Отговори
# 510
Запис Simple Smile ще ви следя с интерес ,иначе съм от Варна

На първа страница най-отдолу, подробно съм обяснила за бутона "Известия" - другия път може да използваш него  Peace

Момичета, въпрос - вече няколко пъти купувам течна готварска сметана от Била с марка Била - една мъничка, жълтичка ... като я отворя да я изсипвам и е ... супер гъста, направо едва ли не като заквасена разбита с вилица ... това май не е нормално, нали? Понеже преди да започна да купувам тази и много време не бях готвила със сметана и затова сега ми се струва странно да се налага да намачкам цялата опаковка, за да излезе сметаната. Иначе на вкус нищо й няма ...  newsm78 Не трябва ли и тя да си е течна ... като мляко, но по-гъсто ...

# 511
Moringa, аз лично не останах доволна от нея и престанах да я взимам  newsm78

В Кауфланд- Зева аромат. с разтворимата ролка 4-ка на 1.99лв  Peace

# 512
  • Varna
Искам да попитам ,някой знае ли каква е цената на памперсите Клевер Simple Smile в Била

# 513
  • Млечния път
Зависи за кой размер. Ние ползваме 4-ка в момента и е нещо от сорта на 13,80, 3-ката е 12,78 мисля. За другите не зная.

# 514
  • Varna
Благодаря то много Wink

# 515
  • In transit
Moringa, тази сметана е за готова консумация....примерно да сложиш на тортелини. Но можеш и да я топлиш, тогава става течна.

# 516
Ъ?  newsm78 Пише ли някъде на нея, че е за готова консумация, в смисъл ... ясно е, че не топлинната обработка я прави годна за консумация ...
Но дори отвън има картинка на сметанов сос за макаронени изделия, но тези сосове май по рецепта винаги си минават термична обработка ... Не мисля, че течната готварска се дели на по-течна и по-гъста в зависимост от предназначението ... много объркано обяснявам ...

То, ориентировъчно/обобщено - не е ли :

- сладката течна - за разбиване и пухкавост в сладкарството
- течната готварска - за топли сосове и гъстота в подобни солени рецепти
- заквасената - за студено ползване ... (понякога я дават и нея за топлинно) и за сладко и за солено ...

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 14:01 от Moringa

# 517
Какви сладоледи предлагат в Била? Отдавна не съм ходила там, а сега една приятелка ще минава и ми се иска да ми вземе.

# 518
  • Sofia
В момента има промоция на Сладоледи Милка (кутии), иначе има Фемили и разни други.
Ако питаш за малки разфасовки - има на Фамилия, поне преди малко си взех такъв, не загледах какви други има.

# 519
Благодаря.

# 520
Сметаните с марка "Билла" са две - едната е сладкарска - тя е по-течна и е за разбиване със захар, другата е за готвене - аз отварям кутийката с ножичка и я изсипвам, или си взимам с лъжица колкото ми трябва. Обикновено мъжът ми си ги яде и двете - например начупва парче кекс, нарязва си ягоди, слага малко от сметаната - при него,от която и да е..., т.е. без топлинна обработка и му харесва много. Аз я използвам за сосове за макарони, месо - прибавям я накрая. Харесва ми.

# 521
Точно това е, че е невъзможно да се изсипе, по-скоро се изстисква ... както е да е ... може би ще видя някоя друга марка, за да разбера каква е разликата и трябва ли да има такава. Интересното е, че днес на нея никъде не пишеше на български, че е животинска, нито колко процента е.

# 522
  • Варна
В Пенито има Мексиканска седмица. Взехме опаковка тортиля, много вкусни дюнерчета си спретнахме.  Heart Eyes
Питките са вкусни и мекички. Даже мисля да взема още 1-2 опаковки, ако има, т.к. вчера взех последната. Иначе имаше и доматени тортиля, но са по 6 бр и малко по-скъпи от обикновените, които са 8 бр. за 1.79 лв.

# 523
Скука ... другата седмица Мекско е в Лидл....

# 524
  • In transit
Ъ?  newsm78 Пише ли някъде на нея, че е за готова консумация, в смисъл ... ясно е, че не топлинната обработка я прави годна за консумация ...
Но дори отвън има картинка на сметанов сос за макаронени изделия, но тези сосове май по рецепта винаги си минават термична обработка ... Не мисля, че течната готварска се дели на по-течна и по-гъста в зависимост от предназначението ... много объркано обяснявам ...

То, ориентировъчно/обобщено - не е ли :

- сладката течна - за разбиване и пухкавост в сладкарството
- течната готварска - за топли сосове и гъстота в подобни солени рецепти
- заквасената - за студено ползване ... (понякога я дават и нея за топлинно) и за сладко и за солено ...
да, но те и трите, които си описала са готови за консумация. Дали ще ги разбиваш, топлиш или охлаждаш първите два вида няма значение, всичко зависи от рецептата ти. Обърни внимание на етикетите, но по спомен е еднакво съдържанието.. животинска сметна и стабилизатор. Т.е и готварската и сладкарската можеш след като са добре охладени в хладилника да ги разбиеш до твърдост; да ги затоплиш и използваш за сос или да ги ползваш директно примерно за върху някаква паста. Според мен описанието сладкарска/готварска е търговски трик. Вземала съм от всички видове животинска сметана в Била и за мен са еднакви. Малко объркано стана, дано да ме разбра.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт