МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 777
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • на Мелмак
Привет на всички.
Преди няколко страници споделих, че тепърва правих хляб с машина. Използвах готова смес, закупена от Била, но сложих и мая и сол, захар и т.н. Хлябът стана солен, но имаше вид. Тогава ме подсетихте, че сместа съдържа всичко и няма нужда да добавям нищо освен вода. Да, обаче 2 пъти пробвах без добавки и нищо не става. Днес купих смес на Лидъл и същата работа. Хлябът въобще не се е надигнал и естествено е тиклав. Значи все пак трябва да сложа малко мая newsm78
Към готовите смеси на София мел се добавя олио/зехтин.
Лидълски не съм ползвала , от мнения тук си спомням , че нещо им се добавяше или вода се слагаше по - малко newsm78
Вземи си направи най- обикновен хляб , гледай си брашното , както е по описание на първа страница и нещата ще се получат Grinning

# 646
Виж какво пише на опаковката на сместа. Към различните се добавят различни неща.

# 647
  • гр.Добрич
Пише, да добавя само вода.

# 648
  • на Мелмак
Пише, да добавя само вода.
+ мазнина от теб  Peace

# 649
  • София
На мен ми се надигат лидлските, само вода слагам...обаче водата е повечко от нужната,аз слагам на тях 30мл по-малко, но лидските не ми харесват. Зи са доста по-приятни хлебчета...нс таз фирма,не конкретно само този.
http://www.supermag.bg/brashno-i-smesi-za-hlebopekarna/%D1%87%D0 … %D0%B0%D1%8F.html

# 650
Тогава ме подсетихте, че сместа съдържа всичко и няма нужда да добавям нищо освен вода.
ами щом е смес нормално е да има повече от 1 съставка. логиката така ми говори.  Laughing
знае се ,че маята започва да действа когато има течност. няма логика тази течност да я сложат в плика при сместта. така че остава да се прибави към нея непосредствено преди замесването.  bouquet

# 651
  • гр.Добрич
bongo_2007 ®, постът е абсолютно безполезен. Ако пишеш за цвят на страницата, е друго нещо.

# 652
На лидълските се слага само вода. И те си бухват. На вкус не ги помня. Не съм вземала отдавна.
Някой добавя ли овесени ядки към хляба? Колко овесени ядки, накиснати в колко вода добавяте? Или по друг начин?
Днес сложих една купичка накиснати като закуска и се получи някаква каша. Трябваше да добавям доста брашно после.

# 653
На лидълските се слага само вода. И те си бухват. На вкус не ги помня. Не съм вземала отдавна.
Някой добавя ли овесени ядки към хляба? Колко овесени ядки, накиснати в колко вода добавяте? Или по друг начин?
Днес сложих една купичка накиснати като закуска и се получи някаква каша. Трябваше да добавям доста брашно после.

Слагам, да. Не ги накисвам предварително. Имам и едно брашно тук, в което също има - така че, няма как да се накисват предварително. Нямам проблеми с консистенцията на тестото.  Peace

# 654
Здравейте можели някой да ми каже рецепта за мекици но тестото да го замеся в машината за хляб Simple Smile Благодаря ви Simple Smile

# 655
 Tony_st, благодаря!
 rexina, не ми се вижда добра идея. Тестото за мекици май трябва да е меко и почти лепкаво.. само дето ще омажеш тавичката. На мен по-лесно би ми било на ръка. Ама нека някой, който разбира повече да каже.

# 656
  • София
Тестото за хляб става за мекици, а като престои една нощ в хладилник, стават още по-хубави.

# 657
Благодаря ви Simple Smile

# 658
  • Сред мелниците
Привет на всички.
Преди няколко страници споделих, че тепърва правих хляб с машина. Използвах готова смес, закупена от Била, но сложих и мая и сол, захар и т.н. Хлябът стана солен, но имаше вид. Тогава ме подсетихте, че сместа съдържа всичко и няма нужда да добавям нищо освен вода. Да, обаче 2 пъти пробвах без добавки и нищо не става. Днес купих смес на Лидъл и същата работа. Хлябът въобще не се е надигнал и естествено е тиклав. Значи все пак трябва да сложа малко мая newsm78
spinki  много гадно че ти се проваля ръжения хляб на София мел Sad.

Както ти казах, на нас това ни е един от любимите хлябове. По принцип  гледам да има разнообразие и въртя рецептите. Досега нямам нито един провал с ръжено-пшеничната смес.   Забелязах само, че когато правя двойна  доза - т.е. с 1 кг - цял пакет от брашното,  като че ли по-малко бухва. За нас обаче 500 гр си е малко , затова правя доза и половина.

Опитай , както ти казах - сложи кисело мляко и вода на око съотношението , да кажем 1:1. Общият обем на айрана да е колкото пише на пакета - не помня числото.  Загрей малко в микровълнова или направо ползвай топла водичка, защото течността трябва да е топличка. Сложи 2-3 л. олио, както си пише и на пакета. Не знам ползваш ли везна и как мериш брашното - аз меря и рецептата си е супер точна - тестото си става ОК.

Пусни на дълга програма - напр. пълнозърнест или друг.
 Когато го разбърка, погледни все пак какво се случва ако видиш че е много твръдо, сипи 1-2-3- лъжици една по една мляко, вода каквото имаш и гледай да омекне. То малко маже , не е като обикновеното брашно.

Не се надига много при втасването, имай предвид. Хлябът си остава доста по-плътен, както и от магазина, ако си купувала ръжен хляб.

В момента имаме остатъци от такъв хляб , но следващия път като правя ако не забравя ще снимам тестото и хляба.

Аз взех много присърце въпроса , май ще трябва да пиша на София мел да ме вземат за рекламно лице Grinning

Принципно обаче, ако машината ти е отскоро направи си някои обикновени видове ,да му хванеш цаката. Снимай тестото и качи снимка да видим тук експертния съвет какво ще каже.
Не се отказвай, чудо голямо че си хвърлила някой и друг хляб за радост на врабчетата .
После те чака голямото удовлетворение.

# 659
Здравейте можели някой да ми каже рецепта за мекици но тестото да го замеся в машината за хляб Simple Smile Благодаря ви Simple Smile
аз слагам една чаша вода, 7=8гр мая или половин кубче, сол и шипка захар и брашно около 500гр(чашата м е големичка) меся на програмата аа паста, 15 минути е. После оставям в торбичка с олио с хладилника

Общи условия

Активация на акаунт