СЕДМИ КЛАС - чувства се вече напрежение у нас - тема № 42

• 53 754
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
E как, хич не се и чуди.. такива като нас са си родени с диагноза.....

Абсолютно сте прави, щом прочетох, че зодията ти е диагноза и дишаш чрез децата си, не остана и капка съмнение, че сме съзодийнички Laughing.

Аз вече сериозно се замислям за подредбата на училищата и ми направи впечатление написаното от ganis за средата. Усилено издирвам информация за училища със здравословна среда, които да сложим след първото желание. Понеже виждам, че е споменала и 31 СУЧЕМ...добро ли е в крайна сметка като среда или не това училище? Много са противоречиви мненията и не знам какво да правя. А ни е удобно и като транспорт newsm78...

Аз напоследък чувам доста добри мнения за това училище, макар че бях негативно настроена и редовно заплашвах девойката, че ако се провали, може да се озове там. В момента обаче не съм сигурна дали и за там ще й стигне балът. Ако трябва да избирам училища от втория ешелон, най-вероятно натам ще се насочим, понеже ни е най-наблизо. Доскоро го свързвах с пушещите ученици в подлеза на Румънското и с многото "кифли" от старото ни училище, които се записаха там. Още не съм започнала да ги проучвам подробно. Вчера девойката донесе първата част на новия справочник за кандидатстване. Разгледа баловете от миналата година, прецени че са нечовешки високи и се разрева. Първо се опита да обвини нас, че не сме я натискали достатъчно да учи през последните три години, но като видя, че тезата й издиша, седна кротко да си решава някакъв пробен изпит Twisted Evil

# 376
  • София - Рим и обратно
Мимс, значи има реален шанс да си събере главата и да успее да се вреди и по-нагоре от 31 СУЧЕМ Grinning, щом така се е разтърсила. При нас царува великото спокойствие, дори ми е забранила да й говоря повече за балове и училища, тя си знаела работата и щяла да успее ooooh!. Поне се усетихме навреме, че школата не е добър вариант за нея по математика и остана там само за българския, а по математика идва учител, който я е подхванал доста сериозно Praynig...

А за 7 СОУ какви са отзивите, позаглъхна ли му малко лошата слава? Бях чула, че сега там дисциплината била много на ниво, базата също, а имало и добри учители по немски и английски...

# 377
Вижте сега, аз просто попаднах в тая тема и си отделих 20 минути от времето да напиша плюсовете и минусите на училищата, както аз ги виждам. Не задължавам никого да ми вярва. А относно носителите на език по испански - Джовани Медина и Ана Исабел Диаз Гарсия, по италиански - Алфредо Янело и т.н, можете да влезете в сайта на училището и да прочетете имената на всички учители, които преподават. А относно сертификатите по руски - имам много познати в 12 клас, които са със сертификат. Естествено, че има такива, които нямат сертификат - не съм казал, че всички имат. Просто ви обяснявам за сертификата, който можеш да вземеш на две места в България, от които едното е това училище. Третият език не е задължителен за всички ученици и там се записват най-амбициозните. И понеже той не е задължителен, тези, които го учат, наистина искат да го научат...

# 378
Качих в пощата задачите от днешното състезание по математика Румен Грозданов в Пловдив.

# 379
  • Русе
Някой има ли отговорите на ПИ по математика на МГ Варна

# 380
  • София
За мен (относно наблюденията ми) добри училища за 18СОУ, 31СОУ, 32СОУ, 127СОУ, 133СОУ.
...
Моля някой да сподели баловете за тия гимназии. Много ми е чудно децата с 5ци от НВО къде се класират в най-добрия случай. В тия бих включила и 35СОУ и 7СОУ.

# 381
Цитат
Моля някой да сподели баловете за тия гимназии. Много ми е чудно децата с 5ци от НВО къде се класират в най-добрия случай. В тия бих включила и 35СОУ и 7СОУ.
Здравейте, имам СПРАВКА за минималния и максималния бал по паралелки в РИО СОФИЯ-ГРАД Към дата 26.06.2013.От там- най -висок бал за 7 СОУ СВ. СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ - ЧЕ-АЕ;ИЕ;БЕЛ - 30.986  - 33.622  а най-нисък е бала в паралелка ЧЕ-АЕ;ФЕ;БЕЛ - 28,378 - 31,488 . За  съжаление не помня от къде съм свалила файла,за да Ви изпратя линк.Ако Ви трябва файла- напишете ми на лично имейл и ще Ви пратя файла.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 10:22 от Мая Тодорова

# 382
# 383
 farra , това е  Simple Smile, от там съм го свалила файла

# 384
  • София - Рим и обратно
И аз имам справката на МОН за първо и второ класиране от миналата година. Според нея, от изброените училища, най-висок е балът за 133 СОУ, а най-нисък - в 127 СОУ. 35-то следва 133 по бал, а 18то, 7-мо и 31 СУЧЕМ са някъде по средата.

# 385
Някой има ли отговорите на ПИ по математика на МГ Варна
elan, надявам се синът ми да си вземе работата след 18.3. и тогава да видим отговорите.
Ако не ви е късно да изчакате дотогава (нали за изпита от 9.3. питаш). Може и аз да отида до МГ, хем да потърся непоявилия се сертификат от Австралийския тест, не че ни трябва особено...

Този месец ще видим как ще е с един пробен изпит по математика и един по БЕЛ и ще преценим нуждите от изпити през април. Аз вече нямам онези вълнения от първия срок, а и не ми се занимава с ученически работи; мисля, че след учене цяла година нещата трябва да са добре. Държа и при ученика да няма страхове и притеснения (но разбира се да си учи редовно ...). Основно се чудя за това, което мернах, че се обсъжда и тук - да отива ли да учи немски, след като не харесва езика, но засега май почти сигурно е такава ориентацията. Най-много се надявам да попадне в клас с добра атмосфера (кой не се надява), но това няма как да се предвиди и умува...

# 386
  • София
Според мен детето трябва да учи език, който харесва.
Ние започнахме с немски език от 6 год. възраст и след това продължи да го изучава в училище. След пети клас я изпратихме на езиков лагер във Виена /чрез Интеграл/. Определено и допадна и имаше голяма полза.
Вторият и чужд език е от 5 клас /в училище/ - руски език. В началото и беше много трудно, но след няколко месеца започна да усеща езика.
Последният език, който започна да учи е английският /на курсове/. Идеята ми беше да прецени дали ще и допадне, за да знае като дойде време за избор на училище към кой чужд  език да се насочи. Според нея е приятен и лесен.
Съветът ми  е да слушат музика и гледат филми на езика, към който са се насочили, за да изберат този, който ще учат с желание.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 15:20 от Kora

# 387
  • София
Аз не мисля, че изборът трябва да се прави по "красота" на езика, а по важност (употребяемост). Ако детето ви каже, че не харесва английския, ще го оставите ли да не го учи?!
За баловете от миналата година, имам екселска таблица. Ако някой иска, да ми прати мейла си Simple Smile

# 388
evgeni1962 - много благодаря! Сега остава да намери време за да  го изреши(м). Младежът се поти над есе  "Байганьовщината днес".  Похвално е да карат децата да мислят със собствените си глави, но ми се искаше да поработи по математика...Боже, времето съвсем не му стига...

# 389
Аз не мисля, че изборът трябва да се прави по "красота" на езика, а по важност (употребяемост). Ако детето ви каже, че не харесва английския, ще го оставите ли да не го учи?!

Няма ли значение желанието на детето? Все пак то ще бъде 5 години със съответния език (специалност). Малко банално казано, но според мен "всичко е любов". Имам предвид конкретния пример с моя син, който "по любов" сам научи английски в много ранна възраст. И после сам започна да учи японски, също защото харесва всичко японско. И така всичко става с лекота и сто пъти по-ефективно от ученето на нещо без желание. Така че пет години никак не са малко и затова според мен е добре преди това детето ако усеща какво му допада и какво не. Можем ли да знаем къде ще бъде и какво ще иска след 12 клас, за да сме сигурни, че в 7 клас е направен правилният избор. Например да се учи немски, защото много деца отиват в университети в Германия/Австрия. Но знае ли се дали то в 12 клас ще иска/може да учи точно в тези държави, изобщо в чужбина...

Друг пример - когато в 5 клас синът ми влезе в Математическа гимназия, всички, включително той, все още мислехме, че много харесва и  умее математиката. За 3 години се оказа, че това привличане го няма... Май трябва да си преосмислим отношението и към т. нар. „елитни“ и „обикновени“ училища. На какво ли не се нагледах в сегашното му "елитно" училище… Да видим в следващото…

Не знам дали да разчитам толкова на планирането за моето дете, въпреки че по принцип обичам да контролирам нещата, а и съм благодарна, че лично мен са ме насочили към правилното място след 7 клас (а не към музикално училище, както по детски си мечтаех). Нямам/е точно решение засега. Стремим се към добра подготовка и високи оценки (без пренапрягане), после ще видим, не че остана много време… Немски ще е май, защото  се установиха някои прилики с японския, а и там ще са 1-2 близки деца.

Иначе аз нямам нищо против и испанския и после всички се преселим на топло в Южна Испания или Южна Калифорния. Но ми се ще той сам да усеща какво иска и харесва, така да постига повече успехи и да попада на подходящите за него места.

Успех на всички през следващите месеци!

Общи условия

Активация на акаунт