СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 335
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Честита Баба Марта !

Много здраве за децата и много здрави нерви за родителите !

# 76
Баба Марта днес разнася
пълна кошница с цветя,
и на всеки на ръката връзва някаква мечта.
С пожелание за здраве, радост
и много сбъднати мечти!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

# 77
ЧБМ!
Скрит текст:

# 78
Здравейте,

По отношение на т.нар. елитни гимназии искам да споделя моя опит.
Дъщеря ми учи вече три години в една от „елитните” гимназии с оценка по БЕЛ 5.83 и по математика 5.35 (балообразуващи оценки).
С помощта на форума много прецизно подбрахме гимназията в която да учи.
После се оказа, че най-големият проблем са не подготовката за гимназията, не парите и времето, което отделих, а справянето с определени учители в езиковата гиманзия, т.е. борбата за надмощие с определени учители.
През всяка една учебна година имаше по един „тровещ” учител, който изявяваше големи претенции без покритие от преподаваните от него знания. Получаваше се един дефицит от знания, който се опитвахме да запълним с частни уроци.
Уви, демотивацията и най-вече преписването е много сериозен проблем.
Връзката родител-дете-учител се нарушаваше в частта учител. (Занимавам се с преводи над 10 години и имам понятие от изучаването на езици.)
Отдавам разочарованието си най-вече на директорката, която вероятно е консервативен човек, стои на този пост дълго време, вероятно толерира връзкари сред учителите и сред учениците.
Съветът ми към вас е да подбирате гимназии с млади директори, макар и реномето на училището да не е сред най-високите. Каква полза детето да е кадърно, ако голяма част от учителите отбиват номера? Вярно, че средата (обкръжението от съученици) е важна, но след 3 г. разбрах, че много по-важна е мотивацията за учене. Така или иначе средното образование ще приключи след 2 г., а мотивацията за учене е важна за цял живот.

# 79
Честита Баба Марта! Много здраве и късмет за всички!

# 80
Здравейте,

Дъщеря ми учи вече три години в една от „елитните” гимназии с оценка по БЕЛ 5.83 и по математика 5.35 (балообразуващи оценки).
После се оказа, че най-големият проблем са не подготовката за гимназията, не парите и времето, което отделих, а справянето с определени учители в езиковата гиманзия, т.е. борбата за надмощие с определени учители.
Абсолютно права сте! не бих се учудила, ако става дума за 91НЕГ. И аз имам подобен опит от моя син. Консерватизъм, лежи се на стари лаври.

# 81
Здравейте,

Абсолютно права сте! не бих се учудила, ако става дума за 91НЕГ. И аз имам подобен опит от моя син. Консерватизъм, лежи се на стари лаври.
Момичета,а мислите ли ,че в не елитните училища на децата, на които им се учи им е по-лесно.Съучениците им ги подиграват в ретките моменти,в които са дошли на училище, за да покажат някоя нова дрешка,да разкажат за поредния купон и доволно шумят в час.
Учителите, останали в такива училища изобщо са се предали и не им пука какво се случва не става изобщо дума за допълнителни знания.

# 82
  • Варна
Честита Баба Марта!
Много здраве на деца и родители!

# 83
Здравейте,

Момичета,а мислите ли, че в не елитните училища на децата, на които им се учи им е по-лесно.Съучениците им ги подиграват в редките моменти, в които са дошли на училище, за да покажат някоя нова дрешка, да разкажат за поредния купон и доволно шумят в час.
Учителите, останали в такива училища изобщо са се предали и не им пука какво се случва не става изобщо дума за допълнителни знания.

Можете ли да кажете какъв е долу-горе средният успех на учениците в неелитните?Поне изкарват ли успех около 5,50?
Защото е ясно, че с преписване и пробутване на връзкари в елитните успехът не е реален.

# 84
Здравейте,

аз пък тутакси реших, че това е  нашето училище. И особено в частта с преписването - нещо особено актуално в езиковите гимназии. Един съвет ( или не)  - снабдете детето си с ай фон, и подготвашката година ще е нищо работа...синът ми разказва толкова увлекателно как майсторски се преписва на тестове с помоща на такъв телефон. Апропо, винаги съм се чудила - защо му е смарт телефон на един подрастващ? Вероятно за да  компенсира не достатъчно смарт притежателя...
Винаги съм мислела, че телефонът е средство за получаване на добри новини. Или за предаването им. И толкова...

# 85
С всеки смaрттелефон може дa се преписвa. Въпрос нa възпитaние...

# 86
 G..D..

освен качествен телефон, тип смартфон ще ви трябва и цифров фотоапарат и принтер на всяка цена, пари за допълнителни уроци и училищни мероприятия, евентуално и връзки.

# 87
О, да аз имам и подготвак - по отношение на частните уроци мога да напиша роман.. но нека не убиваме ентусиазъма на сегашните седмокласници ( имам и такъв). Един пример - моят седмокласник ни най-малко не се демотивирал от неволите на брат му, подготвака. Даже напротив - дава мило и драго да са заедно в едно училище. Така че - дерзайте седмокласници, и дано  всички са приети там където най-много желаят.

# 88
Интересно ми е какъв е средният успех на неелитните. Ако се окаже, че е около 5,50, ще достигна до извода, че елитни гимназии няма.
Ни най-малко искам да обезкуражавам седмокласниците, а по-скоро да помогна на родителите с моя опит.

# 89
Да коментиране малко профисионалните гимназии. Дъщеря ми завърши търговската гимназия във Варна, бала на  тяхната паралелка беше много висок 32-33. Класа и  беше от умни деца, които се справяха през годините с учебния материал и почти всички имаха високи оценки на матурите в 12 клас.Имаха много стабилни учители по основните предмети, особено по БЕЛ. Дъщеря ми не е ходила нито на уроци, нито се е подготвяла кой знае колко за матурите, а имаше  високи оценки.
Директорката възрастна и за мен доста неприятна жена,  държеше много на присъствие и на дисциплината, станаха добри деца и тази година почти всички завършват университет. Имаше един проблем, паралелката им беше с интензивно изучаване на английски, но поради отегчеността на преподавателя така и не научиха езика, съответно сега плащаме за частни уроци, за да компенсира липсите в езика.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 18:07 от Annyto_e

Общи условия

Активация на акаунт