На море в Турция - тема 29

• 80 760
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Ама нали не си мислиш,че не знаем  курортите в Турция къде се намират точно newsm78 Времето нач. на май там е като в нач. на юни в Бг, т.е. доста топло през деня, но вечер си е хладно и от там водните басейни изстиват. А сайта повечето го знаем и следим, но да кажа,че си има архив и това е добре, но за предните ни 2 почивки очакваната прогноза за седмица напред в сайта не се сбъдна  Wink така че за очакваните темп. изобщо не му вярвам вече на този сайт

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 11:15 от kristalka

# 616
ами то морето изглежда цялото лято е студено
познати ходиха август-студено
юни -пак

За кой район?
за кушадасъ
аз също предпочитам ранното море
в българия ходим от 20 юни вече 4 години  и е перфектно
почивката не е само да се къпеш в морето  Peace

# 617
  • Сoфия
Oтносно спора в темата - ранното море,
за мен лично всеки си преценява кога и как ще му е удобно, дали ще му е студено или не.
Аз също предпочитам да отида юни месец на почивка, но заради проблеми с отпуската в работата вече втора поредна година ще пътуваме за Майските празници. Не винаги е въпрос на пари.
Миналата година случихме на прекрасно време - жега, водата в басейна беше топличка. Морето не сме го опитвали. Надявам се и тази година да бъде пак така.
Така, че по темата -всеки си преценява кое, как и защо.  Hug

# 618
Почивка - това е основното.За някой е без значение времето,
за други, като мен е важно влизането в морето, за което и отиваме.
Басейни има и у нас за целогодишно ползване, просто не бих пътувала за тях
на такова разстояние.

# 619
Почивка - това е основното.За някой е без значение времето,
за други, като мен е важно влизането в морето, за което и отиваме.
Басейни има и у нас за целогодишно ползване, просто не бих пътувала за тях
на такова разстояние.

Даа, почивката и екскурзиите. Аз така , или иначе с двама вироглавци дето не мога и с въже да ги задържа на плажа-нямам голям шанс да се пека, но иначе от сега са метнали списъка с екскурзиите.

# 620
Явно аз водя класацията, по-точно моята братовчедка.  Mr. Green Близо 100 евро, но за сингъл стая със самолет.  Peace Тя плати преди нова година. Има си полза от ранните записвания....
при нас ползата е почти 300 лв, което не си е никак малко!

# 621
За мен също миналата година в Кушадасъ в началото на септември водата в морето ми е студена, но според мен Егейско море никога не става достатъчно /за мен/ топло. И в Северна Гърция пак ми е студено. Всичко е обаче въпрос на нагласа, а почивката си ми беше супер с книжка до басейн Infinity  В Палома Клуб Султан си беше абсолютна Нирвана
http://www.panoramio.com/photo/56918511
Сега сме пак в Кушадасъ заради компанията, но.....  догодина в Анталия!
liv1892 мога да те използвам да ми проучиш нещо според изискванията ни нали? Praynig

Пожелавам на всички приятна почивка с любими хора в който и период да са се записали. Wink

# 622
  • София
На вниманието на всички, които ще пътуват сътранспорт до курортите в Турция.  Ако нямате навигация от тук може да си направите маршрут за пътуването:   http://www.viamichelin.com/web/Routes?
От тук ще проверите разписанието на фериботите: http://www.canakkaletravel.com/feribot.htm
Винетките са задължителни. Купуват се от бензиностанции, пощенски станции и на самата магистрала. Не се взимат такси само когато имат официален парзник.

Благодаря за полезните линкове  Hug Пуснах един маршрут  София-Бодрум и ми изчисли пътя - 17ч
Предполагам това е маршрут само за сухоземен трансфер, понеже нещо не се ориентирам от упътването след Чанаккале, където трябва да вземем ферибота?  newsm78

# 623
 zhorchy,разбира се. Пиши на лични какво те интересува.

# 624
тъй като в последно време бяхме спрели с разучаването на хотели и т.н относно Мармарис поради непредвиден голям финансов проблем,накрая седнахме и решихме с мъжа ми по- добре да отидем на почивка тази година , макар и не на хотела, който искахме  поради проблем,отколкото на никаква такава нали ?!  Crazy та затова се спряхме на по- евтин значително хотел, но все пак ще ходим.Днес направихме и пълното плащане за хотел  MARIS BEACH *** -Мармарис за дата 20.06, 7 дни , с тръгване от Варна с фирма Турс клуб, увериха ни че договорът вече е направен, резервацията потвърдена, но ако има нещо ще ни се обадят/ по- добре да не ни търсят хихи/
Ураааааааааа, все пак ще има още някой от 20 юни в Мармарис. Само, че ние сме в Грийн нейчър.

И ние сме в грийна, но от 21.06.   grinning039

# 625
Здравейте, времето след средата на май в Кушадасъ дали е подходящо за почивка с деца и водата става ли за къпане. Децата ще искат да се плицикат до цял ден  Grinning . До сега не сме почивали в Турция и ще съм благодарна, ако споделите мнението си.
А първа страница разгледа ли? Peace
Температурите през май 2013 са били идеални, поне за мен, но таблица с темп. на водата не успях да намеря  newsm78 . Багодаря.

# 626
Не искам да засягам никой, но ми е много странно това ходене на почивки в турските курорти през май. Плащат се едни не малко пари, бие се сума ти път, а морето и басейните - студени. Аз не виждам смисъл да ходя на морска почивка, ако не мога да вляза в морето/басейните.
За същите пари може да се почива края на септември и октомври. Тогава поне морето е затоплено и дори вечер да си е доста хладно, през деня е топло, водата - също.
Когато има ученици ораганизацията е сложна. Остават юли и август, а тогава е много горещо.

# 627
  • Варна
Здравейте, времето след средата на май в Кушадасъ дали е подходящо за почивка с деца и водата става ли за къпане. Децата ще искат да се плицикат до цял ден  Grinning . До сега не сме почивали в Турция и ще съм благодарна, ако споделите мнението си.
А първа страница разгледа ли? Peace
Температурите през май 2013 са били идеални, поне за мен, но таблица с темп. на водата не успях да намеря  newsm78 . Багодаря.
Тук можеш да видиш температурата на водата през май 2013 г. в Кушадасъ. В колко часа е изгрева и залеза  на слънцето и друга полезна информация. Всъщност има информация за всички океани и морета по света.

http://travel.org.ua/water.php?t_id=80&h=5

# 628
  • Варна
Здравейте на всички! С огромен интерес следя темата от миналата година, когато бяхме в Didim Beach Elegance. Смятам се за добре информирана благодарение на вас, но в главата ми се оформят някои въпроси и ще съм много благодарна за малко помощ.   bouquet
Ние сме 2 млади двойки без деца и сме от Варна. Първоначално се бяхме ориентирали към Бодрум, но мен май ме хвана треската по Средиземно море и имам голямо желание да посетим Анталия и в частност - Алания. Тъй като аз ежедневно чета форума, компанията се доверява на моя избор. Иска ни се да почиваме една седмица от 19.09 и да пътуваме със самолет. Бюджета, който можем да отделим не е голям - до 450евро на човек, с включени летищни такси, затова пък не сме претенциозни, миналата година ни хареса хотела в Дидим. Това, което търсим е: хотел с немалка територия, собствен плаж, добра анимация и храна Simple Smile . По снимки и коментари ми допадна Eftalia Splash, но ще се радвам и на други предложения. Аз също с нетърпение чакам отзивите от инспекцията по хотелите   bouquet приемам всякакви предложения, може и новопостроени хотели. Та според вас можем ли с този бюджет да се вместим в критериите ? Смятаме да търсим ласт минит оферти, тъй като поради естеството на работата ни, не можем да планираме отпуските си много напред във времето. Благодаря предварително  Hug

# 629
Има ли някои които е почивал в DIDIM BEACH ELEGANCE, 5*  заминавам на 30.04-6.05 става ли за плаж колко е топло, и храната в хотела става ли.МЕРСИ МНОГО ЗА ОТГОВОРИТЕ!!!!!!)))))))))

Общи условия

Активация на акаунт