МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

  • 68 808
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 8 001
Първия ми неуспешен опит за хляб. Ползвах рецептата от линка, като намалих на половина за 500 гр хляб. Другото, което направих не както трябва е, че сложих първо вода и после олио. Не съм слагала подправки и други добавки.



http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D1%8F%D0%B1

# 211
  • Мнения: 224
Първия ми неуспешен опит за хляб. Ползвах рецептата от линка, като намалих на половина за 500 гр хляб. Другото, което направих не както трябва е, че сложих първо вода и после олио. Не съм слагала подправки и други добавки.



http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D1%8F%D0%B1
Царевичният хляб е малко по-специфичен поради липсата на глутен в царевицата. Когато се прави царевичен хляб е хубаво да се запарва церевичното брашно. Пробвала съм царевичен хляб по тази рецепта и се получава
http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/corn-bread/

# 212
  • Мнения: 8 001
Ами аз правя по други рецепти царевичен, но се слага по-малко царевично брашно и става като се слага директно. Мисля, че освен това, в случая водата е малко.

# 213
  • Мнения: 46
Ако под износване разбираш падане на оста на казанчето, има лек за това. Сменя се износената семеринга и казанчето пак е годно за употреба.

Каква е цената на услугата и къде може да бъде извършена? Преди години търсих подобно нещо, но не намерих.


Услугата е безплатна,ако можете сами да го смените,иначе семерингите се продават.
http://prodavalnik.com/semeringi-za-hlebopekarna-i25786837

# 214
  • Мнения: 2 872
До колко градуса загрява хлебопекарната при печене? Търсих в книжката на машината - Мулинекс, но не намерих такава характеристика.

# 215
  • Мнения: X
До колко градуса загрява хлебопекарната при печене? Търсих в книжката на машината - Мулинекс, но не намерих такава характеристика.

  Ще ми е интересно, ако някой знае. Simple Smile А в каква връзка питаш?

# 216
  • Мнения: 2 872
Питаха ме и понеже не можах да отговоря реших да попитам и тук. Интересно ми е, че и в книжката не пише. Може пък при някой друг вид хлебопекарна да е написано.

# 217
  • Мнения: 46
Питаха ме и понеже не можах да отговоря реших да попитам и тук. Интересно ми е, че и в книжката не пише. Може пък при някой друг вид хлебопекарна да е написано.


Моята хлебопекарна е Electrolux всички програми за хляб са на 60 градуса,само някой програми са на 20 градуса

# 218
  • Мнения: 8 001
Това 60 градуса сигурно е за втасване.

# 219
  • Мнения: 0
Здравейте , аз съм съвсем нова тук . Четох , четох , четох и си купих и аз хлебопекарна. Взех си GORENJE BM1200BK   http://www.gorenje.me/en/imagelib/products-magnified/c867ed59d98 … c2ac_81352_fp.jpg
 
  Само дето не знам от къде да започна  newsm78 newsm78 newsm78 Дали някой има същата машинка и дали ползва рецептите от книжката или други - подобрени ? Моля за съвет Embarassed Embarassed

# 220
  • Мнения: 46
Това 60 градуса сигурно е за втасване.

Възможно е да е само за втасването,на мен също ми се стори малко като градуси,просто това пише в описанието

# 221
  • Мнения: 8 001
В рецептата за кекс пише бяло брашно флуид. Може ли да се замени с тип 500? А с 650? Или най-добре от онова Екстра на София мел? А това за кекс на софия мел какво съдържа? Готова смес ли е или само брашно?

# 222
  • Мнения: 2 872
Това 60 градуса сигурно е за втасване.

Възможно е да е само за втасването,на мен също ми се стори малко като градуси,просто това пише в описанието
Би трябвало да е за втасването. На 60 градуса какво ще се изпече  newsm78

# 223
  • Мнения: X
В рецептата за кекс пише бяло брашно флуид.

Може ли да дадеш рецептата в оригинал? За кекс, според мене, може да ползваш каквото и да е брашно. Е, с различните брашна сигурно ще се получи различен кекс. Simple Smile Прочети какво пише на етикета на брашното, за което питаш (на София Мел за кекс), какво съдържа. Мисля, че е някакъв зарибяващ трик това, че дадено брашно е за кекс, за пица и за не знам какво си. Единствено намирам разлика в брашното за козунаци на София Мел - по-пухкави се получават тестените изделия.

# 224
  • Мнения: 8 001
В книжката ми е рецептата. На Мулинекс уно. Не мога сега да се занимавам да я приписвам или снимам.
А брашното само съм го виждала в магазина.

Общи условия

Активация на акаунт