Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 714
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Титина, благодаря за линка. Аз редовно преравям продавалника, но нещо не излиза това, което ми е нужно в момента.
Ема, абе, не е много сносна, да ти кажа. Но на фона на няколкото хиляди в един магазин е поносима  Mr. Green Мисля си, че не ми се дават повече от 300лв за огледало.
Цонне, в overstock.com има страхотни неща, но доставката е яка и после се запознаваш с милата ни родна митница. Аз там едно легълце си бях харесала за 500 долара, но мисълта да премина през цялата митническа прелест българска.... бързо ми отвя идеите.

Цвете, май ще изправаря Ема  Mr. Green
Това огледало е вече мое. Ще му намеря място. Може би в коридора.
Но продължавам да търся по заданието.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 09:08 от Приятно ми е - Богиня!

# 451
Ема, последен етаж сме, но не е тавански - смисъл стаите са си високи по 3 метра, с изключение на една /видна от снимките/ тя е била таванска стая, която е приобщена към апартамента. Относно гредите има много хубави решение при които тавана се избива и тези греди си се вкарват в ап. Ще потърся снимки и ще кача.

Съседите се надявам да са извадили всички док. и да се консултирали преди да бутат стени. Аз лично няма да бутам нищо преди да се види от специалист.

Пина, честно казано така както е към момента ми е някак не функционално, сякаш не се използва целия потенциал на мястото.

Богиня, и аз искам такова огледала!

# 452
  • Варна
Съпружка, а ти говорила ли си със съседите? Те дали няма да имат някакви планове, все пак вече са минали през това?
Наистина е опасно да се прави каквото и да било без да се види каква е конструкцията и без консултация на специалист.
Но мисля, че има голям потенциал твоето жилище. Дано да се получат нещата с дрешниците и по-голямата баня Peace

# 453
Вчера се засякохме със съседката под нас, та аз я питах набързо те какви променили са правили и как използват вестибюла, тя ме погледна малко странно - каза, че било хол / с тон сякаш това е най-естественото нещо на света/. В събота ще се изсипят - инж., ел. техник, водопроводчик и специалист за покрива да дават акъли кое как може да се прави.

Ема, ето това имам предвид - https://www.google.bg/search?q=high+ceiling+with+beams&clien … =1280&bih=558

# 454
  • Варна
Ееее, готино е това с гредите.

# 455
Богиня, честито огледало Peace Хубаво е!

Аз търся, като "търся" е много силна дума, просто се оглеждам, ако изпадне някое старинно метално огледало, по възможност с орнаменти на добра цена. И то не защото ми трябва за някъде конкретно, просто от любов към такъв тип огледала. Иначе в бялата ми спалня имам дървено съвременно, като рамката е златна, но веднага бих го заменила за някоя антика.

Съпружка, пак не разбрах, над вас има ли таван, по който да се ходи.

# 456
Към момента има.

# 457
  • Варна
Ема, не се ли сърдиш, че те изпреварих?  Rolling Eyes
Аз обаче продължавам да търся нещо такова

# 458
Не, Богиня, не се сърдя Hug
Днес ще мина през мястото, където гледах нещо такова, за около 600-700 лева, може да са се вразумили Simple Smile

Съпружка, при това положение вероятността всички стени да са носещи, е много голяма.

# 459
В апартамента на свекъра ми има огледало със златна рамка с орнаменти 2/3 м, уникални са тези огледала.
Богиня, честито  Hug

Ема, наблизо открих един склад за антикварни и класически мебели, но не съм ходила още. Ще мина и ще погледна за огледало. Много харесвам такива мебели, сега има един апартамент, който обаче ще се отдава под наем. Мислех си там две от стаите да обзаведем по - интересно, но де да знам дали няма да дойдат и да ни кажат махайте всичко, отказахме се. Сега ще се съсредоточим върху една малка селска къща. В издирване съм на стар гардероб, бюфетче за кухнята, някое шкафченце за каквото и да е, друго си имаме, но трябва да се реставрира.
 Ще се опитаме да си направим нещо подобно
http://www.afandar.com/great-retro-kitchen-idea-with-checkered-f … n-design-ideas-5/

# 460
Аз малко се намесвам в дискусията, но този таван не се ли води общ на цялата сграда и за да го приобщите към вашият апартамент, не трябва ли да се иска разрешението на съседите и до им надплатите техните части?

И малко да отклоня темата - преди няколко седмици обсъждахте една тоалетна със стъклен под и яма под него. Попаднах в едно заведение в София на нещо подобно, но с огледален под. Представете си ужаса - в първия момент реших, че е стъклото с ямата, но бързо се усетих. След това обаче момента - огледален под - обществена тоалетна - аз в странна стойка, за да използвам все пак мястото по предназначение не беше много готин Joy.

# 461
И стените носещи, и съседите бутали където им падне... тази нашенска склонност да си правим каквото ни скимне, щот сме си "у дома", дано не изиграе лоша шега накрая на всички обитатели.

Съпружка, за разпределението и аз като Пина мисля, че е оптимално!
Харесвам вестибюлите в старите къщи и за нищо не бих си причинила безкраен и скъп ремонт, за да го заменя с нефункционален, тъмен, дълъг и тесен коридор. Да не говорим, че баня върху хола на съседите надали е разрешено да се прави. Обедини кухнята и хола, щом толкова искаш да имаш голяма обща дневна.
Тавани също няма да махам, за да откривам подпокривните греди. Стаите са достатъчно високи, защо ви е бИло в къщата? Да, на картинка е добре, но ако покривът протече, ще затече направо върху диваните или леглата Laughing След време и при нужда, може да се усвои тавана - една вътрешна стълба и ето ви още една или 2 спални, зависи колко от общия таван е ваш и с каква височина е.
Странно обаче, по снимките помещенията ми изглеждат доста по-малки.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 10:44 от птица

# 462
  • В сърцето на любимия човек
Съпружка - много правилно постъпваш, че си извикала специалисти, те най-добре ще преценят какви промени могат да се правят. Помоли съседите, ако си в добри отношения с тях, инженера конструктор да погледне какви конструктивни промени са правили и дали са укрепвали порталите.
При подова конструкция с гредоред, голяма част от стените са носещи - товарите(натоварванията) от пода се пренасят към стените, а те от своя страна ги предават надолу към фундаментите. Дали непосредствено под покрива има гредоред или не, не определя дали стените са носещи - това се определя от начина по който стъпва гредореда върху стените. Грубо казано - стените, които са перпендикулярни на гредите са носещи. Ето една примерна схема:

# 463
Докато сте на темата Blush, какво е правилото за отваряне на врати в носеща стена (както вътрешни, така и по периметъра)?

# 464
  • В сърцето на любимия човек
Докато сте на темата Blush, какво е правилото за отваряне на врати в носеща стена (както вътрешни, така и по периметъра)?
По учебник е следното:
От края на стената да се оставят минимум 80см и площта на отвора да е не повече от 1/7 от площта на стената като отвора задължително се укрепва.

Общи условия

Активация на акаунт