МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

  • 68 823
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Камиче, радвам се, че ще има още един потребител на Unold в темата.
И аз съм много доволна от машинката, просто структурата на хлебчетата и питките ми е несравнимо по-добра отколкото със стария Мулинекс. Козунаците ми също се получиха перфектни Simple Smile

# 571
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Иначе козунаците ги прави фантастични (това за питащата по-горе мама), малко по-плътни са само от обичайното, но то е по-скоро въпрос на начина на печене..


Точно печенето няма нищо общо с плътността. Naughty

# 572
  • Мнения: 738
Ок, права си, няма. Втасването и престояването, и температурата имат, т.е. програмата.
Ама ще ги докарам в някакъв момент  chef

# 573
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Камиче, козунаците ги правя на базовата програма на Unold-а. Но не пека в машинката. Ползвам рецептата на Елексир.

# 574
  • Мнения: 4
При нас нещо не се получава хляба. В смисъл такъв хубав е, но с твърда коричка, дори когато е избрана опцията за най-тънка коричка. Спазвам рецептата за обикновен хляб от рецептурника на хлебопоекарната. Уж хубава, скъпа пък... Да споделите някой трик за по-тънка коричка?
Това е хлебопекарната Moulinex serie b01-a

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 21:45 от john_l

# 575
  • Мнения: 8 001
Пробвай с готовия микс на София мел за хлебопекарна.

# 576
  • Варна
  • Мнения: 241
john_l, сложи повече мазнина. Аз слагам около 3 големи мерителни лъжици зехтин на 520 гр брашно и се получава чудесна мека коричка.
Виж и да не е твърдо тестото.

# 577
  • Мнения: 550
При нас нещо не се получава хляба. В смисъл такъв хубав е, но с твърда коричка, дори когато е избрана опцията за най-тънка коричка. Спазвам рецептата за обикновен хляб от рецептурника на хлебопоекарната. Уж хубава, скъпа пък... Да споделите някой трик за по-тънка коричка?
Това е хлебопекарната Moulinex serie b01-a

Аз установих че след готовността на хляба, ако го оставя в машината става с по-дебела кора, ако го извадя непосредствено след изпичането му кората си става тънка и хрупкава. Пробвай този вариант, с друга хлебопекарна съм но пак е Мулинекс и е на същия принцип като твоята  Hug

# 578
  • Мнения: 363
Здравейте!Миналата седмица ми подариха хлебопекарна Санг.Обаче като се водя по рецептите не ми бухва хляба,остава степан и контейнера на машината е наполовина пълен.Използвам пълнозърнести и черни брашна.Максималното тегло на готовия продукт е 750г.Четох,че трябва да се пресява брашното,ще пробвам първо така,но се чудя дали не трябва водата да е повече или маята.Рецептите са с 420г брашно и 270мл вода,мая от 2-5г в различните рецепти.
Друго,което се чудя е дали може да се прави козунак,ако няма специална програма за това.
Хубав ден ви желая и вкусни резултати!
Аз нямам много опит, но не е ли проблема, че брашното е изцяло "пълнозърнесто и черно" , за да не става глетаво, трябва да се комбинира с бяло или типово...според мен Simple Smile

# 579
  • Мнения: 4
Благодаря за отговорите. Честно казано до сега не съм слагал никаква мазнина  newsm78 Тя защо се слага по принци?
Ще пробвам и това да го изкарам непосредствено след спиране на програмата.

# 580
  • Мнения: 7 779
след приключване на печенето температурата в машината е все още висока. и ако хляба не се извади той ще продължи да се пече (макар и слабо). това се използва (да не се вади хляба) когато след приключване на печенето на хляба му трябва съвсем мъничко за да се доопече. а при положение ,че хляба е изпечен няма смисъл да се оставя  горещият въздух да го доизпича.
след изваждането от машината пак имаме 2 варианта - или вадиш хляба веднага или го оставяш няколко мин. в контейнера. при оставянето хляба леко се навлажнява, коричката леко омеква и хляба се вади по-лесно.

# 581
  • Сред мелниците
  • Мнения: 1 439

след изваждането от машината пак имаме 2 варианта - или вадиш хляба веднага или го оставяш няколко мин. в контейнера. при оставянето хляба леко се навлажнява, коричката леко омеква и хляба се вади по-лесно.[/color]
Това го установих и аз. Преди това беше голяма мъка с ваденето, а и покритието сигурно се наранява.

# 582
  • Сред мелниците
  • Мнения: 1 439
При нас нещо не се получава хляба. В смисъл такъв хубав е, но с твърда коричка, дори когато е избрана опцията за най-тънка коричка. os/400x300/30/43/73/10/3043731080[/img]

Твоят проблем с кората ме подсеща че в началото не успявах да се оправя с препичането.
След като писах до производителя установих, че обратно на моята логика по-черната икона е по-слабо препичане.  Т.е най-горната е светла коричка, както е на снимката в момента.

Още някой имаше моя проблем, дано да го е решил вече защото аз забравих да кача снимка.
Може би защото машината ми  е черна,  но намирам че е адски тъпо. И не го пише в инструкцията. На средно препичане ми се получаваше тъмна коричка, каквато ние не харесваме.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 01:03 от В

# 583
  • Мнения: 21
 Blush  Момичета извинявайте за спама, записвам се да следя, защото ще си купувам хлебопекарна. Кажете ми когато купувахте вашите гледахте ли консумацията, или по- скоро цената и как изглежда? Кои бяха вашите критерии?

# 584
  • Мнения: 738
Веднага отговарям, че съм се спряла на UNOLD по няколко причини, включително не-тефлоновата кошница малък размер; външният вид ми е най-малкия проблем. Цената... също ми е била важна; но съм се заглеждала по втората употреба по тази причина (въпросната марка върви под 100 лв. втора употреба) и към 300 нови.
Ако пазарувах за голямо семейство, сигурно щях да търся с две бъркалки и тави за багети (заради интересните варианти за багети), но в случая и така едно хлебче го хапваме 3 дни.
Признавам, че консумация не съм гледала, а и тя не е толкова голяма реално - печенето трае относително малко.

Общи условия

Активация на акаунт