Как върви захранването-част 5

• 16 234
  • 309
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Да си кажа и аз как върви при нас Grinning
Почнахме със зеленчуково пюре и за около 3 седмици и половина май успях да изместя обедното кърмене. Давам сок от дъжд на вятър, ако не ме мързи да го приготвя (от ябълки, круши или и двете). И дотук. newsm78 Докторът вика да давам плодово пюре следобед, но мен ме е страх, че ще кърмя по-малко.....
А да, и от къде купувате ЕЛДА?? И как изглежда???

# 91
От диетичните магазини. А има и готова каша от елда на Беби.

Питането ми е - от кога мога да и давам млечни каши при условие, че е на кърма (ако това е важно)? Thinking[/color]

Щом бебето е кърмено няма смисъл от млечни каши, в смисъл че ще стане : мляко, ядене с мляко, мляко, ядене с мялко... Ако все пак решиш да даваш нека е поне след 10-я месец и то като внимаваш какво е млякото в кашата. Скъпите каши са с АМ (чети все пак на опаковката).

# 92
Мерси за отговорите! Grinning Явно засега няма да бързам да купувам млечни каши.

Аз купих готова каша от елда на Беби, но още не съм я давала. Мисля, че има и на Хип такава.

# 93
.........Чудя се с какво да продължа newsm78 Колебая се между чушка и грах.......
Чушка  Peace

# 94
Здравейте, мамчета! Включвам се само да кажа, че горната схема е изпробвана, давайте смело по нея, от едно положение нататък ще можете и да експериментирате. Най-голямото й предимство е, че е плавно въвеждане на храните. Успех!  bouquet

# 95
Хуба Буба-може да продължиш и с тиквичка,или с зален фасул-и двете разхлабващи и може да се дават.Мен лично ми препоръчаха мамите от форума да не давам грах все още,защото се води алерген.Иначе в табличката на Бу пише ,че може да се въведе 8-ми месец!!

Иви-незнам за копривата,но спанака задържа-но има начин за справяне с тях-някой беше казал,че можеш да го накиснеш във водичка няколко часа.Но за спанак -в табличката пише след 8 ми месец-незнам защо???

# 96
лидиана, аз захранвам по тази схема, като бях решила, че ябълката няма да я давам...
ама нещата така се завъртяха, че за сега сме яли само моркови, оризова каша, круши и ябълки Rolling Eyes

ПОнякога е трудно да я следвам просто защото бебо сменя режима и туко отпадне някоя оризова каша Mr. Green

# 97
Аз претърпях пълен пролав с безмлечните каши Sad Заради амилазата в кърмата, всички каши ми се втечняват след известно време. Диването неще и неще да яде течна храна с лъжица и това си е. Изнервя се, почва да скимти и да плюе. Пробвах да и я давам с шише, но бибероната се запушва, а и тя не прояви почти никакъв интерес към ядене с шише. Чудя се дали да не почна да и ги правя с вода, а после да и дават кърма от шише (мен ме няма по това време). Другият вариант е просто да преминем на млечни и това си е newsm78

# 98
здравейте! аз съм нова вьв форума, но темата много ми хареса. Ние сме вече по-напреднали, ядем зеленчуково пюре на обяд и каша вечер. При нас той към края на 6 месец не искаше вече да суче и преминахме само на пюрета и друго мляко. Обаче се захранихме първо със зеленчука и нямахме никакви проблеми.

# 99
При нас пък нещо не се получава с тези зеленчукови пюрета-днес давах морков-първо даже утваряше устичка-викам си най-после уцелих пюрето,но нъцки-после-аз давам -той плюе-и чак затваря очи от гадост-всичко стана в пюре.Накрая капака беше -брррррррр-и пюрето отиди и по мен Shocked

# 100
Да ви припомня един чудесен сайт за бебешко хранене
http://www.wholesomebabyfood.com/

# 101
  • München/Stara Zagora
Аз до сега вече близо 4 седмици давам зеленчуково пюре(яде всякакви зеленчуци) на обед след кърмене и се чудя сега какво да започна да давам следобяд- плодово пюре или безмлечна каша. ThinkingКакво ще ме посъветвате?
През останалото време сме само на кърма.Давам вече тия дни и по малко сок след пюрето на обед.
И не мога да разбера уж на обяд се кърмим и се наяжда с мляко, а после веднага след това като дам пюрето изяжда 3/4 от него newsm78

# 102
  • München/Stara Zagora
Това беше другото, което ме очудва как мога да си готвя домашни пюрета като 90% от нещата са нитратни. Направо незнам. Идеи дали копривата и спанака също задържат нитрати?

и не само нитрати.Виж тук- http://www.standartnews.com/archive/2006/02/21/index.htm Аз не бих рискувала да купувам зеленчуци и плодове и съответно да му готвя. Предпочитам готовите пюрета, все пак са минали през контрол Peace

Последна редакция: вт, 21 фев 2006, 13:41 от K I T T Y

# 103
  • София
Аз до сега вече близо 4 седмици давам зеленчуково пюре(яде всякакви зеленчуци) на обед след кърмене и се чудя сега какво да започна да давам следобяд- плодово пюре или безмлечна каша. ThinkingКакво ще ме посъветвате?

Зависи Simple Smile. Казват, че от кашите наддават повече. Моя е дребен и се пробвах да наблегна на кашите - не му се отрази. Той тогава ядеше по 30-40г. Най-добре, според мен е,  да му ги сменяш. Аз давах каша, плодово пюре, каша забъркана с плодово пюре.

# 104
....Чудя се дали да не почна да и ги правя с вода, а после да и дават кърма от шише (мен ме няма по това време).....
Прави ги с вода. Щом й дават на Мартуша кърма, това й е млечното. Ако няма кърма, дай ХА.
Не виждам причина да въвеждаш млечни каши щом се пазите от АБКМ, не си създавай зорлем проблем  Wink

Общи условия

Активация на акаунт