Интериорен стил по аматьорски 21

  • 53 722
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 3 915
От 3 месеца имаме отделна кухня и ми е перфектно. Но в сравнение с новото строителство, тя си е направо холо-кухня - 15 кв.

Я, дайте един акъл. Ако искам да си слойа шкафове над спалнята, трябва ли да я изместя по-напред или може да си е залепена за стената? По разни снимки все има ракла зад спалнята. Няма ли да имаме чувството, че шкафовете ще ни паднат на главата?

# 406
  • Мнения: 2 140
На мен би ми било странно да имам шкаф над главата. Вярно, че е малко вероятно при земетресение да ти се изсипе нещо, но все пак. Ние в момента също имаме ракла зад стената, на мен ми е удобно, а и ако е крайна стена изолира.

# 407
  • София
  • Мнения: 3 915
Не е крайна стена, имаме си съседи там. Но стаята е 2.90 широка и ще ми стане тясно минаването ако дръпнем напред.

# 408
  • Мнения: 2 140
Не може ли шкафа да го сложиш над пътеката за минаване към леглото?

# 409
  • София
  • Мнения: 3 915
Там определено ще си блъскам главата. Имам ниша дори за гардеробничка (115 на 190 см), но май не ми стига.

# 410
  • Мнения: 2 140
А в противоположния ъгъл на леглото, ако сложиш дълъг шкаф до горе като този на Богинята в кухнята?

# 411
  • Мнения: 11 743
И аз съм за отделна кухня, а другите стаи както и да са. Причините са изредени вече. За къщата ми (мечта) съм я измислила да е с 2 стъклени, плъзгащи се врати, всяка по метър и с плътни щори на тях. Така ако искам пълно скриване на кухнята ще си затворя вратите и ще пусна щорите. Ако искам да виждам в дневната и мен да виждат, но да спирам миризмата - вратите затворени, но щорите вдигнати. Ако искам да се приобщя към компанията в дневната или деца, или там каквото и да е - отварям и двете врати, открива се два метра дупка и все едно сме в една стая. Защото единствения недостатък на отделната кухня е, че се оказваш изолиран в нея, докато в хола животът кипи. Но предимствата са много повече. Аз с големите плъзгащи врати бих го направила така, че да мога да съм хем в отделна кухня, хем ако искам да стане обща с хола. Вратите могат да бъдат и по 1,2м или дори 1,5м, не съм го обмисляла окончателно  Laughing

# 412
  • Мнения: 2 140
Ако съединяваме двете най-големи стаи в хол и кухня между тях ще има голяма врата - съседите са сложили от тези дървените в бяло с две крила с прозорчета, изглеждаше много добре. Simple Smile

# 413
  • Мнения: 17 231
В сегашната ми къща кухнята е обща с хола, зона за хранене и подобни ( пространството е около150 кв.м. ( вкл се и кабинета, но тоий е с две огромни стъклени врати, които са нон стоп отворени). Един мощен худ и ни миризма се усеща, ни дявол.

# 414
  • София
  • Мнения: 16 513
Апартаментът на моите родители беше така а отделена кухнята с портал. Е, този портал да се е видял 3 пъти затворен за 8 години...

В жилищата, които аз съм обзавеждала, винаги са били обща зона кухнята, трапезарията и хола, и винаги съм се чувствала много добре; когато нещо правя в кухнята,не се чувствам изолирана...едва ли има нещо, което да мразя повече от "диванчипраз", а отделената кухня винаги свързвам с жена, която тича да сервира. Миризмата на готвено не ме притеснява, имаме силен абсорбатор. Отделно, когато мирише на готвено, се създава много домашно усещане (на уют, грижа).

# 415
  • София
  • Мнения: 229
И аз съм за отделна кухня, а другите стаи както и да са. Причините са изредени вече. За къщата ми (мечта) съм я измислила да е с 2 стъклени, плъзгащи се врати, всяка по метър и с плътни щори на тях. Така ако искам пълно скриване на кухнята ще си затворя вратите и ще пусна щорите. Ако искам да виждам в дневната и мен да виждат, но да спирам миризмата - вратите затворени, но щорите вдигнати. Ако искам да се приобщя към компанията в дневната или деца, или там каквото и да е - отварям и двете врати, открива се два метра дупка и все едно сме в една стая. Защото единствения недостатък на отделната кухня е, че се оказваш изолиран в нея, докато в хола животът кипи. Но предимствата са много повече. Аз с големите плъзгащи врати бих го направила така, че да мога да съм хем в отделна кухня, хем ако искам да стане обща с хола. Вратите могат да бъдат и по 1,2м или дори 1,5м, не съм го обмисляла окончателно  Laughing

И аз съм за този вариант, може би без щорите, а с матирано стъкло. Когато ремонтирам стария си апартамент точно така ще го направя, даже знам и фирмата, която ще ми направи плъзгането.

Сега ние сме с плъзгаща врата 80 см между хола и кухнята и е перфектно. Ако беше портал щеше да е още по-перфектно, но по ред причини не е.

# 416
  • Мнения: 2 140
Titina, завидях на тези 150 кв. кухня-хол-трапезария.  :lol

# 417
  • Мнения: 11 743
За матирани стъкла мислих, но така отпада варианта ако искам да е затворено, за да спира миризмата, но все пак да остава зрителния контакт.

Миризма на пържена риба, лук, кюфтета - май това са ми най- острите, натрапчиви и неизпаряващи се миризми, на никаква грижа и уют не ми напомнят, ми на циганска къща  Laughing  Сравнението не е случайно, веднъж мъжа ми съвсем непринудено му се изплъзна от устата, понеже работи с цигани от няколко години насам и т.н., ама връща се, аз пържа кюфтета и той - А, у нас замирисало на циганска къща!  Mr. Green  Аспиратора ни е доста по- мощен от колкото би трябвало за площта на кухнята, отварям и прозорец, защото трябва поток от въздух, за да смуче, и пак си мирише, и пак си мирише... Отделно, че миризмите се наслояват по текстила, комбинират се, и ако се готви всеки ден или често в жилището, става Мамма мия  Crazy  Но всеки си знае и си преценява. В тази тема тоя дебат го водим поне за трети път. Аз миризма на манджа у нас не ща!  Stop  Като се носи яденето в трапезарията така или иначе си идва с благоуханията, достатъчно е.

# 418
  • Мнения: 17 231
Аз имам и външна кухня, така, че миризмата от риба хич не ме бърка  Mr. Green а и в къщи съм с професионален худ.
Имам и прозорец на кухнята, който е отварян само веднъж ( спря тока, нямахме климатик и се наложи да раздвижа въздуха)

# 419
  • София
  • Мнения: 16 513
Аз през последните 10на години явно толкова съм се вманиачила по здравословното  готвене, че не пържа. У нас само се вари или пече (напоследък запичам без мазнина на оребрения чугунен тиган - нещо като скара се получава). Рибата ядем само прясна, по възможност директно на гръцкия бряг, приготвена на място от гръцки макйстор-готвач (у нас всички много обичаме риба, но никой не обича размразена риба). ММ ме обвинява достатъчно за десетте си кила в плюс, че да се оливам с манджи. И никъде не е омирисано ...

Общи условия

Активация на акаунт