МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

  • 68 809
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 5 737
Гледах да е марка, от която са доволни потребителите, да е с две бъркалки и да е бюджетна като цена. Външния вид ми беше последна грижа, честно казано.

# 586
  • Мнения: 363
Ами аз гледах най-вече програмите и цената, както и да е на Мулинекс, защото изчетох много положителни мнения за марката.Като отидох в магазина имаше от пиле мляко дет' се вика, гледах гледах, то не бяха някакви, които правят мъфини, багетки, абе всякакви, с една , с две бъркалки.
Аз исках да е до 200 лв. Тогава тази моята беше на промоция 199.00лв. + подарък кухненска везна, колебах се между нея и една на Филипс, бяха с еднакви параметри, даже моята беше с нещо повече, но не помня какво, но някак си ме грабна, една беличка с едни червени неща, абе сладурка Simple Smile та...
Гледаш си потребностите, аз исках една бъркалка, да прави хляб-бял, пълнозърнест, без глутен..., прави кекс, козунак, сладък хляб, само тесто, само печене, бърз хляб, много бърз... и бонус сладка (това пък ми беше много странно), има и отложен старт (ама в последствие разбрах, че той е само за бързите хлябове...).Аз съм много доволна Heart Eyes Blush bowuu bowuu bowuu

# 587
  • Мнения: 955
Aз да попитам за царевичния хляб. По тази рецепта http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/corn-bread/
Еми не ми хареса- имаше си вкус на обикновен хляб. От фурна като взема царевичен е много хубав, вкуса е съвсем друг. И някъде по- назад някой беше казал че царевиното брашно се запарва. това от голямо значение ли е и как става ?

# 588
  • Мнения: 1 705
а царевичното брашно като няма глутен може ли да се използва на тази програма?

# 589
  • Мнения: 4
@kishaa, а защо отложения старт е само за бърз хляб?

# 590
  • Мнения: 363
Еми не знам,така пише в книжката,пък и не ми дава опцията като съм на друга програма. от хлябовете е само за бърз и супер бърз, за другите няма за жалост, а на мен по принцип ми се искаше точно заради другите,ама нищо де Simple Smile не е болка за умиране newsm78

# 591
  • Мнения: 211
Здравейте!

Следя ви отдавна, но чак днес се наканих да пиша и аз...

Интересува ме следното: днес гледах лимец- в опаковка от 200 гр, ако не се лъжа на "Торнадо комерс". Та, въпросът ми е следният: правили ли сте хляб с лимец/ брашно от лимец? Ако някой е купувал, може ли да ми каже същият този лимец белен ли е или е нужна някаква допълнителна обработка? А как се смила и в какво съотношение с друго брашно го слагате при приготването на хляб?   chef

# 592
  • Мнения: 7 779
дай няколко страници назад в темата. напоследък е коментиран този въпрос.

# 593
  • Мнения: 7 779
Aз да попитам за царевичния хляб. По тази рецепта http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/corn-bread/
Еми не ми хареса- имаше си вкус на обикновен хляб. От фурна като взема царевичен е много хубав, вкуса е съвсем друг. И някъде по- назад някой беше казал че царевиното брашно се запарва. това от голямо значение ли е и как става ?
на първа страница от темата освен постове има и рецепти и СЪВЕТИ. там би трябвало да пише и за царев.хляб. мисля че дядо Хаджия беше описал начина.
посете тази първа страница от темата  да му се невиди ..... #Cussing out

# 594
  • Мнения: 3 020
Полезна тема, започвам я отначало, защото съм в търсене на "нашата" хлебопекарна.  Grinning

# 595
  • Мнения: 955
Aз да попитам за царевичния хляб. По тази рецепта http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/corn-bread/
Еми не ми хареса- имаше си вкус на обикновен хляб. От фурна като взема царевичен е много хубав, вкуса е съвсем друг. И някъде по- назад някой беше казал че царевиното брашно се запарва. това от голямо значение ли е и как става ?
на първа страница от темата освен постове има и рецепти и СЪВЕТИ. там би трябвало да пише и за царев.хляб. мисля че дядо Хаджия беше описал начина.
посете тази първа страница от темата  да му се невиди ..... #Cussing out



Четох бе, четох. ама може да не съм го отразила
По принцип винаги чета първата страница,  че някой път и старите теми ако има време.
Пак ще гледам

# 596
  • Мнения: 10
Здравейте! Искам да попитам дали някой има хлебопекарна Аляска вкъщи, защото искам да си закупя такава. Ако знаете някакви мнения пишете. До сега не съм чел по тази тема, но ми стана интересно и мисля да изненадам жената с една хлебопекарна. Благодаря предварително!

# 597
  • Мнения: 8 001
За по-мека коричка повече масло ли се слага?

# 598
  • Sofia
  • Мнения: 1 504
Напоследък правя 600 гр. брашно на 360 гр. вода на по ниския грамаж на 750 гр. с тънка кора и става с тънка кора въздушен и пухкав кората ми след минути става и тя мекичка и ни харесва повече. На 1 кг като го правя разликата във времето е 5 минути но хляба е с твърда кора и по сух.

# 599
  • Мнения: 8 001
Ами аз правя само по 500 грама, щото си го ядем само аз и малката по няколко дена. Рядко ядем хляб. Вчера беше трърда кората като отрязах от края, но пък днес като я пипам отгоре е мека. Аз правя 50/50 типово и пълнозърнесто брашно.

Общи условия

Активация на акаунт