Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 63 990
  • 538
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Единственото спасение е смяната на памперса. Малкият нали яде по 2 пъти на нощ и му го сменяме, на кака му също, тие пие по 3 шишета вода.  Crazy
Не знам как е с бебе или две в болница, но с 2годишно е направо ад. Трябваше да стоим затворени в 1 стая и тя издивя. От скука се тръшкаше нон стоп и понеже и беше и лошо трябваше да я нося постоянно. Имаше още едно дете в стаята, но те вместо да си играят се биеха постоянно.  ooooh! Разрешаваха ми и да излизаме, но тя пак мрънкаше навън и я носех. Вторият път беше още по-зле, трябваше да лежи на системи. В момента, в който излезнеха сестрите почваше да дърпа системата и да пищи, даже искаха да я връзват. Съвпадна и с грипната епидемия, та нямахме и свиждане и едвам издържах. Да неговорим, че изобщо не сме спали там, по цяла нощ реееев.

# 121
  • София
Поточе, мисля че ги слагам правилно, както педиатъра ни обясни, а и в началото нямахме проблеми с пропускане. Слагам ги възможно най-дълбоко - т.е на гърба и на корема да са доста нагоре - като ортопедични гащи (така ни показа педиатъра в началото) и на крачетата оправям ластиците да са навън. Ще пробвам синия папмерс и тези, които предложи Иванита, но и според мен проблема е в многото течности. Имам чуството, че сутрин памперса тежи 2 кг, много е пълен. През нощта, когато съм усещала, че е мокра - веднага я сменям, но много плаче, че я събуждам, та и това не е вариант  Tired.
Съчуствам на всички мами, лежали в болница  Sad, дано не се повтаря, а на останалите - да не се налага.

# 122
miamim, ако искаш пробвай пуфис четворка. Аз минах на 4 веднага щом Тео стигна 7 кг и спряха да пускат. Сега е 9.800 и съм много доволна. През деня Тео пие много течности, но пък последното му ядене е към 20.00часа. Памперса го сменям преди това и си изкарва с него до 8 на другия ден.

# 123
  • София
Аз винаги съм ползвала пуфис. И при гери се появи стабилно пропускане нощем и щях да откача-задъължително сменях към 3,което значеше събуждане-реване и т.н. О после запчнах да и слагам четворката,макар,че и те беше 7200 и оттогава не проуска.странното е,че денем и го оставям и 5-6 ч.(3-ката) И никога не е пропускал-само нощем

# 124
Ние ползвахме Памперс - 4-ката но се заредиха едни намокрени и наакани бодита и взех на Хъджис (Хъгис, незн точно как се произнася) - по - добре от памперс, но са много подсилени и мн дебели в сухо състояние, а пък като се намокри й стигаше до коленете памперса  hahaha. след това взех на Тужур (Лидл-ските) - през деня ползваме Dry Lock-a им тези по - тънките - все едно е без памперс, мн са тънки и абсорбират толкова добре колкото нормален памперс - през нощта сме с нормалния Тужур . Нямам мокро боди. Поне за сега и съм много доволна и цената им е супер.   bouquet

# 125
Здравейте,  Peace .
Ние през деня сме с Молфикс, че ми е по-лесно да слагам, защото съм им по-еластични крилцата, а вечер сме с турския Памперс и мн рядко ми се случва пропускане и то по моя вина, защото не винаги успявам да му го сложа добре.

Драма аз купих на Маджаров козе сирене (800гр. за 13  #Crazy ) и от вчера го накиснах ..тези дни в кашата мисля да му сложа малко масло, че от 3 пълни седмици му давам глутен и към края на тази искам вече да съм му въвела млечните.

Исках да попитам колко време след млечните ще въвеждате жълтък, че моето педи още миналия месец ми вика трябва да въведеш млечни и жълтък. И сега на 9-м месеца, като ходим пак ще има едно лъгане  Blush . .. нали все настоява за кисел, а аз не му давам и всеки път като ме пита все и казвам: Ами не иска да го яде! и сега ще има .. Даде ли му жълтък ? .. Ами не иска да го яде  Party .
Канари не знам как си издържала с две бебета в болница .. ужас и дано не се повтаря.
Всички да оздравяват. Ааа, и аз съм мн доволна от бейбивак-а Simple Smile .

# 126
Вал , ние пак с теб все едно сме се наговаряли !!! И аз днес съм решила да й слагам масло  hahaha в пюрето.
Аз пък взех козе сирене на Хармоника - 400 гр. 11 лв  Shocked още по - зле, уж био - мио ще видим. но намерих и Маджаров в квартала така, че може да ги редувам като свърша това. Ти кога мислиш да дадеш сиренето Вал?

За жълтъка, аз мисля да го позабавя още малко - ценен е, но не е незаменим, дори и малко тежък, така че съм го оставила за по нататък - може би към 11 месец, после мисля на 12 м. да въведа белтък, защото  в 13 месец имало някаква ваксина Приорикс , тя е на основата на кокоши ембрион и трябва да е сигурно, че детето не реагира на цяло яйце.
Тя и нашата педка само си дрънка, според нея жълтъка се дава преди месото и още в 6 месец. Ама тя е от старата школа и не ми се коментира.

# 127
  • София
Дано не ви се налага повече влизане в болница, много неприятно е било!

За реда на въвеждане на храните – дотук съм вкарала зеленчукови пюрета, оризова и елда каша, пилешко месо. След още няколко меса и царевицата мисля да продължа с глутен, жълтък, млечни. Но в сряда сме на консултация и ще съгласувам пак с педиатъра. Сокове не съм решила кога да включа. Вие от кога мислите да давате (ако още не сте почнали)?

С готова ли каша въведохте овеса или с пасирани овесени ядки? Тук около нас и в ДМ намерих само овесена каша, която съдържа и пшеница, ще отида до Ремедиум да видим какво има там.

Мисля си за заместването на храненията – засега давам само безмлечни пюрета и каши и след всяко твърдо хранене кърмя. Обаче в средата на юни се връщам на работа и си мисля, че трябва плавно да направя някакъв преход. Чудя се дали да не започна да давам млечни каши, като когато въведа закуска сутрин, ще давам сирене и ще го броя за млечно хранене. Въпросът е по обяд какво да направя, ако Мария ще е с детегледачката – да заместим изцяло или да й давам и АМ. Как мислите? Това ще е а около годинка. Също, как процедирате - кърмите преди/след всяко хранене или храните с твърди храни в определени часове и кърмите на поискване?

И ние все още се приспиваме само с кърмене, трябва и това да го борим. Има случаи, в които заспива с една музикална играчка, която прожектира картинки на тавана, но трябва да е много изморена.

Памперси ползвам 4+ на Пуфис (мъжът ми ги купи по погрешка и въпреки, че бебка е малко над 8 килограма, се изненадах, че й паснаха много добре, не са й големи) или 4 на Либеро, не пропускат, но Мария почти не пие вода, това определено е от значение. С каката нямах никога проблем и от раз махнах нощния памперс, тя не вкусваше вода, а племенницата ни се напишкваше доста до късно и преди това памперсът й беше винаги препълнен, защото тя пък пиеше много вода.

Тези дни ще се заемам с търсене на детегледачка, не ми се почва, но няма за кога да отлагам, първо ще се подготвям теоретично с четене във форума.

# 128
  • София
ayka, въведох овеса с безмлечна овесена каша. Сокове не мисля да давам скоро, не и  преди годинка. Вече давам само млечни каши. На обяд след зеленчуковото пюре винаги предлагам АМ, но мнооооого рядко пие, предполагам не е фатално, при положение, че останалите 4 хранения са млечни.

# 129
миамим и на мен на обедното пюре ми отказва кърмене, АМ не съм предлагала...  Whistling
Останалите 4 хранения същи са ни млечни и аз не мисля че е фатално.

# 130
Ох ,момичета...откакто миналата седмица Алекс беше болна взе да не иска да яде друго  освен кърма.Вече е добре,но с 300 зора на обяд хапва 60-80 гр. пюре(редувам зеленчуково и месно).След обяд същото количество каша или плодово пюре.Обаче предложа ли гърда яде като невидяла  #Crazy .Глутена много трудно го яде.Мръщи се,сърди се,бута лъжицата.Сутрешна попара направих 2 пъти и двата пъти тотално отказа.Купих овесена млечна каша.Първите 3-4 пъти хапваше...сега... не иска.Сиренце и предложих само така и си го хапва без да се замисля,но замирише ли и на хляб и се почва едно мръщене.Направо в чудо се виждам.Уж трябва да увеличавам храната,а да намалявам кърмата,пък то...  Sad
Водичка през целият ден предлагам.Преди не искаше,но последно време си пие по 30-40 мл.Даже вече от чаша иска.Тъй като не е яла или пила от шише с биберон никога й купих шише с мек преходник.От него пие,но вече иска от чаша.Пие си и то без да се улива.
Тя е с Памперс(зеления) 4-ка. 9400гр. е и не й изтърва до сега.Вечер има едно кърмене(към 3ч) и на сутринта е пълен ,но бодито е сухо.  Praynig .

# 131
Драма ами ще се уточним като дойдем на гости .. стягай масата  Twisted Evil . Мисля в петък в кашата да му сложа малко масло и така събота и неделя ...и в понеделник да му направя една попара. Не можах да намеря био сухари и ще му я направя с бисквити на плазмон .. днес му дадох за първи път и мн му харесаха  Party първо си изсмуква една, а после му сложих и една в супата .. мн беше доволен.
Аука аз въведох глутена с овесена безмлечна каша на Топфер давам една седмица, а втората седмица 3 зърна млечна на Топфер, а третата седмица 7 зърна Милупа, като всяка нова смесвах със старата Simple Smile.

Ааа, за памперсите забравих и ние сме с 4+ , а на мен един консултант в Бебе магазин ми каза да гледам малката цифра и така да определям номера, който да купувам и от тогава не ми пропуска .. примерно памперсите, който ползваме сега от 9 до 14-17кг. , а ние нямаме 9кг. , но са ни супер.

# 132
Здравейте,

да се запиша, че ви изпуснах   animal037. Нямам време и не съм ви чела, но като наваксам пак ще се включа.

Пух - мерси за темичката  smile3525
Канари - мерси, че изказа мнение за сухарите   bouquet

# 133
Здравейте мамчета !Тези дни за нас бяха ужасни!Първо малкия рева две нощи - избива му 5-ти зъб и много го мъчи.От това вдига 3 дни температура.За капак на всичко се обрина, и понежев града има шарка си помислих че се е ошарил-да ама не.Заведох го при педи и тя вика че е от храна - от 1 седмица яде само бананова каша и кисел и кърма ,друго не иска.Изписа ни Фенистил капки и Елоком паста.И най-интересното е че обрива ту се появяваше ту изчезваше.Вече няма и следа от него.Аи да дадем отчет 9680гр,и 70,5 см. На всички болни -бързо оздравяване.

# 134
Здравейте!
За памперсите ние сме ползвали всички възможни, единствено Либероро ни пропускаха почти всеки път. Сега ползваме Памперс 3-ка за през нощта, а за през деня или е с многократните или едни лидълски евтини пак 3-ка( излизаха 0,28лв бройката). Но Ели не пие водица.

Сокове няколко пъти пробвах да й давам сок( единия път ябълка, другия - морков), но тя не иска да пие сокчета. Ама ако иска, не я насилвам. Забелязах, че като й давам сока с лъжица, изпива 5-6 лъжички.
 Бързо оздравяване на всички болни!
Поне времето вече е хубаво и пак ще започнем с разходките!
Хубав ден на всички Simple Smile Hug

Общи условия

Активация на акаунт