СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 402
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • София - Рим и обратно
Има и деца, които заминават да учат в чужбина, само около мен са 3... Те изключени ли са от бройката или не, тъй като така или иначе си държат матури?

# 166
  • Пловдив
Разбира се, че са в бройката. Никой не знае колко ще отидат да учат в чужбина или в друга област, както и колко деца от други области ще кандидатстват в София.
Знае се колко ще се явяват на матури в София и колко места има по профилираните паралелки.

# 167
  • София
ГД, само едно уточнение за глагола "получават". Да, обучават се за формата , но  нито едно дете, учещо в ДСД паралелка (независимо за кой град става дума) , не получава  сертификат  автоматично.  Трябва  в  12 клас  да се яви на изпит,  писмен и устен,  и да изкара резултат минимум В2 и на двете части, за да има право на сертификат. Има и неиздържали изпита  деца. А винаги има и просто недопуснати, независимо че са от ДСД паралелки.  Ако не са изпълнении условия  по направата на така нареченото Мапе и не са спазени срокове, координаторите по програмата са в правото си да не допуснат ученик до ДСД изпита.  Всяко отделно училище си има и свой правилник. Някои налагат и условия за общия успех.  Peace Та мисълта ми е, че така написан глаголът "получават" звучи като нещо по подразбиране, каквото на практика не е.

# 168
така, така, права си, аз съм се изразила неправилно. Разбира се, че за DSD има изпит в училището .  Тези паралелки са сформирани след изпит, както казах, предполага се по-задълбочена работа по езика. Тъй като от езикова гимназия можеш да излезеш знаещ и недотам знаещ език, по мои лични наблюдения в шпраховете процентът на децата които излизат с високо покритие на езика е много по-висок. Нещо такова исках да кажа. Но изпит има, и те се готвят за DSD както и останалите, които защитават сертификата ( ако желаят) на курсове.

# 169
  • Варна
В сайта на РИО-Варна е качена заповедта за държавен  план-прием за учебната 2014/2015г. за област Варна.
http://rio-varna.bg/images/files/priem.pdf

# 170
  • Дива Индия
Доста дълго време отсъствах по независещи от мен причини. Липсвахте ми всички. Привет!!! Grinning
 У дома често говорим на къде ще се ориентира младежа. В нашия град избора не е голям и въпреки това не е лесно. Това е горе-долу  вместо запис. Иначе юнака е добре, завърши първия срок само с една петица по математика. След 45 минути съм на родителска...

# 171
Знам, че е много рано, но се рових и ми попадна безценната формула за изчисляване на точките в оценка  от миналогодишните матури. ;
(T-18)/82*3+3

badme и русалката имат заслугата за формулата. Дори и да не е съвсем същата тази година, пробните изпити на сина ми досега са изчислявани по нея, защото рвзултатите му съвпадат изцяло!

# 172
Здравейте,
Явно и ние започнахме да се напрягаме,та седнах да ви попрочета  Simple Smile Шашкам се предимно аз, макар и да ми е за 2 път в рамките на 3 години...то с всяко дете си е различно. Иначе девойката се оплаква колко и е натоварено, и вече цялата рода ме гледа накриво, че "мъча детето". И сега пак се задават ПИ и уроци през ваканцията...много мрънкане и малко резултат. За 1 срок има 5-ци по ключовите предмети, обяснявам че това няма как да стигне. Аз не успявам да организирам стройна система за контрол и подпомагане на подготовката, разчитам на курсовете и уроците, ама от време на време  #Crazy
Пожелавам на всички деца, и на моето също, да са здрави, да знаят какво искат и да успеят да се мотивират в оставащото време, пък ще му се види краят, ще си отдъхнем и ще се поздравим.

# 173
Здравейте аз съм майка на бивш седмокласни и знам какви са вълненията и притесненията покрай тях. Извинявайте че се намесвам в темата ви, но ви пращам един линк на сайта на моя син който направи за вашите деца дано им е полезен.
Успех на всички
http://matura7klas.pmg-sliven.com/

# 174
  • Пловдив
Здравейте аз съм майка на бивш седмокласни и знам какви са вълненията и притесненията покрай тях. Извинявайте че се намесвам в темата ви, но ви пращам един линк на сайта на моя син който направи за вашите деца дано им е полезен.
Успех на всички

smile3501 newsm74

Поздравления за сина ти.
А дали ще иска да качва още информация на него като пробни изпити примерно?

# 175
Привет, дами! Има ли мами на спортисти тук? Как съвместявате тренировки с уроци, курсове и самоподготовка? На нас ни става все по-трудно и тежко и съм на крачка да го спра от футбола...От друга страна спортът много го зарежда и радва и не искам да му го причинявам.  Confused

# 176
  • Карлово
Успех на всички
Хубав сайт. Браво на момчето. Благодаря   bouquet

# 177
Успех на всички
Златно дете, благодарности и прегръдки  Hug !

# 178
Успех на всички

Браво на детето! Очите  ми се пълнят  като гледам на какво е способно едно дете. И да кажа с най-благородна завист - с този сайт бъдещите седмокласници ще са мноооооого облагодетелствани, особено като започнат да го пълнят с информация. Това е една плодородна почва която само чака  добро семе. Надявам се и ние докато дойдат матурите да съдействаме за обогатяването му. Neli_M - дали детето ще му се занимава да качва нови материали? По принцип всичко което е качено на първа страница на темата би могло да влезе в сайта - като полезни връзки и важна информация. А ние бихме могли да му подаваме  тестове от следващи пробни изпити които да качва. Ако му се занимава,  разбира се.

# 179
Дай Боже повече такива деца създаващи нещо полезно и хубаво. Винаги съм се възхищавала на такива младежи и девойки. Neli_M сърдечни поздравления!
И аз се замислих, ако му се занимава и има време детето може да му предоставим материали от пощата да качва каквото му се стори по-читаво и по-представително.

Общи условия

Активация на акаунт