Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 734
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Набързо като погледнах се чудя дали няма да можете да разделите голямата спалня на две, ако се наложи по-късно. Аз съм твърдо за отделна/отделена кухня и задължително две бани и тоалетни щом планирате деца, още повече, че килера "плаче" да е баня на родителската спалня - повярвай, голямо удобство е.

# 436
  • София
   И аз си мислех почти същото като Богиня (начертах набързо и на криво върху твоята схема с пейнт) в такъв случай хола и кухнята може да се обединят или с портал. Да се стесни част или целия вестибюл и да служи за коридор за да се разшири банята и стаята като в такъв случай в стаята до банята да се влиза от антрето и в двете стаи ще остане места за дрешници или гардероби (където е буквата Д )
http://prikachi.com/images.php?images/775/7156775z.jpg
  Но, разбира се, всичко зависи от размерите и от носещите стени и дали го позволяват. Или пък част от голямата спалня вместо дрешник да стане 2-ра тоалетна, но то пък за да има такава трябва канализация и на долните етажи, така че много не го виждам освен килера с част от банята да стане баня, а до тях отделно тоалетна, но килера си е необходимост и удобство...  newsm78

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 21:49 от katri

# 437
така като гледам на снимката вестолюбът не е много широк, има гардероб и бюфет и место за минаване...така, че няма да влезе мн место от него, а ако влезе той ще има размер на коридор

# 438
Има да, събота и/или неделя ще отидем да измерим всичко и една приятелка /арх./ ми е обещала да ми го нанесе на програма, тогава ще мога да прикача с размери. На прима виста - холът е около 20 кв. кухнята е около 12-15кв. килера мисля е 2х2, вестибюла е 3х4, спалнята, която е до хола е най-голямата стая / с кахлената печка/. Тя е 25 кв., др. спалня е 15кв.

Това, за което аз говорих е да обединим хола със спалнята до него /най-големите стаи/ и вестибюла и така имам отворено пространство от 60 кв., но го мисля и варианта хола с кухнята, въобще мира нямам.  ooooh!

# 439
  • Варна
Много ми допадна идеята на Катри. При вече установените размери, аз бих направила  днешниците, които е предложила Катри и в никакъв случай не бих се лишила от килера - много полезно помещение е, почти колкото баня до спалнята.

# 440
моля,препоръчайте ми добър аспиратор до 1000лв за помещение от 15 кв.м

# 441
  • София
Фабер се твърди, че е правилната марка. Ние взехме най-мощния възможен, нищо, че за 11 м2 и смея да кажа, че върши работа. А цената зависи от дизайна.

# 442
Съгласна съм, че си трябва килер и дрешник, особено аз както обичам да трупам и дрехи и  хр. стоки / сокове, пакетирани продукти, джунджурии/.

Чудя се във височина дали не мога да направя един лофт, въпреки че май е ниско за това - 3м. е височината и не знам междупокривното колко е ... ooooh! Въобще искам да използвам всяко пространство. А има и 20кв. изба, но тя ще е за по-нататък...

# 443
marvele,  bouquet  :   

# 444
  • Варна
Издирвам класическо голямо огледало. Нещо подобно

Скрит текст:
Някой засичал ли е такова? И на сносна цена?
Преди време май Визибъл беше коментирала нещо подобно. Огледалото мечта - голямо, златна рамка, в долната част правоъгълно, а горе - заоблено. Стоеше, подпряно до стената, а пред него имаше кресло.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 00:58 от Приятно ми е - Богиня!

# 445
Богиня, виж из антикварните магазини
http://prodavalnik.com/starinna-toaletka-ot-est-material-i44092571

# 446
Съпружка, не разбрах вашия етаж тавански етаж ли е, т.е. етаж под покрива. На едната снимка виждам скосявания, но това означава ли, че е подпокривен етажът ви?
Ако над вас има етаж-таван, то тогава най-вероятно всяка стена е носеща, всяка греда стъпва на стена. Така е при монолитната конструкция. При кирпичените къщи стените не са носещи, а има дървени греди, които поемат тежестта, ето тук се вижда.

При подпокривното пространство е като при кирпичената конструкция, има вертикални дървени греди, които след това влизат в зидовете и така стените не са носещи, носещи са само зазиданите дървени греди в тях, ето тук се вижда как изглежда едно подпокривно пространство без да e преградено на отделни стаи.

Казваш, че на долните етажи са бутали и преправяли. Честно да ти кажа, косите ми настръхнаха. Дори и да са укрепвали с допълнителни колони, гредите започват да се кривят и да провисват и така се нарушава цялата конструкция. Моето скромно мнение е, гредоред ли е - не се пипа!

Богиня, аз издирвам такова огледало на сносна цена, но засега безуспешно. Ако за теб 600-700 лева е сносно като цена, знам къде има.

# 447
Погледнете в overstock.com
Правят доставка до България и може да има нещо сносно.

# 448
Съпружка, аз бих оставила жилището така, както е в момента. Всичко си е на мястото.

# 449
http://prodavalnik.com/prodavam-starinno-ogledalo-i41070839  Богиня, ето едно огледало, но си има нужда от реставрация. Не е каквото искаш, но за всеки случай ти го пускам....

Ема, а защо не си направиш такава рамка или искаш да е старо? Ако боядисаш някое старо оледало със запазена дървена рамка дали няма да се получи. Иначе в сайта на Антикбг пускат много хубави на прилични цени.
ето още нещо http://prodavalnik.com/unikalno-staro-ogledalo-i35765699
http://prodavalnik.com/stenno-ogledalo-staro-zlato-i25064305

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 08:57 от аленото цвете

Общи условия

Активация на акаунт