МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 824
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Искам да ви питам за бакпулвера. Четох, че съдържа сода, лимонтузу и ванилия, обаче този на Йоткер съдържа само две Е-та - напубхватели. Има ли такъв по-естествен някак... без Е-та?
бакпулвера е за сладкиши. поне така го знам.  темата е за машините за хляб. така че ако попиташ в сладкарската тема ще получиш адекватен отговор.   bouquet

# 241
  • София
Искам да ви питам за бакпулвера. Четох, че съдържа сода, лимонтузу и ванилия, обаче този на Йоткер съдържа само две Е-та - напубхватели. Има ли такъв по-естествен някак... без Е-та?
бакпулвера е за сладкиши. поне така го знам.  темата е за машините за хляб. така че ако попиташ в сладкарската тема ще получиш адекватен отговор.   bouquet

Да си гледаш работата. Бакпулвера много често го слагат в содените питки вместо содата.

# 242
може.   
но в рецептите за хляб  не съм го срещал. може и да го има , но  ... Laughing  докато в сладкарските рецепти масово се употребява.

# 243
Да, трябва да проверя какво точно са тези Е-та, но ми се сториха нещо съвсем различно. А пък питах тук, защото аз с бакпулвер правих кекс в машината за хляб. Иначе, да... има по-подходящи теми, ама не ми се занимава да търся.

# 244
Здравейте, наскоро си купихме хлебопекарна и се опитвам да си правя хлябче в нея, мислих , че е трудно, но се оказа не чак толкова, за сега съм пробвала само рецепти от вашата тема (и то даже само 2, но като се ушлайфам ще започна с експериментите. Хляба ми става супер, надига се, вкусен е всичко окей, но коричката отгоре не ми е развна, от едната страна винаги ми е повече и се отлепя, малко се отхлупва, по-скоро стърчи, не мога да ви снимам за жалост, някой имал ли е подобен проблем Simple Smile) то не че е чак такъв "проблем" , ама аз защото гледам, че вашите са някаква гладки отгоре и аз искам моя да е такъв Simple Smile   bouquet  bouquet  chef

# 245
  • Варна
kishaa,
след последното месене на машината ПРЕДИ втасването, може да си изкараш тестото и да го оформиш, съответно да извадиш и бъркалките на машината Simple Smile

celika, Е450 -  Динатриев дифосфат - емулгатор, Е500 - Натриев бикарбонат
В бакпулвера няма нищо естествено, но ако толкова те притесняват Е-тата  си го прави сама в съотношение 2:1 сода бикарбонат и лимонена киселина. Тя и содата не е най-естественият набухвател де  Peace

# 246
Благодаря, а мога ли да изнахалствам малко повече за една вкусна рецепта за Типов хляб (търсих доста, ама като гледам не сте фенове на типовият хляб) .Моля за една изпитана рецепта за вкусен типов хлябб   Praynig Praynig Praynig  food002 smile3529 eat eat eat eat eat eat

# 247
  • София/Варна
kishaa, аз взимам коя да е рецепта за бял хляб, заменям бялото брашно с типово и правя чудесни типови хлебчета Simple Smile

# 248
ами точно и аз това се чудех сега, дали не мога да заменя бялото с типово брашно, но се чудех дали грамажа ще се запази същият Simple Smile Благодаря за ценната информация, аз до сега не съм правила нищо с типово брашно, а ми е много вкусно, така че вече това ще правя Simple Smile))   chef  bouquet  bouquet

# 249
Аз смесих типово брашно и бяло брашно.Май беше 330 типово към 220 бяло брашно.Казаха ми ,че само от типово брашно не става хляба.

# 250
хмм... не става ли  newsm78 това е лошо  #Puppy dog #Puppy dog

# 251
  • София/Варна
Става, перфектен е дори Simple Smile
Ще ти дам моята рецепта за 750гр. хляб:
260мл айрян
50мл зехтин
1с.л кафява захар
1ч.л. сол
450-500гр типово брашно (следя си за консистенцията на топката)
1/8 кубче жива мая
Пускам машината на основната програма за хляб.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 16:55 от KayRenn

# 252
Здравейте на всички!
В петък се сдобих с хлебопекарна sapir с две бъркалки.С такъв мерак я заредих,но първият хляб се оказа провал.Всичко спазих,както пише в упътването,но не се получи.Грамажът е за 0.900 и 1.250кг.Ще помоля,който има опит и ако има някой с този модел да ми даде няколко точни рецепти,защото за сега я върнах обратно в кутията,а така искам прясно изпечен хляб Simple Smile

# 253
Супер, ще я пробвам и ще пиша какъв е бил резултата, ако имам късмет мога и снимка да набавя, ама не е сигурно, иначе ако сложа суха мая, няма да е проблем нали ... ? а 50 мл. зехтин не е ли много, явно не е де щом го правиш, ама аз защото съм свикнала с по 2-3 ч.л . и сега ми е странно.,...  newsm78  bouquet

# 254
  • София/Варна
Доста приятен става с толкова зехтин. По-горе в рецептата коригирах количеството жива мая, че попрекалих. Иначе от сухата слагах по 1 малка мерителна лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт