МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

  • 68 803
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: X
В книжката ми е рецептата. На Мулинекс уно. Не мога сега да се занимавам да я приписвам или снимам.
А брашното само съм го виждала в магазина.

На страницата на София Мел пише, че брашното за кекс не съдържа набухватели, но набухва само. Това дали е вид реклама, не става ясно, но е забавно.  Grinning
За другото брашно - ако това е рецептата, брашно Т55 е бяло брашно за хляб. Повече инфо тук. Обозначаването на брашното с Т55 е характерно за Франция.

PROG. 13 - GÂTEAUX
GÂTEAU AU CITRON 1000 g
1.OEufs battus* 200 g
2.Sucre 260 g
3.Sel 1 pincée
4.Beurre fondu, mais refroidi 90 g
5.Zeste de citron d’11/2 citron
6.Jus de citron d’11/2 citron
7.Farine fluide T55 430 g
8.Levure chimique 31/2 c à c

# 226
  • Мнения: 5 513
В брашното на София мел по скоро беше някаква готова смес пише ,че съдържа сол и мая.Така ли се ползва или си слагате по рецепта сол и мая?

# 227
  • Мнения: X
В брашното на София мел по скоро беше някаква готова смес пише ,че съдържа сол и мая.Така ли се ползва или си слагате по рецепта сол и мая?

Не ползвам готови смеси или полуготови, но щом пише, че има сол и мая, не слагай.  Сигурно имаш предвид готовия микс, а досега коментирахме второто брашно.

Готов микс за хлебопекарни


Брашно за кекс

# 228
  • Мнения: 8 001
не става въпрос за Т55

# 229
  • Мнения: 660
alys, възхищавам ти се на търпението!  bouquet  bouquet  bouquet

# 230
  • Мнения: X
не става въпрос за Т55

а за брашно флуид...  newsm78 - вероятно е лош превод

# 231
  • Мнения: 7 779
абе що не вземете да направите няколко сполучливи хляба с най-обикновено брашно и после да с правите експерименти с други видове  newsm78  така ще знаете какво трябва да очаквате от брашното/тестото  Laughing   па сложете в паничка топла водичка , сипете малко от новото брашно (за смесите)  и ще видите ще ли да втаса или не. и ще си отговорите сами на въпросите. всичко това НЕ го правете в последния момент за да има време да реагирате. /color]

# 232
  • София
  • Мнения: 12 006
В брашното на София мел по скоро беше някаква готова смес пише ,че съдържа сол и мая.Така ли се ползва или си слагате по рецепта сол и мая?

Ами то си пише че е  "Смес от бяло пшенично брашно, готварска сол, декстроза и суха мая", а и на опаковката пише "готов микс" - и двете предполагат, че няма нужда да се добавят продуктите, които са написани, като състав в микса, иначе нямаше да е готов микс.

# 233
  • Мнения: 1 422
Хайде и аз в темата Simple Smile

Вчера си купих нова машина Горение. Исках малка с една бъркалка. Преди месец продадох голямата.

И днес росна росна метнах едно хлебче - бяло с крема сирене, листа от целина и орехи. В момента цялата къща ухае и с нетърпение чакам да го опитам.

Ще поразгледам темата и имам голяма вдъхновение да съм активна сред вас, момичета. Има да науча от таланта и вълшебствата ви  Laughing

# 234
  • Мнения: 7 779
Хайде и аз в темата Simple Smile
==== и имам голяма вдъхновение да съм активна сред вас, момичета.
оппааа.... #2gunfire
момчетата вълците ги яли  #Cussing out

# 235
  • Мнения: 1 422
Чувствай се изяден  smile3534 smile3534 smile3534 smile3534 newsm03

# 236
  • Мнения: 5 513
Хайде и аз в темата Simple Smile

Вчера си купих нова машина Горение. Исках малка с една бъркалка. Преди месец продадох голямата.

И днес росна росна метнах едно хлебче - бяло с крема сирене, листа от целина и орехи. В момента цялата къща ухае и с нетърпение чакам да го опитам.

Ще поразгледам темата и имам голяма вдъхновение да съм активна сред вас, момичета. Има да науча от таланта и вълшебствата ви  Laughing
Ще дадеш ли рецептата? Аз още се упражнявам на простички хлябове,козунаци и др. без добавки.Получават се успешни.Тази седмица ще започна да слагам това -онова вътре.

# 237
  • Мнения: 1 422
За 750 гр хляб:
- вода/ прясно мляко 190 мл
- брашно 380 гр
- масло/ сирене крема 12 гр (по рецепта, аз просто отрязах около 1/ 8 от пакетче крема)
- сол 1 ч.л.
- захар 1 ч.л.
- суха мая 3/4 пакетче

Слагаш на обикновена програма, в моята машина това е 2:53 часа за този грама при тъмна хрупкава коричка. В един момент като почне да пищи за добавки сипваш зелено (аз листа от целина на дребно) и ядки (аз орехи днес).

Хлябът стана божествен....  Embarassed Embarassed Впечатлих се чак. Това е най-вкусният хлюб, който съм пекла.

Ама аз малко му пях и баях, докато приготвях съставките. Меря си във везните брашното и си пея. И то взе, че се оказа кулинарна магия да съм пяла  Laughing

# 238
  • Мнения: 8 001
Искам да ви питам за бакпулвера. Четох, че съдържа сода, лимонтузу и ванилия, обаче този на Йоткер съдържа само две Е-та - напубхватели. Има ли такъв по-естествен някак... без Е-та?

# 239
  • Мнения: 1 422
Еми слагай сода и лимонтузу. 1:1 - това е бакпулвер. От немски език - прах за печене, това са му съставките. Ванилията няма нищо общо. Тя е ароматизатор, а не набухвател.
А Е-тата са просто търговските маркировки на съответните съставки - в конкретния случай.

Общи условия

Активация на акаунт