СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 390
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
отдавана не съм чела темата, но имам нужда от малко помощ
кой сборник по математика със задачи ПИСА да взема на девойката - моля за препоръка, тъй като Гугъл ми предложи няколко
благодаря предварително!   bouquet

# 151
  • София
На мен  най- много ми допада на "Веди".

# 152
135 е никаква разлика, дано не са сметнали грешно, че като гледах разликата в наборите...(беше около 1000 деца май спрямо предния, кой беше пуснал newsm78)
Сега като се замисля обаче това колко е бил набора при раждането няма значение, тъй като имиграцията в София е голяма, та може и да са прави и набор 2000 да е почти като предния.
Да не забравяме и такива като нас, които са набор 2001, но са тръгнали по-рано на училище.

# 153
  • В тъмната гора.
На мен  най- много ми допада на "Веди".

Peace

# 154

ПИ от Търговската гимназия в Пловдив е в пощата.

Благодаря!

# 155
ganis, ~Мишел~, благодаря!   bouquet

# 156
  • София
Тия 2000 ще са с най-ниски оценки. Да се надяваме да няма форумски деца в тая група.

# 157
Яна е с 83 точки на БЕЛ в МГ. Тя след състезанието си намери три грешки на теста. Работите могат да се вземат днес и утре в гимназията. Аз смятам да и я взема , за да видим грешките по преразказа.

# 158
Здравейте, отново! Благодаря за светкавичния отговор за ПИ, синът ми вече е записан за 15-ти и 22-ри в Търговската гимназия.  Peace
Сега искам да питам друго, понеже рових доста, а не мога да открия актуални мнения за езиковите гимназии в Пловдив- ЕГ Пловдив и ЕГ Иван Вазов. Вълнуват ме въпроси като балът, с който се влиза, нивото на обучение специално за немски език (четох за някаква немска диплома, която ЕГ Пловдив дават), а също и за обучението по втори западен език. Който има впечатления и за ГХП, също може да сподели. Поздрави и прекрасен ден!   bouquet

# 159
# 160
Как мога да го видя?

ПИ от Търговската гимназия в Пловдив е в пощата.
[/quote]

# 161
  • Пловдив
Здравейте, отново! Благодаря за светкавичния отговор за ПИ, синът ми вече е записан за 15-ти и 22-ри в Търговската гимназия.  Peace
Сега искам да питам друго, понеже рових доста, а не мога да открия актуални мнения за езиковите гимназии в Пловдив- ЕГ Пловдив и ЕГ Иван Вазов. Вълнуват ме въпроси като балът, с който се влиза, нивото на обучение специално за немски език (четох за някаква немска диплома, която ЕГ Пловдив дават), а също и за обучението по втори западен език. Който има впечатления и за ГХП, също може да сподели. Поздрави и прекрасен ден!   bouquet

http://krasi.chekanova.org/wp-content/uploads/2012/01/statistika … lasirane-2013.pdf

# 162
si-si, благодаря, много полезна информация  Hug

# 163
  • София
135 е никаква разлика, дано не са сметнали грешно, че като гледах разликата в наборите...(беше около 1000 деца май спрямо предния, кой беше пуснал newsm78)
Сега като се замисля обаче това колко е бил набора при раждането няма значение, тъй като имиграцията в София е голяма, та може и да са прави и набор 2000 да е почти като предния.
Да не забравяме и такива като нас, които са набор 2001, но са тръгнали по-рано на училище.

Така е, но на практика наборите 2001, тръгнали на 6 и нещо на училище, не променят чувствително бройката, тъй като ориентировъчно са равни на тези от набор 2000, тръгнали  също на 6 и нещо с  децата  набор 99. Peace Тоест нещата се балансират.

# 164
ladyvers  - и в двете цитирани гимназии нивото на преподаване на език е високо. Ако детето е мотивирано да научи език, това са двете места където може да го направи. В ЕГ Пловдив след 9 клас се провеждат изпити по езика в 4-те немски паралелки. С резултатите от този изпит се оформят две шпрах паралелки, за които сертификатът DSD влиза като част от по нататъшното им обучение и те го получават в рамките му, докато другите две паралелки ако искат такъв сертификат( за кандидатстване в чужбина, примерно)  го държат извънкласно след съответно заплащане. Това е общо взето разликата.

Общи условия

Активация на акаунт