МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 832
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Супер , благодаря, ще се пробва съвсем скоро Simple Smile)   bouquet

# 256
И аз ще пробвам.От една седмица имам хлебопекарна и ми казаха ,че само от типово брашно не ставал.Затова смесих.Благодаря за рецептата.

# 257
svetlana_69, не си написала марка и модел на машината. То всички имат такива грамажи на хляба, които си дала Simple Smile Принципно във всяка машина в книжката има написано при всеки проблем какво да оправиш в начина, по който си приготвила хляба. И напиши какви са ти забележките към произведението, за да ти напишем каква може да е причината. Аз пека от 6 години и съм имала грешки, когато е спазя изискванията за вида продукти, съотношенията или програмата.

Който питаше за типов - печи на програмата за пълнозърнест. Има си опътване към машината ти.

# 258
  • София/Варна
Който питаше за типов - печи на програмата за пълнозърнест. Има си опътване към машината ти.
Когато опитах да правя типов на програма за пълнозърнест, хлябът превтаса. Затова ползвам основната програма. От опита ми мога да кажа, че типовото брашно не се различава като характеристики за приготвяне от бялото.

# 259
Здравейте отново.Моделът е Zephir SP-1446-D.
http://-spam104-/Hlebopekarna-900-1150-gr-s-dve-byrkalki-bezplat … a-vezna-SP-1446-D.
Така изглежда.Всичко сложих,както е дадено в книжката за обикновен бял хляб с жива мая като използвах мелителната чашка и лъжичка.Според таблицата,коята гледах след полученото хлебче е,че брашното е в по малко.Тестото беше като за кекс,не втаса добре и след като приключи програмата и го извадих спадна по средата.Аз си мислех,че би трябвало рецептите към машините за хляб да са точни.Много се ядосах и сега чета всичко из форумите и честно се страхувам за втория си опит,а я закупих с такъв мерак.Така,че ако някой може да ми погне с рецепти.

# 260
Светлана, Simple Smile Simple Smile ядосала се, страх я било Simple Smile Я се успокой Simple Smile Това е просто един хляб.

А за рецептите - понякога превода в някои от рецептите е странен или неверен. Аз винаги си сравнявам българския език с някой друг. Примерно в едната рецепта ми пишеше бяло брашно х гр, бяло брашно х гр, царевичен грис х гр, а в другия език беше второто да е царевично брашно х гр Simple Smile

Просто увеличи брашното, както пише. Като в другото готвене, там не следваш сляпо рецепти нали?! Или алтернаривно като си примериш течността махни една две супени лъжици. Моята кумица например винаги намалява захарта, защото така й е по-вкусно, но пък увелучава малко солта, защото иначе няма да се получи химическата реакция и да втаса. Също може да си капнала малко повече мазнина - олио или зехтин, с каквото си пекла.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 11:31 от Рози и рози

# 261
 Simple SmileРози,благодаря ти.Може би си мислех,че всичко е измерено,премерено.Може би от прекалено големия ми мерак,но предизвика усмивка в мен.Права си, за другите рецепти никога не следвам грамажи и пропорции Simple SmileТака,че надявам се следващия път да стане,защото чакам студентите в петък вечер да се приберат и да мога да ги зарадвам с прясно изпечен хляб.Може би ще опитам довечера да я заредя и да експериментирам.Още веднъж благодаря за съвета ти и усмивката Simple Smile
Хубав и усмихнат ден от мен Рози.

# 262
Svetlana,действай смело,не се отчайвай.Аз не гледам рецепти от книжката.Пусни един обикновен бял хляб на основна програма-
налей върху бъркалката 2-3 с.л олио или зехтин или масло
разтвори 1/6 кубче жива мая с 1 ч.л. захар и 1-2 с.л. вода
смеси  300 мл хладка вода с маята и излей в казанчето
пресей 500 гр бяло брашно и сипи
върху брашното 1  2/3 ч.л. /мерителната/ сол
ПУСКАЙ
и гледай да стане хубава топка
Аз първите 5 минути наблюдавам и ако не се оформя хубавата топка-капвам или вода или прибавям мъъъъъничко брашно и ГОТОВО

# 263
Да, това за топката е добър съвет Hug Hug Помня едно време като почвах да пека хлябове как се учудих колко сухо всъщност е тестото за успешен хляб, аз го очаквах да е точно като кексово, както ти пишеш, че ти се е получило и един път така увеличих течността, да видя какво ще стане - хебчето стане гъсто, без въздух.
За усмивки, щуротии и подобни - добре си дошла Simple Smile

# 264
 Simple SmileБлагодаря Ви момичета за страхотните мнения и съвети.Ще се възползвам. Simple Smile

# 265
Така,че ако някой може да ми погне с рецепти.
бегом на първа страница от темата. там ще си избереш рецепти , ще видиш как трябва да ти изглежда тестото , ще попрочетеш някои тънкости,мнения ....  но на 1-ва страница  Joy

пп. пропуснала си момчетата  #Cussing out

# 266
Здравейте,момичета Mr. Green Искам да си взема възможно най-скоро хлебопекарна,но ми е непосилно да изчета 54 теми   book От това,което успях да прочета останах с впечатление,че   Мулинекс са най-използваните тук машини,но честичко им се сменят консумативите. Насочих се се към Панасоник по отзивите ви,но все пак да попитам- до 300-350 лв  Панасоник ли е най-доброто,което мога да си купя Peace Писна ми да меся на ръка   smile3547   smile3547 smile3547

ПП. Ще е супер ,ако се направи анкета на първа страница с предпочитани марки  newsm71

# 267
Сори, че не съм чела, обаче какви консуматили? Аз не знам моята да има консумативи.

# 268
Сори, че не съм чела, обаче какви консуматили? Аз не знам моята да има консумативи.

Направи ми впечатление,че честичко се носят Мулинекс-ите  на ремонт за нещо( съндъче,бъркалка и т.н ) Това имах предвид. Прочетох и мнение ,че по-добре на Панасоник по-скъпичката,защото от носене на ремонт на Мулинекс (около 90 лв беше дало момичето) излизало пак същото book Това ми остана в главата от хаотично четене из темите  smile3529

# 269
подвижните/отделяемите части са консумативи. в случая това са казанче/контейнер и бъркалки/перки .  Joy

Общи условия

Активация на акаунт