Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 770
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • В сърцето на любимия човек
Мисля че ти трябва не архитект а конструктор,той без скици може да каже кои са носещи

Извинявам се, че нахлувам така в темата, но в случая подчертаното не е точно така.
Да, строителният инженер (конструктор), предвид професионалния си опит и с частично премахване на мазилки, за да се види състоянието на конструкцията, пише конструктивно становище за състоянието на конструкцията и дава предписания.
Когато, обаче, в сградата се правят промени, които съществено променят конструктивната схема на сградата (мисля, че когато процента конструктивни промени е над 5%) е необходимо да се направи проект за преустройство на сградата. Тогава се прави изцяло нов проект, съдържащ минимум следните части:
- архитектурно заснемане;
- конструктивен проект;
- част Електроинсталации (ако има промени, ако не - становище);
- част ВиК (ако има промени, ако не - становище);
- част ОВК (отопление, вентилация и климатизация) - ако има промени, ако не - становище;
- част ПБЗ (План безопастност и здраве);
Проектите се внасят в общината, от където издават разрешително за строеж.

Хубав и усмихнат ден   bouquet

# 391
Мислш си, че е втора мивка, защо обаче е с различен размер....

# 392
  • Варна
Богиня, честита кухня  Peace
Мерси Hug

Свежо
http://www.apartmenttherapy.com/before-after-201161

И гардеробни
http://www.apartmenttherapy.com/organization-inspiration-10-neat … ul-closets-165034

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 18:43 от Приятно ми е - Богиня!

# 393
 Наричат се bar sinks и се използват за измиване на зеленчуците, доливане на вода и подобни, докато голямата мивка е заета с чинии например. Доколко са практични и необходими, нямам идея.

# 394
  • софия
Мда, Кандис Олсън много обича да ги слага в мазетата при бара  Grinning
и ги пълни с лед и слага вътре бутилки  Grinning

# 395
пънче-мънче, за да си избия врата/прозорец на друго място, трябва ли да внасям всички тези док. - звучи сложна работа ...

Момичета, вие какво бихте предпочели голямо отворено помещение кухня-хол-трапезария и 2 спални или малка кухня с хол и 3 спални. /към момента не ни трябват 3, но аз мисля в преспектива/

# 396
  • Майничка
Определено второто.

# 397
  • Варна
Аз бих избрала отделна кухня. А другите стаи според нуждите.

# 398
Аз съм за общо помещение... Мразя стени

# 399
  • В сърцето на любимия човек
пънче-мънче, за да си избия врата/прозорец на друго място, трябва ли да внасям всички тези док. - звучи сложна работа ...

По принцип за всички ремонти, при които се променя разпределението на сградата, трябва да се внесат документи в общината.
Ако вратата е интериорна и не засягаш конструкцията няма проблеми и едва ли някой ще дойде да провери дали вратата ти е точно там, но когато се променя фасадата, особено, ако е към улицата, тогава трябва да се внесе проект.
Много зависи каква е конструкцията на сградата, дали е паметник на архитектурата (тогава става страшно  ooooh! ) и т.н. В много случаи при стари сгради е почти невъзможно да се правят съществени промени или се налага укрепване, което е много скъпо и не винаги си заслужава.
Най-точно ще ти отговорят в районната община или НАГ, като им обясниш какво искаш да промениш.

По другия въпрос - къде ще е масата за хранене във втория вариант? Ако посрещате често гости или семейството ви е по-голямо, може би бъдещото попълнение в семейството ще трябва да дели стаята с брат/сестра  Peace

# 400
Това, което ще се избива е присъединяване на стаи/помещения, така че ако някой не ми дойде на гости няма как да знае. Естествено всичко ще е консултирано с конструктор/инж./арх. - няма сама да действам. Фасада засега няма да променяме, къщата е във вътрешен двор -> не се вижда от улицата. Къщата не е паметник на арх.

Ако мъжа ми не успее да мине днес през НАГ, аз ще отида в понеделник, дано да има нещо.

Относно вътрешното разпределение - има 2 спални, отделна кухня, голям хол, средна стая /вестибюл/ малка баня, на чийто гръб има килер. Едната спалня е била таванска стая и има скосявания. По принцип аз искам 3 спални и 2 бани или поне баня и тоалетна отделно, но и нормална по размер кухня с хол. Проблемът е, че ако обединим най-голямата стая с вестибюла ще има 35-40 кв. за хол с кухня, но и 3 спални. В другия вариант ако към това помещение прибавим и едната стая отиваме на 55-60 кв. за хол-кухня-и др., но 2 спални.

Другата ми дилема е дали да обединя банята и килера, за да имам една голяма хубава баня или 2 доста малки ... Confused

Към момента гости не посрещаме, че сега живеем в 50 кв. и стана лудница, та ги каним или на вилата или на заведение, но принципно обичам гости и чакам с нетърпение да има място за вихрене. Иначе засега сме само аз и мъжът ми, но се предполага, че ще имаме деца.

Знам, че така без размери всичко е супер хипотетично, но се надявам скоро да имаме и оразмеряване. 

# 401
Кога е строена сградата знаеш ли? Ориентировъчно. Ако има врата на зида, който искате да бутате, може да се измери дебелината му, като премерите колко е широка касата на вратата. Ако се знае системата по която е строен, може да се предположи с доста голяма вероятност дали е носеща стена или не. Важен е и етажа на който сте. Трябва ви инженер-конструктор.

ПП
Що се отнася до това, че никой няма да разбере, къртенето на стени е доста шумен процес, та все ще се намери някой бдителен съсед, който да провери какво правите, и дали няма да съборите сградата, така че, не разчитай много на това. Гледай да имаш с какво да им отговориш.

# 402
Сградата е 1930 г. Врата има от вестибюла към стаите, а между двете стаи няма. Етажът е втори последен /партер, първи, втори/ - демек сградата е 3 етажа. Съседите под нас са съединили двете стаи за които говоря, предполагам, че и вестибюла са приобщили, даже и прозорец са избивали от едната страна. Те дали имат док. за конструкция и т.н, които бих могла да ползвам?

# 403
  • Варна

Тая първата гардеробна ягледах по ТВ, беше серия за усвояване на малки пространства.

# 404
  • Варна
Аз бих избрала отделна кухня. А другите стаи според нуждите.
+1

По принцип не обичам да ям в кухня, не обичам и много да се застоявам там всъщност Simple Smile
Обосновка

Когато са в едно помещение - (съвременните холокухни) за мен ударението попада на кухня -миризма на готвеното, мивка, чинии в мивката, обелки и т.н. разни нещица, които макар и за малко време са неизбежни в процеса.
Когато имам гости също предпочитам заготовките да са ми в кухнята и да не приготвям пред тях, примерно да режа домати, да вадя месото от маринатата, когато отсервирам да сложа чиниите в мивката и да ги зарежа докато си тръгнат...

Е, затова сигурно се тъпча в малка кухня и се чудя как да си преустроя шкафовете Joy

Общи условия

Активация на акаунт