ПЛЕВЕН - 155

• 67 392
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Фтал, никого и никъде не съм вкарвала. Мнението ми мисля ясно се разбира, но ако трябва ще повторя.
А лекции има пред кого да изнасям в моята си област.  Simple Smile

# 601
  • Плевен
Ех, Мира... Лекарите, че не знаят как точно да лекуват, според теб, всички го знаем  Laughing. Мога ти кажа, че масово лекарствата изписани от кардиолог се пият докато човек се почувства добре и после се спират, защото няма нужда. Самолекуват се един вид, разбират му. Не спират цигарите, алкохола, солта. Като за хрема и кашлица се лекуват. И накрая естествено лекарят им е виновен. Най-вероятно и при други специалисти е така, но там нямам наблюдения.

# 602
Еххх, ама много обичате всички да търсите в постовете ми под вола, теле.

Когато отидеш на специалист кардиолог, той ще търси и гледа за проблеми свързани със сърдечно съдовата система.
Може да не се сети да те попита дали имаш други проблеми, заболявания. Ако го направи ще е към края, само за да може да прецени какво лекарство да изпише.
А високото ти кръвно може да не идва само от сърцето. Но понеже си отишъл при кардиолог, той няма да тръгне да ти прави общ преглед, или да се сети да те провери за бъбречни проблеми и заболявания.
Иначе не се вълнувам особено от това кой специалист, как лекува непознати за мен хора.- Дали и как си върши работата.

# 603
Но това е масово, Мира. По-прогресивните от тях се сещат за бъбреци, но най-прогресивните следят съответната тема в мамата и най-вече съветите ти Wink
Затова е редно да помислиш за няколко образователни лекции, защото с недостатъчното си образование, горките лекари само се лутат в медицината.

# 604
  • Плевен
Мира, еее как да се сети за подобно нещо? Той, кардиологът, освен сърце друго не е виждал Laughing. Как да не те коментира човек, като постовете ти са уникални.

# 605
Ни най-малко искам да се натреса тук и да ви скарам!Сакън! Naughty

# 606
ftall, абе и аз съм ходила на кардиолог и баба ми съм придружавала достатъчно често.
Не е като да не съм виждала кардиолог, или лекар като цяло.
Та не съм седнала да си изсмуквам от пръстите разни неверни неща за горките лекари.
Споделям лични впечатления, базирани на опит с такива лекари за няколко години.
Как пък един не попита за някакви други проблеми, заболявания.
Включително и мен не си направиха труда да ме попитат що изобщо отивам при тях на тези години. Имам ли други оплаквания и т.н.
Така че няма нужда да ми четете тук лекции колко са по-по-най лекарите и колко съвестно и добре си вършат работата.

нади_миши, не е моя работа да знам какво друго е виждал освен сърце. Но е моя работа да кажа дали съм останала доволна, или не от консултация и преглед. Съжалявам, че не съм от тези, които считат лекарите за богопомазани. Явно според обществените нагласи трябва...

# 607
Майка , за която писах преди няколко поста в темата, има стаж като здравен работник повече от 30 години. Наясно е със съставките на лекарствата, влиянието им върху други органи при употреба, връзката между сърдечните проблеми и други такива и с начина на живот. Факт е, че въпреки всичко не могат всеки път да й нормализират кръвното. Пие си лекарствата редовно, но понякога вдига високо кръвно и влиза в болница. Но понякога не могат да й го свалят, въпреки че е хоспитализирана. Сигурно не е само до лекарства, а и до притеснение. А относно лекарствата - едно и също влияе на различните хора различно, камо ли на различни фирми. Но за Гайдарова и аз знам, че е от най - добрите.

# 608
Мира, от написаното от теб става ясно единствено, че щом ходиш често, а водиш и баба си, кардиологичните ви проблеми са наследствени  bowuu

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 16:08 от ftall

# 609
  • Плевен
Включително и мен не си направиха труда да ме попитат що изобщо отивам при тях на тези години...

нади_миши, не е моя работа да знам какво друго е виждал освен сърце. Но е моя работа да кажа дали съм останала доволна, или не от консултация и преглед. Съжалявам, че не съм от тези, които считат лекарите за богопомазани. Явно според обществените нагласи трябва...

За времето ли си говорихте  Crazy?
Колко толкова лекари обиколи,че остана недоволна от всичките?
Пък има хора, на които като не им изпишат лекарства, са много недоволни от прегледа. И аз обичам да ми изпишат една рецепта от двете страни , иначе за какво да ходя.

Nil desperandum!, всичко е под контрол, не се притеснявай  Wink.

# 610
Сетих се за един случай. Отива моя мъж на лекар и се връща разочарован с думите "Тоя нищо не разбира." На въпроса ми - Защо?, отговаря - Ами прегледа ме, взе ми парите и каза, че нищо ми няма.  Grinning Толкова се смях тогава. Викам му - А кое беше по - добре? Да ти вземе парите и да ти каже, че си болен или като си здрав , да не плащаш? Тогава и той се усети какво е казал.

# 611
Ееех, темата заприлича на себе си от преди година-две Simple Smile Така ми липсваше  Laughing
Nil desperandum!, изобщо не се притеснявай, внесе живот в доста позатихналата ни тема  Sunglasses Иначе за кардиолози аз нищо не мога да кажа, нито за други лекари. Чувала съм, че изписват лекарства на определена фирма като мине през тях някой дистрибутор, но нямам идея какви са им договорките и какво печелят. А и не мисля, че са чак толкова различни в основата си лекарствата на различните производители. За вносните не знам как е, може и това да е внушение. Майка ти да не е хипохондрик, щом казваш, че от притеснение вдига кръвно. Има такива хора, които сами се настройват, че им има нещо. Но не знам дали от това могат да вдигнат кръвно  newsm78

# 612
Не е хипохондрик,а истински хипертоник Grinning
Тя е от хората,които най-малко се вглеждат в себе си и ходят на лекар,и то насила, само, ако работата е на умирачка . ooooh!

# 613
Мира, от написаното от теб става ясно единствено, че щом ходиш често, а водиш и баба си, кардиологичните ви проблеми са наследствени  bowuu

А ти сигурно ще да си от диагностиците по телефона.  Simple Smile
Баба ми почина от рак на белия дроб.  А на кардиолог ходеше заради химиотерапията,  задължително трябваше да мине през такъв специалист.

# 614
Мира, как е първокласничката?

Общи условия

Активация на акаунт