но може и да има защо. Раждала съм 2 пъти в АГ на 5 ет и съм много доволна и от отношение и условия. За мен най-важното е при проблем да се реагира веднага, а това е мястото, където имат възможност да го направят.

# 19
  • Варна
Не е ли ясно, че всеки ще е доволен от мястото, на което е получил адекватна помощ и отношение? Това, че за едни правилното място се е оказала Окръжна болница, въобще не го прави масово валидно. Както и АГ, както и Майчин дом, разбира се.

Ако има в темата жена, родила по веднъж и в трите болници, но с раждания, протекли по един и същи начин, тогава можем да направим сравнение. В противен случай, не виждам как може да се изгради обективно мнение.

Дано всички имаме късмет, това е най-важното.

# 20
Малко по-емоционален е коментара на АДРЕНАЛИНКА, но може и да има защо. Раждала съм 2 пъти в АГ на 5 ет и съм много доволна и от отношение и условия. За мен най-важното е при проблем да се реагира веднага, а това е мястото, където имат възможност да го направят.
Днес 2 часа висах в аг Варна... Една бъдеща майка седя и чака до мен моя лекар. 1 дете преди 2 г.. В майчин дом го изгубила. Второ ще ражда в аг. После една мама в 9 м.С контакции милата. От мд я пращат в аг... Имала някакъв проблем и не искали да я приемат там.
Да емоционален ми е коментара.... Днес се затвърди мнението ми. Темата е ясна всеки си дава мнение. Всеки си чете и преценява всички бременности са ми мн тежки и проблеми. Надявам се на добър край Всички искаме здрави бебета.

# 21
  • Варна
Продължавайте си черната статистика тогава. Имам чувството, че на някои хора им доставя някакво удоволствие да пишат само за смърт, загуби и неприятности.

Пожелавам успех на всички бъдещи майки! Надявам се, че ще намерят правилното място, на което ще посрещнат децата си.

# 22
Продължавайте си черната статистика тогава. Имам чувството, че на някои хора им доставя някакво удоволствие да пишат само за смърт, загуби и неприятности.

Пожелавам успех на всички бъдещи майки! Надявам се, че ще намерят правилното място, на което ще посрещнат децата си.

Аз казвам каквото знам. Да ако бременност и раждането са супер всичко е точно в мд . Еми ако има проблеми... Всички мълчим и крием... Щото е по лесно. Такава е статистиката. Казах ви акушерка ми е говорила много какво става там. Който където иска да ражда. Не не ми доставя удоволствие просто казвам какво знам. И моята позната се биеше в гърдите колко е хубаво в мд.. А какво стана накрая. Вие защо се дразни те. Администраторите да изтрият коментарите ми щом не ви харесва.

# 23
  • Варна
Не става въпрос дали ми харесва или не.
Но вече беше спомената детската смъртност, колко още пъти е необходимо това да се повтаря във всяко едно мнение? В период, в който хормоните са в пълен безпорядък, чувствителността е крайно изострена и е нужно много малко за събуждане на безброй страхове, кому по-точно е необходимо да се пише за изгубени бебета постоянно?

Аз съм с високорискова бременност, което автоматично опровергава теорията ви, че Майчин дом е мястото само за леки случаи.

Цитат
Вие защо се дразни те.

Лично аз се дразня, защото попаднах в точно тази частна болница, след като ме съсипаха в държавна. Подробности няма да давам обаче, не виждам с какво ще помогне на някого още една лична трагедия.

# 24
  • Варна
Мен ми е интересно защо от МД са върнали майка в 9м. с контракции  Shocked

# 25
Мен ми е интересно защо от МД са върнали майка в 9м. с контракции  Shocked
плацентата била много ниско долу и не искали да я оперират нито да я израждат нормално, 9 месеца я следели там и тя била сигурна , че ще ражда там ,но като я прегледали я отпратили ,че с багажа милата чакаше в аг .
Тайга ти ще раждаш секцио така ,че няма риск при теб. Има добри лекари там ,който правят идеално секцио .

# 26
  • Варна
Аз родих преди 5г. в Майчин дом.Много рискова бременност + трудно зачеване.Секцио по мед. показания.Имам миопия и бях с плацента превия тоталис.Което ще рече най-рисковата превия.Когато влизах за секцио имаше екип готов за кръвопреливане, освен екипа, който оперираше и екипа, който очакваше бебето ми.
Какви са тези глупости, че връщали с плацента превия?
Никога няма да мога да се отблагодаря на всички лекари, които са причината да успея да зачена, да износя и да родя жива и здрава дъщеря ми.Моето секцио го прави д-р Яков в екип със сина си.Анестезиолог ми беше д-р Добрева.Бременността ми я следи д-р Яков и доц. Маркова/ тя вече няма кабинет там, но тогава в екип двамата направиха много усилия, за да износя успешно дъщеря ми.

В АГ не бих родила, освен ако не дай боже не тръгнех прим. в 7ми месец да раждам.Там умориха бебето на моя приятелка!Там на две приятелки бебетата си тръгнаха със стафилококови инфекции.Съвсем на скоро на колега на мъж ми бебето пак със стафилококи оттам.Когато аз раждах помня, че умориха една родилка и бебето ѝ.Аз имам приятелка акушерка там....та мерси - не бих изобщо рискувала с тази болница.
Във всака една има смъртни случаи, не си мислете изобщо, че няма такива.
Важното е майката да е спокойна с избора си на лекар и болница.

# 27
Родих преди почти 2 месеца в АГ с избор на екип. Не съжалявам, доволна съм от отношението им. Бяхме 3 родилки в смяната, само аз бях с избор на екип. Наблюденията ми са, че моят лекар идваше на всеки час да ме провери за разкритие и беше до мен по време на напъните в предродилна зала и в родила, разбира се. Другите две момичета-викаха, крещяха и само акушерките ги обслужваха. Ако не издържиш и си поискаш секцио, моментално ще ти връчат декларация и ще си платиш за него 500 лв. На 5 етаж- явно съм случила на смяна, всички бяха много готини за 4-те дни там. Като ходих за болничния се изненадах,че ме посрещна там акушерката от предродилна зала. Оказа се,че се сменят всеки месец по етажите. Така че, кой бил груб и кой не на 4-5 етаж- няма гаранция.

# 28
Родих преди почти 2 месеца в АГ с избор на екип. Не съжалявам, доволна съм от отношението им. Бяхме 3 родилки в смяната, само аз бях с избор на екип. Наблюденията ми са, че моят лекар идваше на всеки час да ме провери за разкритие и беше до мен по време на напъните в предродилна зала и в родила, разбира се. Другите две момичета-викаха, крещяха и само акушерките ги обслужваха. Ако не издържиш и си поискаш секцио, моментално ще ти връчат декларация и ще си платиш за него 500 лв. На 5 етаж- явно съм случила на смяна, всички бяха много готини за 4-те дни там. Като ходих за болничния се изненадах,че ме посрещна там акушерката от предродилна зала. Оказа се,че се сменят всеки месец по етажите. Така че, кой бил груб и кой не на 4-5 етаж- няма гаранция.
Подкрепям и аз бях с Екип 2 пъти и мн ме гледаха... Но не си ли...

# 29
Аз отидох в АГ след като ми изтекоха водите (без какъвто и да било избор). Приеха ме и не знам защо акушерките много си ме харесаха и постоянно идваха при мен. Бях в стая с едно момиче, което беше с явно много силни болки, но за жалост никой не обърна внимание. Родовият ми процес не започна, появиха се усложнения и се реши секцио. Д-р Танев изроди дъщеря ми (вечни благодарности на този прекрасен човек, че спаси детето ми). В реанимацията всичко беше повече от добре, Танев също идваше да ме нагледа. След това ме качиха на 4 етаж. Там вече вниманието е рядкост. Много си скъпят думите акушерките там, но не бяха груби. Последния ден преди да ме изпишат в стаята при мен дойде едно момиче от малцинствата и акушерката предложи да ме премести  Laughing

Смисълът на целия разказ беше, че пак бих избрала АГ заради специалистите там, отношението мен никога не ме е засягало много, условията се преглъщат.

Общи условия

Активация на акаунт