На море в Турция - тема 29

• 80 872
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
knadia, Сеферихисар е далече от Ефес и Памуккале. Най-близката разходка е до Чешме. За да направите всички планирани екскурзии, трябва по цял ден да сте навън и да се прибирате за спане. Ако хотелът All, не си заслужава. Аз не разбрах към кой хотел сте се насочили.

# 331

Успях да разгледам препоръчаните от Tatjana и liv1892 хотели - Voyage Sorgun, Sueno Beach, Kamelya HV1 и Royal Dragon. От всичките като атмосфера и екстериор ми хареса най-много Kamelya HV1, Royal Dragon не ми хареса, Voyage Sorgun не ме впечатли, а е най-скъп, ако не бъркам. Kamelya HV1 е с най-ниска цена спрямо останалите.

И то не случайно, Камелията не е нищо особено. Много народ, пълно е, вкл. много руснаци. През миналите години постоянно бяха продали повече стаи отколкото имаха и се наложи да се настанят гостите в други хотели - много неприятно.

# 332
Късно е да избирам друг хотел в Бодрум!Аз вече платих капаро....Май трябваше да се позаинтересувам  за трансфера по-рано!Ами дамно поне да си струва почивката и да уцелим хубаво време!!!!
Благодаря все пак за отговора!

# 333
Ние пък, противоположно на препоръките на roje22, на когото имам пълно доверие и ресепкет, ще започнем от Кушадасъ-за първа почивка в Турция(по финансови съображения разбира се)!!!Надявам се всеки следващ път да слизаме по надолу-и да стигнем до така препоръчваната Анталия!!!!
Въпроса ми е:ще пътуваме от Варна до Милас със самолет-може ли някой да ми каже колко време е трансфера от летището до Кушадасъ-или по точно Пайн бей....тъй като съм с две мъничета-едното от които няма да има и 2 години....?
А на теб wwwrr мога да  кажа, че бюджета ви е доста висок и да се вслушаш в съвта на roje22.С тази сума за трима души ще си намерите супер оферта!!!Но побързайте, защото доколкото разбирам от по-вещите потребители-на добрите хотели офертите свършват най-бързо!!!!
Успех!!!

Трансферът е около 2 - 2 1/2 часа. За вас е по-добре да си изберете хотел в Бодрум. Преценете сами относно децата - имате 2 ч. на летището преди полета, около 1 час полет, 1/2 час излизане от летището, намиране на автобуса за трансфер /може и повече време - зависи от другите пристигащи чартъри, може да се чака на граничния контрол/, след това - трансфера до хотела..... Зависи си от децата.

Късно е да избирам друг хотел в Бодрум!Аз вече платих капаро....Май трябваше да се позаинтересувам  за трансфера по-рано!Ами дамно поне да си струва почивката и да уцелим хубаво време!!!!
Благодаря все пак за отговора!

# 334
  • Бургас
Бензинът в Турция е към 3лири/л.

Eеех, де да беше така, в момента е 1,657 Е/5,09 ТЛ.

И аз малко се зачудих на тази цена -имам спомен ,че миналата година беше 4,8 ТЛ  Peace

Blush Извинявам се. Изчислила съм го в лева, а съм написала лири.

# 335
Бензинът в Турция е към 3лири/л.

Eеех, де да беше така, в момента е 1,657 Е/5,09 ТЛ.

И аз малко се зачудих на тази цена -имам спомен ,че миналата година беше 4,8 ТЛ  Peace

Blush Извинявам се. Изчислила съм го в лева, а съм написала лири.
Нищо де, аз тайно се надявах да си права, и за това проверих веднагически, защото зимата нещо бях подочула, че е намален бензина, но или не съм разбрала правилно или вече е минало.

# 336
Здравей Манди, знаеш вече, че ще бъдем в Мирамар в края на юни, разглеждам хотели в Анталия за септември. Няма да бъдем със собствен транспорт, държа на самолета и това е една от причините да заглеждам Анталия. Държа и на хубав пясъчен плаж, а чух, че такива има в Сиде.

Успях да разгледам препоръчаните от Tatjana и liv1892 хотели - Voyage Sorgun, Sueno Beach, Kamelya HV1 и Royal Dragon. От всичките като атмосфера и екстериор ми хареса най-много Kamelya HV1, Royal Dragon не ми хареса, Voyage Sorgun не ме впечатли, а е най-скъп, ако не бъркам. Kamelya HV1 е с най-ниска цена спрямо останалите. За моите дати цената за 7 нощувки за 2 възрастни и 1 дете е от 3200 до 4700 лв. в изброените хотели. Още се ориентирам в богатото предлагане.

Вие ще почивате ли в Турция?   
Писала съм и преди - бяхме мин. година в Камелия и не сме доволни  Sad Като инфраструктура е добре, плажа е страхотен, но плюсовете са до там ... Рейтингът на този хотел е нисък и за мен с право   Wink Знам,че отново няма да има съгласни с мен, но за мен от 5 почивки в Анталия за първи път си тръгвах с желание от хотела и нямаше никаква тъга (обикн. ми е много кофти като си тръгваме  EmbarassedConfused ММ е на абсолютно същото мнение,  Wink вижте и другите хотели около Сиде, пък и из цяла Анталия има много добри хотели на прилични цени  Wink

# 337
Tatjana, kristalka, благодаря за предупрежденията за Камелия-та. Това, което споделяте, говори лошо за този хотел. Аз не съм се запътила натам, просто от 4-те хотела, които се препоръчаха тук, този ми хареса най-много на видео и снимки. Още се ориентирам в нещата, нямам дори шорт лист Laughing.

Tatjana, сигурно има добра причина Voyage Sorgun да държи цените, на които се продава Simple Smile. Гледам, че е в хубава гора (борова или смесена не знам), което означава естествена прохлада и свежест.

# 338
Аз не мога да си представя, че някой може да не хареса "Роял Драгон" - навсякъде отзивите са повече от добри, плажът е прекрасен, морето - също, идеално за деца.....

Ето за потвърждение, плюс много снимки

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297968-d1079841-Reviews … ranean_Coast.html

# 339
Аз не мога да си представя, че някой може да не хареса "Роял Драгон" - навсякъде отзивите са повече от добри, плажът е прекрасен, морето - също, идеално за деца.....

Ето за потвърждение, плюс много снимки

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297968-d1079841-Reviews … ranean_Coast.html
Хаха, и аз така, много го харесвам, но цената му не ми харесва  Laughing особено пък цената за 2ма възр + 2 деца Shocked Voyage Sorgun също ми харесва страшно много, но цената  Naughty
Уф, за семействата с 2 деца се оказва доста трудно намирането на хотел, където да не таксуват второто дете (или поне сумата да е символична)  Confused Ние хем искаме да стоим 10 дни, хем да не е много скъп (до към 1700-1800 евро да е хотела, т.е. нощувките, от 20ти септ.), на всичкото отгоре да е с висок рейтинг хотела  Embarassed Омръзна ми вече да разглеждам хотели, честно  Rolling Eyes

# 340
 diamantt  Hug Принцовите острови са в Мраморно море. Била съм на два:Бюйюк ада и Хайбели ада.
Бюйюк ада е по-големия. И на двата острова има какво да се ра3гледа, но 3а няколко часа...после...
И на двата острова има плажове - каменисти. Морето е дълбоко и 3амърсено, предполагам 3аради бли3остта на Истанбул . И на двата острова има множество: ресторантчета, сладкарници, дюнерджийници, пекарни.Цените: между 7 и 15 TL 3а основно ястие ( доста богат и3бор на рибни специалитети); дюнер около 5 TL;кафе от 3 до 6 TL; в сладкарниците не е скъпо. Файтон - 3ависи от ра3стоянието на две тарифи : 10 и 20 TL. Малки, симпатични хотелчета и пансиони. Не съм нощувала там, пътували сме 3а по един ден от Истанбул. Почти винаги, когато ходя в Истанбул ги посещавам. Лично на мен Принцовите острови ми харесват.И3брали сте нестандартна почивка.
Ако имаш някакви въпроси с удоволствие ще ти отговоря.

Моето мнение 3а първата почивка в Турция се покрива с това на miss july и esstela. Първото ми море в Турция беше в Мармарис...и останах толкова 3апленена, че та3и любов към морските почивки там не стихва с години. Втората година бях в Анталия в доста класен хотел и ра3брах, че това не е моето място. Харесвам Егейските курорти, била съм на почивка във всички ( бе3 Фетие, не ми допада).Бе3 3начение къде...курорта, 4* или 5* хотел, навсякъде ми харесва и се чувствам добре. 3а мен всичко опира до предпочитания, и3исквания, нагласа, настроение,компания, а не от това дали хотела е в Анталия или Кушадасъ.

# 341
  • Варна
Цитат
3а мен всичко опира до предпочитания, и3исквания, нагласа, настроение,компания, а не от това дали хотела е в Анталия или Кушадасъ.

Ей това е,много точно казано,право в целта Hug

# 342
За информация на тези които предпочитат самолетни почивки. Полета на Тез Тур/ основния чартър на TR A. на 31.05 за Анталия вече е на Stop Sale. Както и тези на 24.05 и 07.05. Скоро се очаква и този на 10.05. да бъде пълен. Naughty

# 343
Хванах последния влак за Палома Клуб Султан! Доволна! Ама много бързо се разпродаде тази година хотела!   #Crazy

# 344
  • софия
Цитат
3а мен всичко опира до предпочитания, и3исквания, нагласа, настроение,компания, а не от това дали хотела е в Анталия или Кушадасъ.

Ей това е,много точно казано,право в целта Hug
Подкрепям  Peace
На мен ми се ходи в Бодрум, не съм била там. След 8 поредни почивки в Лара, Белек и една в Сиде, толкова ми е писнало  Simple Smile
Искам очарованието на града, малък хотел без 1600 туриста...
Човек се променя, докато преди години ме впечатляваше лукса, богатия ол инклузив и инфраструктурите на хотела, сега търся нещо различно.
Преди време питах, но никой не ме отрази за Олюдениз.

Общи условия

Активация на акаунт