На море в Турция - тема 29

• 80 815
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Татяна, не разбирам поста ти. Какви етикети ?
И от къде знаеш, че случаят е един ?
Това, че някой изказва различно мнение от твоето не мисля,че пречи,
както и ти живеейки в Германия не знаеш поведението на германците
почиващи по Черноморието, които не са пример за подражание.
Изключения винаги има.

Не само живея в Германия, но това е друга тема, и не, не знам какво е поведението на сънародниците ми по Черноморието. Ако беше писала така за англичаните, примерно, пак щях да реагирам така. Не обичам да се обобщава. Във всеки народ има черни овце и четейки различните мнения на пишещите тук не оставам с впечатление, че българските туристи са най-щедрите. Не е и нужно да са, но аз принципно, независимо за коя народност става дума, не разбирам как на фона на няколко хиляди лева за почивката няма бюджет за 20-50 лева за бакшиш.

# 406
Замислих се за камериерките и затова, защо не вземат парите. Ами ако съм си оставила просто така 20 евро или лири неприбрани на леглото, от къде да знае камериерката, дали са и оставени като бакшиш или просто клиентите не са си ги прибрали в портмонето, да не я обвинят после, че краде пари.

Понеже рядко се засичам с камериерката, решавам проблемът по следния начин: Оставям бакшиш или под картончето, където пише името на камериерката, обслужваща стаята, или при липса на такова, оставям парите на видно място с бележка на която пиша тешекюлер  Grinning 

# 407
Не останах с подобни впечатления, а по-скоро разсъждения "за" и " защо". Няма обобщения,
а впечатления, които са лични.Англичаните ги видях преди години в Дидим и приличаха
на тези, за които се направи и филм от прибиваването им на Слънчев бряг и разбира се,
това не се отнася за нацията. Същото е, ако българите ги сравняват с "диваци и варвари".
И етикети няма, поне в моите постове.

# 408
Винаги давам бакшиш лично на камериерките. Ако не ги видя първия или втория ден, ги намирам някъде по коридора . Винаги са били много благодарни. Разбира се, че се радвам на слончета и лебеди, направени от хавлии, но не ми е правило впечатление ако ги няма на леглото.
Уважавам всеки труд и се опитвам хората да пазберат това.

# 409
Само допълвам .... и да разберат, че трудът им се оценява. Peace

# 410
момичета какви са ви впечатленията за Сюрмели в Кушадасъ, като стаи, храна, анимация, плаж, виждам че е стар построен 1998 г., по захабен ли е  Thinking

Аз преди време също питах, но с малки изключения не получих информация. Всъщност   с  1-2 изречения, за което благодаря. Това означава, че или не е точното място или пишещите не са отзивчиви....Мисля, че трябва да се прочетат мненията на чужденците /а те са противоречиви/.

# 411
Iiv 1892  кутиятa ти е отново пълнa Wink

# 412
за пореден път-извинявай. Доста хора ми пишат и някой път забравям да изчиствам кутията.  Embarassed

# 413
Mомичета   bouquet
Искам да ви попитам според вас кое си заслужава повече - екскурзия до Родос или до река Далян (или пък някъде другаде?!).  За съжаление сме само за 5  нощувки и две екскурзии ще ни дойдат много. Първо мислихме Родос, но сега май клоним към Далян....
Знаете ли горе-долу как вървят като цени и какво включват?  newsm78

П.П. Включвам се във въпроса за причето грозде?
Твърдо за Далян!!! Не 2, а 20 палеца нагоре! Била съм 3 пъти в Мармарис и съответно един път на Родос и 3 пъти на Далян, като този юни ще ми е 4 ти път Embarassed Simple Smile

Моят опит е да си намерите екскурзия до там с омнибус и после по реката до делтата и пясъчния плаж или както аз го наричам "плажа на мечтите ми". Много екскурзии са с кораб до плажа, после лодка и пак кораб обратно, това за мен е по-лошия избор, естествено на фона, че всеки път си правя подобни еднодневни екскурзии с корабчета -я за гмуркане, я до острова на Клеопатра, така че това си е мое мнение.

За мен Далян, острова и плуването с Делфини си струват най-много, под струване да се чете емоционална стойност, а иначе съм била на всички различни екскурзии, които се предлагат.

Оффтопик: изчетох темата и имам въпрос към запознатите- изброявате 4 агенции, а аз днес платих на екзотик холидей.Нещо за нея? Избрах я от сайата на тезтурс, като техен партньор само защото те бяха единствените, които предлагаха моя хотел със самолет. предишните години бях 2 пъти с аква тур и един път сама- обадих се и резервирах в хотела и пътувахме с кола

# 414
И ние ще бъдем само 7 дни в Мармарис през юни, затова , след като изчетох множество мнения се спрях на Далян и Клеопатра.......Родос ще го пропуснем, но все още се двоумя за Егейските острови......

# 415
момичета какви са ви впечатленията за Сюрмели в Кушадасъ, като стаи, храна, анимация, плаж, виждам че е стар построен 1998 г., по захабен ли е  Thinking

Аз преди време също питах, но с малки изключения не получих информация. Всъщност   с  1-2 изречения, за което благодаря. Това означава, че или не е точното място или пишещите не са отзивчиви....Мисля, че трябва да се прочетат мненията на чужденците /а те са противоречиви/.
pemi  Hug с най-добри чувства, но мисля,че и мястото е точно и пишещите са отчивчиви. Просто по мои спомени, в последните две години, няма пишещи в темата, които да са били на почивка в х-л Сюрмели. 3атова няма актуални от3иви и отговори на питания. Преди месец-два ( мисля, че отговорих на твое питане) дадох моята оценка 3а хотела с уговорката, че съм била там доста отдавна и инфото ми не е актуално. По време на нашата почивка в хотела останах тотално ра3очарована от обслужването и отношението. Храната също търпеше критика.Плажа, анимацията бяха - ОК.Но, 3а 4 години нещата със сигурност са се променили. Галактик също има няколко поста с подробни от3иви 3а х-л Сюрмели. Моето мнение - в Кушадасъ съм била в два 4* хотела ( Джанде Фестивал и Сентинус) в които си прекарах по-добре отколкото в 5* Сюрмели.

# 416
 vanq_6119 , нещата в Surmeli значително са по-добре от преди няколко години. хотела всяка година реновира нещо и в съчетание с перфектния плаж ,мястото е отлично за спокойна почивка. Мениджмънта в момента също е на ниво. Simple Smile

# 417
Mомичета   bouquet
Искам да ви попитам според вас кое си заслужава повече - екскурзия до Родос или до река Далян (или пък някъде другаде?!).  За съжаление сме само за 5  нощувки и две екскурзии ще ни дойдат много. Първо мислихме Родос, но сега май клоним към Далян....
Знаете ли горе-долу как вървят като цени и какво включват?  newsm78

П.П. Включвам се във въпроса за причето грозде?
Твърдо за Далян!!! Не 2, а 20 палеца нагоре! Била съм 3 пъти в Мармарис и съответно един път на Родос и 3 пъти на Далян, като този юни ще ми е 4 ти път Embarassed Simple Smile

Моят опит е да си намерите екскурзия до там с омнибус и после по реката до делтата и пясъчния плаж или както аз го наричам "плажа на мечтите ми". Много екскурзии са с кораб до плажа, после лодка и пак кораб обратно, това за мен е по-лошия избор, естествено на фона, че всеки път си правя подобни еднодневни екскурзии с корабчета -я за гмуркане, я до острова на Клеопатра, така че това си е мое мнение.

За мен Далян, острова и плуването с Делфини си струват най-много, под струване да се чете емоционална стойност, а иначе съм била на всички различни екскурзии, които се предлагат.

Оффтопик: изчетох темата и имам въпрос към запознатите- изброявате 4 агенции, а аз днес платих на екзотик холидей.Нещо за нея? Избрах я от сайата на тезтурс, като техен партньор само защото те бяха единствените, които предлагаха моя хотел със самолет. предишните години бях 2 пъти с аква тур и един път сама- обадих се и резервирах в хотела и пътувахме с кола
За Екзотик нямам мнение,но съм много разочарована от Албена холидейз .Вече залагам на някоя от големите фирми в моите почивки занапред. 4-те имена на такива фирми които се въртят тук,мисля че са достатъчно проверени и доказали се. Умишлено не посочвам имената им да не ме обвините че правя реклама,но за Албена не мога да си премълча.Никога повече с тях. Sad

# 418
Здравейте , моля за отзиви за  BUYUK ANADOLU DIDIM RESORT  5*
 Ако може да споделите какво мнение имате за хотела ще съм ви безкрайно благодарна, тъй като не откривам повече от един коментар, а тук виждам, че пишат хора, които определено пътуват често и имат представа за хотелите без грешка. Peace

# 419
Здравейте!
Ще почивам за първи път в Турция и по конкретно в Кушадасъ.
През декември платих 30% капаро за избраната почивка и трябваше да доплатя останала сума до 31 март. Миналата седмица платих остатъка и очаквах от туристическата агенция да ми се обадят или да ми изпратят имейл с някакво потвърждение за полученото плащане.
Може ли да ми кажете какъв е принципа с ранните записвания, издаването на фактури за плащания и пр. За сега имам само сключен договор.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт