МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

  • 68 821
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 69
Здравйете,
Искам да закупя хлебопекарна но не разбирам много, някой може ли да ми помогне?
За момента съм се спряла на това:
http://prodavalnik.com/nov-multifunktsionalen-ured-za-gotvene-ch … antsiya-i39831251
От няколко месеца  продават на промоция този уред в Немските магазини. И във Варна има два такива магазина.

# 181
  • Мнения: 19 999
Здравейте!
Може ли да ме посъветвате дали тази машина за хляб е добра? Критериите ми бяха две бъркалки и безглутенова програма. Знаете ли дали казанчетата се износват бързо като на Мулинекса и дали има откъде да се закупи след това?
http://www.pazaruvaj.com/hlebopekarni-c4110/gorenje/bm-1200-p648 … e.html#properties

# 182
  • Мнения: 69
Знаете ли дали казанчетата се износват бързо като на Мулинекса и дали има откъде да се закупи след това?

Ако под износване разбираш падане на оста на казанчето, има лек за това. Сменя се износената семеринга и казанчето пак е годно за употреба.

# 183
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Износва се не само оста. Покритието много лесно се надира, особено ако се слагат семена в хлябовете.

# 184
  • Мнения: X
Ако под износване разбираш падане на оста на казанчето, има лек за това. Сменя се износената семеринга и казанчето пак е годно за употреба.

Каква е цената на услугата и къде може да бъде извършена? Преди години търсих подобно нещо, но не намерих.

# 185
  • С-я
  • Мнения: 41
Здравейте,
позволявам си да си копирам въпроса от "Бързи кулинарни въпроси и отговори" с надежда да намеря по-бързо отговор. Благодаря Ви предварително за помощта.

Здравейте,
пиша тук, защото може да получа по-скоростен отговор. За първи път правя хляб в хлебопекарна. И срещнах 2 затруднения.
1. Маята ми е инстантна на Йоткер, сложих цяло пакетче - 7 гр. на 500 гр брашно. според описанието на самата мая. Но в рецептата за основен хляб (която ползвам за първа проба) пишеше 1 1/3 ч.л. мая. Но не е уточнено каква. Затова реших да следвам препоръката на Йоткер. Въпросът е дали сгреших?
2. Колко време трябва да се е месило тестото, за да разбера дали е сухо, течно или нормално? Засега меси вече 20тина минути. И има признаци на течно към нормално тесто към момента.
Благодаря предварително за помощта. Ако резултатът е задоволителен, може и да се похваля Smile

# 186
  • София
  • Мнения: 15 828
http://forumbabgmama.blogspot.com/

Отвори този линк и виж картинките със сухо, мокро и нормално тесто, за 20 минути трябва вече да се е оформило както е на третото гифче.

# 187
  • Мнения: 7 779
вероятно става въпрос за суха мая.  живата я измерват предимно в части от кубчето.
още в първите няколко минути проличава тестото какво е. трябва да е меко и незалепващо по стените на контейнера и по бъркалките. щом го виждаш течно  значи трябва да му добавиш по малко брашно. изчакваш докато го поеме тестото и ако се наложи пак добавяш. трябва да получиш необходимата консистенция на тестото.  на първа страница от темата има клип как трябва да изглежда.
преди да започнеш трябваше да се осведомиш за някой неща. след малко е възможно да питаш кога е втасало или защо не е втасало тестото , а е започнало да се пече  newsm78
трябва да знаеш ,че може да прекъсваш програмата , да пускаш отначало да меси (ако не е достатъчно) , да довтасва при спряна машина или да пускаш директно на печене

# 188
  • С-я
  • Мнения: 41
Както многократно сте писали- първо чета, после питам. гледала съм и в момента гледам клипчетата кое тесто как изглежда.
По описанието от упътването на книжката разбрах, че месенето е близо 2 часа. Но ми се стори невероятно да чакам 2 часа да меси, за да разбера дали е течно, сухо или нормално. Затова питам.
А ми се видя и странно това описание за количеството мая-  1 1/3 ч.л. мая. В мерителната лъжичка на хлебопекарната се събра нищожно количество от маята. Видя ми се много малко и сложим цяло пакетче мая на 500 гр брашно, както е указано на пакетчето мая.
Благодаря и на двама Ви за помощта.

# 189
  • Мнения: 7 779
през тези 2 ч  машината не меси непрекъснато. имаме месене , отпускане на тестото, втасване.  възможно е да имаш и премесване (смесване на продуктите) през първите 5-6 мин. някой марки машини имат и тази опция. та всички тези дейсвия траят 2ч и после е печенето - около 50-60 мин.

# 190
  • Мнения: 2 208
Когато меся с лимец, тестото е меко и лепкаво и трябва повече брашно, винаги го гледам, по вашите клипчета Hug

# 191
  • Мнения: 7 779
душко , тук сме на друга вълна. а пък и момчета има  hahaha

# 192
  • Мнения: 2 208
Ей ама много си бърз, редактирах се друго исках да напиша и обърках темите Crazy

# 193
  • С-я
  • Мнения: 41
Бонго, благодаря. Вече текат процесите по втасване. Мисля, че в момента тестото има нормален вид. Надявам се да се похваля с първи успешен хляб. Ако ли пък не- надявам се след него да са успешни Simple Smile

# 194
  • Мнения: 7 779
Ей ама много си бърз, редактирах се друго исках да напиша и обърках темите Crazy
абе простено ти е , ама не забравяй ,че има и момчета.  #Cussing out
на мен ми викат  Бонго светкавицата   hahaha

Общи условия

Активация на акаунт