Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са цените за достъп до уебсайта "Уча се"?
Какви са най-честите здравословни проблеми преди изпитите?
Какви са най-често срещаните методи за лечение на белези след варицела?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са цените за достъп до уебсайта "Уча се"?
-
Какви са най-честите здравословни проблеми преди изпитите?
-
Какви са най-често срещаните методи за лечение на белези след варицела?
-
Кои са основните предмети, върху които се фокусира националният кръг на олимпиадата?
-
Кои са основните предмети, върху които се фокусират изпитите за зрелост?
В един клас от около тридесетина деца, две трети завършват със сертификати за владеене на два езика на ниво С1. Тоест по трасето не са загубили мотивацията си за учене както за самото училище, така и за допълнителна подготовка по втория език. Масово се явяват на олимпиади... Имат редовно класирани ученици за втори и терти кръгове. Немотивирани деца не отиват и на 1 кръг даже. Да, има още какво да се желае от учители и организация, но въпреки всички недостатъци на "елитните " училища, определено бих препочела някое от тях и за малките си дъщери пред останалите гимназии, пък били те и с млади директори... Но не е какво предпочитам аз, а какво искат те и за къде ще им стига балът , разбира се..
Те са неоспорим факт, но лично аз, сравнявайки ги с плюсовете, намирам, че последните надделяват . Но хората сме различни.. И за организацията казах ясно,че куца. Предвид казаното от Вас за стипендии, предполагам, че вероятно взизирате именно НЕГ, където средствата са разпредлени съвсем неадекватно на фона на други училища...Колкото до класа, не знам дали обърнахте внимание, че в поста ми става дума за 11-класници, тоест за ученици на по 17-18 години - какви родителски амбиции слагате в сметката при деца, които вече в огромната си част са напълно наясно с желанията и целите си и гонят постигането им, без какъвто и да е натиск от родители, независимо дали става дума за доучване на втори език или нещо друго? Искате да ме убедите, че родителите стоят зад 18 годишни дангалаци и ги ръгат да ходят по олимпиади и курсове и горките безхарактерни деца просто поддават на родителския напън и амбиции и затова отиват..
най-вече. Имаха РС миналата седмица, нищо ново и съществено не казаха. Предупредиха ни да не купуваме справочници за кандидатстване, защото още не е излезнала наредбата. Ще има РС, на която ще ни обяснят всичко. Браво на децата, които са се представили добре на ПИ и олимпиади!