На море в Турция - тема 29

• 80 815
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Зависи коя е компанията и как процедира,Алфатур са ми давали ваучерите 20 дни преди датата на пътуване,Емералд ги дават в деня на пътуването Peace

# 421
Агенцията е Емералд.
Това означава ли, че в деня на пътуването ще ни дадат ваучерите за настаняване и издават ли се някакви други документи, удостоверяващи плащанията.

# 422
  • Варна
Договорът е достатъчен,да в деня на пътуването,вече организирах нашата почивка,половината ще ходим със собствен транспорт,другата ще са със самолет,последните са с Емералд и така ми казаха,сега чакам договорите да ми ги пратят за подпис,а ваучерите в деня на излитането,на летището.Хотела е Папилон Белвил Белек,очаквам с нетърпение да сбъдна тази моя малка мечта Mr. Green

# 423
Здравейте!
Ще почивам за първи път в Турция и по конкретно в Кушадасъ.
През декември платих 30% капаро за избраната почивка и трябваше да доплатя останала сума до 31 март. Миналата седмица платих остатъка и очаквах от туристическата агенция да ми се обадят или да ми изпратят имейл с някакво потвърждение за полученото плащане.
Може ли да ми кажете какъв е принципа с ранните записвания, издаването на фактури за плащания и пр. За сега имам само сключен договор.
Благодаря предварително.

Туристическата агенция е длъжна да Ви издаде фактура с фискален бон, както за платеното капаро, така и за доплащането. Обадете се на агенцията и искайте да ви изпратят по имейл фактурите и касовите бележки.

# 424
  • София
Здравейте!
През декември платих 30% капаро за избраната почивка и трябваше да доплатя останала сума до 31 март. Миналата седмица платих остатъка и очаквах от туристическата агенция да ми се обадят или да ми изпратят имейл с някакво потвърждение за полученото плащане.
Може ли да ми кажете какъв е принципа с ранните записвания, издаването на фактури за плащания и пр. За сега имам само сключен договор.
Благодаря предварително.

Туристическата агенция е длъжна да Ви издаде фактура с фискален бон, както за платеното капаро, така и за доплащането. Обадете се на агенцията и искайте да ви изпратят по имейл фактурите и касовите бележки.

Ако плащането е по банков път, фискален бон не се издава. Фактура може да поискате (на физически лица не са задължени да издават, но почти винаги го правят). Не се притеснявайте, банковия документ удостоверява плащането ви. В момента има много доплащания и вероятно ще получите фактура по-късно. Ваучерите, различните фирми ги издават по различно време, но почти всички в седмицата преди тръгване. Има доста случаи, когато клиенти се отказват и не пътуват (ако това го позволяват условията на договора) и затова ваучерите се издават преди тръгване.

# 425
Здравейте!
Благодаря предварително.

Ако плащането е по банков път, фискален бон не се издава. Фактура може да поискате (на физически лица не са задължени да издават, но почти винаги го правят). Не се притеснявайте, банковия документ удостоверява плащането ви. В момента има много доплащания и вероятно ще получите фактура по-късно. Ваучерите, различните фирми ги издават по различно време, но почти всички в седмицата преди тръгване. Има доста случаи, когато клиенти се отказват и не пътуват (ако това го позволяват условията на договора) и затова ваучерите се издават преди тръгване.
Здравейте!
Благодаря предварително.

Здравейте!
Благодаря предварително.

Плащането е по банков.
Може би наистина в момента е много натаварено в агенциите, поради приключване на ранните записвания и по тази причина не съм получила фактура за плащането.
Ще изчакам няколко дена и ще звънна да попитам за фактура.
Благодаря Ви за инфото, т.като сега поне няма да се притеснявам.

# 426
И ние все още си чакаме документ за второто плащане към Ориент 99 ........И искрено се надявам организацията на посрещащата страна да е по-добра, че отсега се  зареждам с  юнашко търпение  Wink

# 427
потвърждавам че утре ще е много натоварено в агенциите,заради приключването на Ранните записвания през март. Имайте търпение,ако чакате потвърждения , отговори на запитвания или фактури.  Praynig

# 428
vanq_6119 , нещата в Surmeli значително са по-добре от преди няколко години. хотела всяка година реновира нещо и в съчетание с перфектния плаж ,мястото е отлично за спокойна почивка. Мениджмънта в момента също е на ниво. Simple Smile

Благодаря на Liv1892 и Vanya 6119 за отговорите и разясненията. И понеже аз съм позитивна личност ще разчитам, че хубавите неща са повече от недостатъците на хотела.

# 429
Здравейте.
Току що получих имейл с фактура за окончателното плащане по направената резервация за почивка в Кушадасъ. Открих че имам и изпратена фактура за аванса още от миналата година, явно съм забравила за нея.
Така, че притесненията ми се оказаха напълно неоснователни, а избраната агенция за сега няма грешка. Дано и за напред да нямаме проблеми.

# 430
Приключиха РЗ за март. Сега вече агенциите ще са по-свободни и ще почнат да отговарят на запитванията . От утре доста хотели ще имат по-високи цени. Wink

# 431
Здравейте , моля за отзиви за  BUYUK ANADOLU DIDIM RESORT  5*
 Ако може да споделите какво мнение имате за хотела ще съм ви безкрайно благодарна, тъй като не откривам повече от един коментар, а тук виждам, че пишат хора, които определено пътуват често и имат представа за хотелите без грешка. Peace

Здравей миналата година бяхме в него, и бяхме много доволни. Обслужването е добро, храната е добра,  има дискотека, кино за късометражни филмчета,  парзалките работиха, . Само аниматорите малко куцаха но на нас много ни хареса. Камериерките чистиха всеки ден. Ами мнението е лично за всеки разбира се има хора  с различни претенции  съответно и мненията са различни. Предлагаха стандартните екскурзии ние се качихме само накорабче, защото не ни се пътуваше с автобус

# 432
  • Сoфия
Mомичета   bouquet
Искам да ви попитам според вас кое си заслужава повече - екскурзия до Родос или до река Далян (или пък някъде другаде?!).  За съжаление сме само за 5  нощувки и две екскурзии ще ни дойдат много. Първо мислихме Родос, но сега май клоним към Далян....
Знаете ли горе-долу как вървят като цени и какво включват?  newsm78

П.П. Включвам се във въпроса за причето грозде?
Твърдо за Далян!!! Не 2, а 20 палеца нагоре! Била съм 3 пъти в Мармарис и съответно един път на Родос и 3 пъти на Далян, като този юни ще ми е 4 ти път Embarassed Simple Smile

Моят опит е да си намерите екскурзия до там с омнибус и после по реката до делтата и пясъчния плаж или както аз го наричам "плажа на мечтите ми". Много екскурзии са с кораб до плажа, после лодка и пак кораб обратно, това за мен е по-лошия избор, естествено на фона, че всеки път си правя подобни еднодневни екскурзии с корабчета -я за гмуркане, я до острова на Клеопатра, така че това си е мое мнение.

За мен Далян, острова и плуването с Делфини си струват най-много, под струване да се чете емоционална стойност, а иначе съм била на всички различни екскурзии, които се предлагат.

Оффтопик: изчетох темата и имам въпрос към запознатите- изброявате 4 агенции, а аз днес платих на екзотик холидей.Нещо за нея? Избрах я от сайата на тезтурс, като техен партньор само защото те бяха единствените, които предлагаха моя хотел със самолет. предишните години бях 2 пъти с аква тур и един път сама- обадих се и резервирах в хотела и пътувахме с кола

Благодаря за отговора - вече твърдо се навихме за Далян  Hug
До нашата почивка остава едва месец. Гледах, че коментирахте издаване на фактури - искам да похваля Емералд - след като платих остатъка от сумата, им пуснах емейл и веднага ми върнаха готовата фактура.  Laughing Надявам се и по време на почивката да са така коректни...

# 433
Малиииииииии, аз мрънках за ранните записвания, обаче "оказывается", че даже за нашият Грийн нейчър", дето си мислех, че няма да има желаещи-нямало места  Shocked .  На синковеца приятелче така ме информира де.....Родителите му харесвали този хотел, че бил по-пенсионерски и усамотен  Wink Не бих казала, че е на 100 % достоверна инфо....ама знам ли.....

# 434
Малиииииииии, аз мрънках за ранните записвания, обаче "оказывается", че даже за нашият Грийн нейчър", дето си мислех, че няма да има желаещи-нямало места  Shocked .  На синковеца приятелче така ме информира де.....Родителите му харесвали този хотел, че бил по-пенсионерски и усамотен  Wink Не бих казала, че е на 100 % достоверна инфо....ама знам ли.....

аз не мисля, че грийн нечър в мармарис е пенсонерски Simple Smile)) била съм 2 пъти в него и тази година пак. резервирах в петък за юни, за кога няма места? Той по принцип юли и август не се предлага на нашия пазар, поне инфо отминалата година,а и сега като гледах датите, май пак няма възможност за резервации за тези месеци.

Беригърл, страхотно, дано да ви хареса поне наполовина на мен Laughing иначе проверете и за плуването с делфини, неповторимо е. Ние тази година твърдо делфин и далян, може и една клеопатра, ако ни доскучее

Общи условия

Активация на акаунт