СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 754
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Деска, не е било упрек.... Peace Исках да кажа, че явлението е често срещано. И далеч не е единичен примерът и в нашето училище.

По разбираеми причини изтривам написаното.

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 18:36 от пенсионирана русалка

# 301
  • София
Момичета, по-назад в темата стана дума за справочник-мисля, че беше на Ню Импрес.Знаете ли, кога излиза?

# 302
  • София
Абсолютно същото мисля като Русалка. Оценява се като за изпит за космонавт и все ни предупреждават, че ще побъркаме децата. Ето, моето се радва на 5,25 на теста по БЕЛ, защото няма по-висока оценка и има колкото зубрачите. Ми не е нормално това, и зубрачите ходят на курсове (поне нашите), а нямат отличен.

# 303
  • дядовата ръкавичка
И при нас е подобна ситуацията с БЕЛ.

# 304
  • Варна
Виждам,че сте набрали много! Дано края е щастлив все пак,децата го заслужават! Peace

# 305
като чета за такива учители като споменатите горни, и ми става супер болно и тъпо заради децата, които трябва да понасят недооценяването

нашите проблеми с учители на фона на горните са абсолютно незначителни, тъй като са по предмети, които нямат влияние (рисуване, където очевидно синът ми няма талант, но настоява, че трябва да се оценява и старанието и усърдието, и физическо - с трайно лошо отношение към него, откакто си счупи крака в часа на учителя, който го нарече лигльо и ревльо пред всички, а после като разбра, че работата е сериозна, дори не се извини за обидите) - още при втория споменат случай обясних на детето, че има такива хора - колкото по-незначителни се чувстват, толкова повече кипят от желание да упражняват някаква жалка власт над деца, демонстрирайки им, че могат да решават съдбата им чрез оценки

именно това ми е най-дразнещо в нашата образователна система - няма традиция учителят да гледа на децата като равнопоставени субекти, които могат да спорят и оспорват негови решения (възпитано, разбира се) - в нашите случаи синът ми често чува "ти пък все много знаеш!", когато реши да коментира някой исторически факт примерно с цел дискусия по проблем, който го интересува или види грешка, допусната от учител (случва се, и те са хора).... какво се предполага да обясняваме в такива случаи? че, да, вкъщи си равноправен човек с достойнство, а там - в училище, си трай, за да не те нарочат.... супер грозна картинка

та, исках да кажа, че ви съчувствам, но и не знам кой е по-правилният вариант за действие - дали скандал и разправия със съответния учител за изясняване на ситуацията, или смиряване с надежда на финала да постъпи правилно....

# 306
Не е вариант доколкото знам. Има ограничения за срока на преместване. Peace
Доколкото знам,може да се местят през цялата учебна година, с изключение на последните 30 учебни дни на всеки срок.

Скрит текст:
чл.44, ал.1 от ППЗНП: "Учениците от V до VIII клас в държавните, общинските и частните училища могат да се преместват в друго училище при условия и по ред, определени от приемащото училище, през време на цялата учебна година, но не по-късно от 30 учебни дни преди приключването на всеки учебен срок. Преместването се извършва с удостоверение за преместване, издадено от директора на училището, в което ученикът се е обучавал, и при спазване изискванията на чл. 40, ал. 2 и 3.".

# 307
Момичета, по-назад в темата стана дума за справочник-мисля, че беше на Ню Импрес.Знаете ли, кога излиза?

В началото на април. Ще следим сайта им и ще разберем.

# 308
Отново 2-ка по физика. 10 от 20 възможни точки (една задача и половина от три). Друго дете от класа за 12 точки има 4-ка. Липсва скала за оценяване. Момичета, как бихте постъпили в тази ситуация? Ние клоним към изпит пред комисия, предвид това, че преподавателката е директор на училището и никакво жалване няма да е от полза.

# 309
Въпроси от теста по БЕЛ:
Какъв жанр е творбата на Алеко Константинов "Бай Ганьо"?
Колко чушки вади бай Ганьо?

# 310
Отново 2-ка по физика. 10 от 20 възможни точки (една задача и половина от три). Друго дете от класа за 12 точки има 4-ка. Липсва скала за оценяване. Момичета, как бихте постъпили в тази ситуация? Ние клоним към изпит пред комисия, предвид това, че преподавателката е директор на училището и никакво жалване няма да е от полза.
    Ако можете вземете теста на другото дете и в инспектората с двата теста в ръце.
Все някой ще обърне внимание.
   При нас обикновено на края на теста е написана е скалата по която се оценява.

# 311
  • София
Въпроси от теста по БЕЛ:
Какъв жанр е творбата на Алеко Константинов "Бай Ганьо"?
Колко чушки вади бай Ганьо?

Това май е от нашия днешен тест  Laughing
Творбата на Алеко Константинов "Бай Ганьо" не се определя еднозначно - може да бъде разгледана като цикъл от фейлетони, сборник от разкази или своеобразен роман.
Бай Ганьо вади от торбата си две чушки.

# 312
  • Пловдив
Нашата класна /БЕЛ / е ужасна!
Дава им едни тестове, на които и тя сигурно се чуди
как да отговори....Може много да си разбира от предмета,
но не е педагог и най-вече човек!Постоянно тормози децата,
разплаква ги, никога никого не хвали и поощрява, и им пише 4-ки
и 5-ци на поразия.Има 2-3 деца с по-добри резултати/едното ходи при нея на уроци/.
Дори нагло заяви на родителската среща, че не виждала как
децата ще влязат в някое добро училище.

Не проумявам защо дава толкова трудни тестове и занижава и
оценките, и самочувствието на децата!?

# 313
  • Sofia
Ние вече имаме справочник,на изд.Педагог-8лв.
Вътре има и талон с който през април ще си вземем безплатно някакво приложение с училищата с прием след 7 и 8клас в София

# 314
  • Варна
В сайта на РИО-Варна е качена заповедта за държавен  план-прием за учебната 2014/2015г. за област Варна.
http://rio-varna.bg/images/files/priem.pdf

Сега виждам, че в МГ бройката на децата в паралелките е намалена от 28 на 26. Това означава 16 деца по-малко или намален прием със 7%.  ooooh!
ina_19761 защо да е намалена? В сайта на МГ стои още миналогодишния им прием и той също е 208 деца за 8 паралелки - 26 деца в паралелка.

Да, така си стои от години на сайта, но ако намериш книжлето на Вектор от миналата година ще видиш, че бройките бяха по 28 в паралелка. Не само миналата, а последните няколко години. Чух за тенденция на намаляване на бройките и в други гимназии(не само във Варна), защото нямало интерес към професионалните гимназии.  ooooh! ooooh! ooooh!

http://rio-varna.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 14&Itemid=102

погледни:
Прием в профилирани гимназии и СОУ след завършен 7 клас през учебната 2013/2014 година

И в трета са били по 28, а тази ще са 26 в паралелка.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 08:37 от ina_19761

Общи условия

Активация на акаунт