МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 848
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Е, аз за пръв път чувам, че това са консумативи. Все си мисля, че са части и може и да не се наложи да се сменят.

# 271
пп. пропуснала си момчетата  #Cussing out[/color]
хахах,

# 272
все пак да попитам- до 300-350 лв  Панасоник ли е най-доброто,което мога да си купя Peace

ПП. Ще е супер ,ако се направи анкета на първа страница с предпочитани марки  newsm71

Панасоник е страхотна машина! Моята е с една бъркалка и ни стига хлябът. Вече е стар модел, но прави най-страхотния хляб (сравнявам с другите 3 машини, които съм ползвала). Също така е по-безшумна от другите. След 3 години и тя се поразхлопа, но в началото почти не се чуваше.

# 273
...
 Панасоник е страхотна машина!
....

Супер  Hug А как се разбира с колко бъркалки е,аз никъде не прочетох в описанието да пишат бъркалките. Разбрах,че с 2 бъркалки е по-хубава,но не е ли по-голяма?Хм?
Би ли ми казала модел на Панасоник ,която е с 2 бъркалки?

# 274
Разбрах,че с 2 бъркалки е по-хубава,но не е ли по-голяма?Хм?
Би ли ми казала модел на Панасоник ,която е с 2 бъркалки?

Не знам откъде е тръгнал този мит, че с 2 бъркалки машината е по-хубава. С две бъркалки се прави, когато машината е за по-голям хляб. Мисля, че за тесто >/= 1,5 кг машините са с 2 бъркалки. Моята е до 1250 г. Не съм гледала описанието на новите модели. Би трябвало да пише поне за колко голям хляб е съответната хлебопекарна. Погледнах модела, който се предлага в Технополис. От по-новите е, но и той е до 1250 г. Обади се в магазина и ги питай с колко бъркалки е. Момичетата си купуват Панасоник от Амазон, излиза по-евтино.

# 275
...Погледнах модела, който се предлага в Технополис. От по-новите е, но и той е до 1250 г. Обади се в магазина и ги питай с колко бъркалки е. Момичетата си купуват Панасоник от Амазон, излиза по-евтино.

Да и аз се спрях на този модел.С 1 бъркалка е.И аз така мисля,че з апо-голям хляб да 2. Май ще е тази- от ибей или амазон.
Благодаря много за помощта  Hug Hug Hug

# 276
Здравейте отново!Понеже съм нямам достатъчно време да изчета всичко по темите за хлебопекарните за това попитах тук,ако има някой точни рецепти.Общо взето разбрах,че трябва да изчисля общото количество и брашно с и да опитам докато постигна резултат.Все пак е нов електроудед,но имам един малък въпрос.Дано не ви се стори глупав.Когато трябва да добавя брашно или каквото и а било,трябва ли да изключвам от мрежата или просто тя си работи,бйркя,вдига се капака и се добавя брашното или водата.

# 277
Не, брашното, както и останалите продукти (като в това число не включвам добавките, за които се чака сигнал и след това се добавят) се слагат в написаната в рецептата последователност и чак след това си включваш машината и си нагласяш програма и прочие.Това е в най-обикновеният случай, иначе ако в рецептата пише, брашното да се добави после (въпреки че не съм попадала на такава рецепта) , единствено съм попадала на рецепта, в която олиото се добавя след като започне да се бърка хляба , но това е случай 1 / 10000  bowuu това е от моят скромен опит с хлебопекарната или по-скоро от хилядите изчетени публикации в този сайт   bouquet  bouquet bowuu bowuu newsm78

# 278
На мен ми казаха, че с две бъркалки е по-добре, когато се правят кексове и други сладкиши. Така ставали по-бухнали.. нещо такова.

# 279
  • на Мелмак
Моята е с две бъркалки - кекс съм правила в началото от мерак- да, разбърква продуктите по- добре от тази с една бъркалка , всъщност по-точно яйцата.
Рецептата взех от тук- стана много сполучлив, но предпочитам аз да си го направя- по- кратко е като време , например .
Двете бъркалки бъркат по- добре по- голямо количество , въпреки , че аз правя най - малкия при мен хляб - 750гр. , използвам хубаво брашно и мая и ми заема цялто казанче , даже и излиза.
Това е причината да не правя по-големи хлябове, но козунаци меси с повече брашно и добре се справя Grinning
Ползвала съм хлебопекарна с една бъркалка само два пъти  и не мога да дам мнение , като сравнение.
Трябва да се включат такива , които са имали и с една и с две , защото иначе няма да имаш точно мнение , но пък всеки хвали машинката Laughing
А ти трябва да прецениш - всеки ден ли ще правиш хляб , колко голям / тежък ще бъде , това ще ти даде основа зза правилен избор.

# 280
Когато трябва да добавя брашно или каквото и а било,трябва ли да изключвам от мрежата или просто тя си работи,бйркя,вдига се капака и се добавя брашното или водата.
ако се наложи брашно или течност се добавят в началото на месенето. през първите 5-6 мин вече има яснота какво му трябва на тестото. отваряш и добавяш. след звуковия сигнал може да добавиш разни ми ти добавки - семена,зърна,лук,маслини ... абе каквото се сетиш  Laughing

# 281
Броят на бъркалките няма никакво отношение към качествата на машината.

С две бъркалки е с по-голямо легенче и може да прави по-голямо като размер хлебче. В пълния му обем става правоъгълно. Недостатък е за случаите, когато искате по-малко хлебче, което да се изяжда по-бързо. В моята къща хляб се яде само с нещо върху него, а не към основните хранения. Имах двойна машина подарена и за малкия грамаж от едната страна хлебчето ставаше криво, защото стига до свободна част, а не запълва целия обем. Тестото за хляб понеже е сух тип не се стича на дъното наравно като кексово, а стои на топка в единия край.

Искаг единична машина (с една бъркалка). Купих си на Горение и съм изключително доволна. Хем имам идеално на вид хлебче, хем прекрасно приготвено.

А и самата машина е по-голяма. Прецени добре къде ще я държиш.

# 282
.....

А и самата машина е по-голяма. Прецени добре къде ще я държиш.

Поръчах вече Панасоник с 1 бъркалка. Искам да ми е по-компактна,макар,че и тази не е никак малка;)
Благодаря на всички  Hug

# 283
  • по света
Искам да ви попитам дали мога да си намеря някъде мерителна лъжица и чашка?Загубила съм ги и машината ми е паметник в кухнята.Има ли вариант да ползвам други ?

# 284
  • София
Искам да ви попитам дали мога да си намеря някъде мерителна лъжица и чашка?Загубила съм ги и машината ми е паметник в кухнята.Има ли вариант да ползвам други ?
Аз изобщо не ги ползвам, дори не знам къде са! Сипвам всичко на око.

Общи условия

Активация на акаунт