БИО / органична и натурална козметика - 4

• 110 935
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
Rita_tita знаеш ли кои къни са сертифицирани ?Можеш ли да назовеш марки ?Какъв знак да търся като обозначение ?

В България знам, че отскоро  Хенафокс предлага био сертифицирана къна. Знакът и е USDA ORGANIC
Аз самата не съм я пробвала още. Simple Smile

Дай отзиви ако пробваш Simple Smile   bouquet

# 91
Къните на Khadi са сертифицирани и са чудесни,ползвам ги от половин година.
Купувам ги от немски сайтове онлайн.

# 92
Препоръчайте розова вода. Аз купувах тази на Българска роза - Карлово и вчера се зачетох за пръв път в състава - Rosa damascena distillate, Phenoxyethanol cotronellol, Geraniol. Някак не ми вдъхва доверие. 

# 93
  • Стара Загора
Препоръчайте розова вода. Аз купувах тази на Българска роза - Карлово и вчера се зачетох за пръв път в състава - Rosa damascena distillate, Phenoxyethanol cotronellol, Geraniol. Някак не ми вдъхва доверие. 
На Алтея Органикс е страхотна.Има я в Зоя.бг

# 94
Препоръчайте някое хубаво мляко за тяло за летните месеци.  Hug

# 95
  • София
Взех си ей това от зоя-та преди няколко дни:

http://www.zoya.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BC%D0%B5%D1%87%D … 47?sort=price_asc

Обринах се ужасно, цялата ми кожа пламна. Оставям го за крака  Rolling Eyes

# 96
  • София

И аз доста се разрових за качествена розова вода и стигнах до следните две: Лема и Алтея. За съжаление на Лема я намерих само в сувенирните магазини в подлеза на ЦУМ, Алтея е на по-добра цена в Биомаг сравнено със Зоя Peace

# 97
Благодаря, aldora!
Мисля, че изсушаването на кожата ми от двуфазния лосион (розова вода и жожоба) идва от този Phenoxyethanol cotronellol, което явно е алкохол. А аз се чудех защо кожата ми се опъва въпреки маслото...

# 98
Бихте ли ми препоръчали детски слънцезащитен продукт  !  Nature Partly Sunny

# 99
Бихте ли ми препоръчали детски слънцезащитен продукт  !  Nature Partly Sunny
шапка и чадър

# 100
Да ,шапка и чадър са задължителни.
Аз между другото намерих много добри отзиви за маслото от малинови семки. Казват ,че е с  анти-UV защитата и висок естествен SPF фактор.

# 101
Не е вярно това за маслото от малинови семки, но може да пробваш и сама.

За слънцезащитни кремове - ние ползваме тези на Badger.

# 102
И аз вече 4г само малиново масло ползвам за слънцезащита.

# 103
Интересна информация за слънцезащитния фактор на маслата има в тази статия:
http://livingprettynaturally.com/natural-oil-sunscreens-what-you-need-to-know/

# 104
Интересна информация за слънцезащитния фактор на маслата има в тази статия:
http://livingprettynaturally.com/natural-oil-sunscreens-what-you-need-to-know/
И кое е интересното? Има ли някъде научна стойност това писане? Не, просто защото не е вярно!
Дайте да не си ляляме лаишки - УВ лъчите имат своята енергийна стойност:
http://en.wikipedia.org/wiki/Planck_constant
Та, за да има слънчезащита, би трябвало да има поне едно от следните 2 механизма: да поглъща тази енергия в себе си (някак си), или да ги отразява. Нали така? Физичните екрани ги предложих по-горе: чадър, шапка и т.н., т.е. тях не ги броим.
Химичните УВ-филтри поглъщат енергията на  УВ лъчите като я трансформират чрез движение вътре в молекулата си, и отделят топлина при това си превръщане. За целта те имат определена система от двойни връзки и хидроксилни групи, отварят и затварят вътрешномолекулни пръстени.
Физичните УВ-филтри просто я отразяват, защото са бели на цвят, но под определен размер на частичките играят и като поглъщане точно както химичните.
Кое от горните имат растителните масла? Нито едно!
Понеже се писа, че 4 години е ползвано такова нещо, ще ви натъртя на един друг ефект на маслата: а именно - подхранват кожата и предотвратяват болката при изгарянето. Ами тогава да препоръчаме киселото мляко, да му напишем фактор 150 и готово, а?
В миналото са ползвани други масла, а да ви кажа, че като технолог преди много години щом дойдеше месец май и всичкото какаово масло се държеше под ключ, защото се крадеше именно за такава цел - за плаж. И никой не изгаряше, мдам. Само че и то няма никакъв слънчезащитен фактор...
Може ли някой с много бяла кожа да се похарчи и да се омаже с масло от малинови семки и се пръжне отраз цял ден на плаж, а А н и? Пък ти ще му поемеш после разходите за медицинско възстановяване, или нека тези от сайта?!?!

Общи условия

Активация на акаунт