Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 63 992
  • 538
  •   1
Отговори
# 135
Да се оплача. С Тео сме болни - аз кашлям, а той е хремав и с температура. Теодор сутринта имаше 38.4, и отидохме при педиатъра. Май и двамата сме олепили някакъв вирус. На него му предписаха синекод против кашлица, физиологичен разтвор в носа и минава само на кърма. Аз мога да пия сироп Хустагил  или Стодал, и да си пръскам в гърлото едно на билкова основа - Салвигол. Всичките били ок за кърмачки. Та така. Дано бързо се оправяме. Както и всички други болнички бебенца и родители!

За памперсите. И през деня сме с многократни пелени, ако излизам за по-дълго слагам от еднократните. През нощта е с Либеро- 4, или Тужур- 4 (Лидъл). Досега не са ми пропускали. Тео е около 9000 кг.

# 136
  • София
Да оздравявате бързо, Dora!

# 137
Дора, дано по-скоро се оправите.
Аз карам нещо леко дано не го предам на моя Тео

# 138
  • София
Здравейте мами,

Дора, бързо оздравяване.
Да се отчетем след консултацията днес - 7.400 (и миналия път беше толкова, т.е не е качила нито грам) и 72.5 см (+ 2 см). Всъщност е не повече от 7.250, но там я теглят с дрехи, изваждат някакви грамове и не е много точно измерването.
Педиатърът каза, че трябва да сме въвели жълтък, риба и попара (т.е глутен) до тук, което сме направили. Питах го специално за белтъка - каза, че се въвежда след навършване на 1 година. Каза да не я насилваме за хранене - колкото - толкова. Като количество трябва да изяжда 220 - 250 грама на хранене, ако е 4-кратно, което ме навежда на мисълта, че може вече да се храним по 4 пъти. Ние за сега се храним по 5 пъти, като изяжда около 150 - 200 грама, е, някой път и по-малко - около 100, та си мисля, че горе-долу са добре нещата.
За памперсите - от 3 нощи ползваме Пуфис 4 (но не фешън кълекшън) и не пропускат поне за сега  newsm44 .

# 139
Момичета, благодаря за пожеланията!   bouquet
sas3, бързо да се оправяш!
Теодор продължава да е с температура. Много ми е криво. Всеки знае, че рано или късно детенцето ще се разболее от нещо, но пак не се приема лесно....

# 140
Здравейте, момичета!
И аз не съм писала много дълго, макар че чета редовно.
Няколко думи за нас Simple Smile Вяра расте с всеки изминал ден. Голяма фурия е. Прави по3-4-5 крачки, но не я стимулирам, защото мисля, че е твърде рано. Дори на разходка не я изкарвам от количката, за да не научава още, че и така може. Няма да е задълго. Утре заминаваме на гости при баба и дядо и ще се почне едно "Ох на баба детето, я да ела при баба, я иди при дядо..." Отиде дисциплината на вятъра, ама здраве да е, и без това са я виждали само два пъти (не броя Скайп разговорите). Вече яде много неща ...когато иска. Още не съм давала телешко и свинско, риба вкарах с купешко пюре. Все още предпочитам аз да правя пюренцата, но определено се поизчерпах като разнообразие и затова взимам и купешки. Вяра се проявява като едно злоядо дете, ама мисля, че по-скоро се разсейва бързо. Не насилвам. Колкото толкова. Както казва майка ми: "Щом ака, значи си е взела, каквото и трябва." Не харесва млечните каши, но може да яде безмлечна оризова нонстоп. Същото и с попарата. Вчера взех сирене от фирмен магазин на мандра "Киселово". Уж било подходящо за бебета, защото е обогатено с калций. Не знам какъв е този калций, ама сиренето ми пристъргва между зъбите, все едно ям черупка от яйце. Явно и при Вяра е така, макар че няма зъби, но усети ли парченце сирене и го изплюва. В момента въвеждам кисело мляко. Харесва и, но все още сме на по няколко лъжички.
Бебчо е много енергична девойка и определено ме измаря. Вечерно време нямам търпение да заспи, за да си поема глътка въздух. Страх ме хваща какво ще е, като наистина проходи. Играчките са из цялата къща, проверява чекмеджета, "прережда" гардероба ( с плъзгаща врата е и тя разбра как се отваря). Много се радва на други дечица, ама тръгва много грубо към тях. Ще има да ги бие по площадките, а аз да се червя пред майките.
Това за сега от нас. Ще опитам да се включвам по-редовно, докато гостуваме при родителите ми (обещали са ми аз да си почивам). ХУбав ден!

# 141
# 142
Здравейте,момичета!Бързо оздравяване на всички болни!
Ние се върнахме от планина вчера,изкарахме прекрасно.Бяхме на Банско за уикенда с двете деца,като се редувахме да караме-аз и мъжът ми.Аз карам борд,той ски.Големият ми син не проявява никакво желание да кара нищо и се пързаля с шейна.Малкият Боян спа почти през целият ден на пистата в количката,която я бях инсталирала върху шейната и беше просто чудесно.
Боян е много добро дете,не му се чува гласчето на милата душица,в сравнение с брат си е ангелче.И той прави крачки,слагам го и в проходилка.
Яде почти всичко,вече взимам храна от държавната кухня,но не яде всичко от нея.Кърмя го само вечер и през ноща по 4-5 пъти,но не се оплаквам !Тежи 9 кг и е 74 см.
Пелени ползвам само на Памперс 3-ка не ми изпускат никога.
Това е от нас за сега имах и още да пиша,но забравих вече какво.
Хубав ден и успешна седмица на всички!

# 143
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Оле и Ивчо започна "да бие", пробва се върху нас, такива тупаници ядем  Shocked Той още не ходи сам, но за ръчичка е доста стабилен, изправя се постоянно по мебелите и като иска да седне, започва да реве, понеже го е страх  Laughing Иначе като съм до него прикляка и посядва. Аз започнах само готови пюрета да давам, ами харесват му. За вечеря започнах да му готвя супи и ги сгъстявам с малко зеленчукова каша - обожава ги. Подготвям го за кухнята след 2 седмици.

# 144
Здравейте  smile3503 .
Като ви чета за памперсите....чак се замислих.....ами аз купувам 4номер на  Памперс от 2 месеца вече.   От консултант знам,че не се гледа последната цифра на килограмите.....та ние сега сме 7500гр.  ....значи съм започнала на 6500гр. да слагам четворката....
Моята фея сии чака гърнето ,особенно след сън и задължително върши някоя от работите вътре,понякога и двете  Mr. Green.Даже някой път като и сваля памперса виждам,че току що се е изпишала...още не го е абсорбирал памперса,но като я сложа на гърне сякаш се чувства длъжна да направи нещо.....даже при първоначално слагане и се напъва много интересно  Joy.
Болничките оздравяха ли?   
Ох как ми се ходи на почивка и на мен  Whistling....да взема да разгледам сайтовете за колективно пазаруване ли  Embarassed....
Чакам я да се събуди и ще ходим на последната хептатина ваксина,че доста се проточи.
Хапва от няколко дни коприва,малко попарена само,за да и се запазят всички полезни съставки.Е,не е особенно очарована,но я яде.  Иначе всички зелени нещица си ги хапва с удоволствие....(и тя е от Берое  Mr. Green).
Аз да ви кажа,напоследък силно се съмнявам в етикети с надписи "Био".Предпочитам да взема от пазара от някоя баба моркови в неугледен търговски вид ...с кал....отколкото "био" по щандовете на хипермаркетите.   Другото,което ми е странно....майки пазаруващи много био храни,същевременно предлагат шоколади и царевични пръчици на бебета/децата си..... вчера с една ей такава водихме спор  ooooh!.....
Моето момиче стана на 9 месеца вчера.  Толкова ми се иска времето да забави малко своя ход.....
Уф,ставам вече да приготвям пюрето,че мисля и шопинг за пролетни дрехи на малката да направя.

# 145
Айде да разкажа какво последно около нас: В неделя сутринта Тео имаше температура за последно. След което повече не вдигна, вечерта прояви желание да хапне друго освен кърма, заспа си екстра и ... на сутринта се събуди с обрив! След като говорих с педиатърката се оказа, че това е много често заболяване при бебчетата- три дни температура ( може и доста висока) и след това му избива обрив, който не сърби. Според интернет се нарича розеола. Никога не бях чувала.
Та така - съвпадение е , че двамата сме болни, тъй като тази розеола пък не е заразна за възрастни. Обривът трябвало да мине за 2-3 дни - дано така да стане и да не изникне нещо ново. Иначе и аз се пооправям.
Днес Тео вече е добре - още има петна, но инае все едно не е болен. Затова пък си има нов номер- яде сам. Давам му парче банан и той почва да си гризе и смуче сам. Днес му дадох така и броколи и също си хапна. А на лъжицата се муси повече. Иди,че го разбери.

milisa , абе и аз на био-то се чудя колко е био. Ама понеже съм виждала една баба на село обилно да тори всичко с амониева селитра и да ми обяснява какви хубави и големи стават доматите, и на бабешките зеленчуци не се доверявам. Sad Направо не знам от къде да вземам хубава храна. Свекърите ми живеят в къща и през лятото имат малко домати, тиквички и подправки - поне знам какво им слагат - ама са по-скоро за разнообразие.

# 146
  • София
Ммммм, моите и двмата  я изкараха тая розеола септември месец. Имай предвид, че това е шарка и след шарките имунитетът пада, моите се скъсаха да боледуват оттогава насам, не зна дали има общо. Но пък от друга страна щом сте на кърма би трбвало да е по-защитен, но не ти пречи да го по пазиш малко.   bouquet

# 147
Здравейте, мами Simple Smile .
Дора сега като се замисля и ние май преди няколко месеца сме имали розеола  newsm78 , като слушам всички симптоми, но така и не разбраха какво му е. Надявам се обрива бързо да се оправи, че при нас мн се проточи, като стана на ранички и те нямаха минаване.  Praynig .
Аз съм малко предубедена към бабите, защото и аз съм виждала доста баби да торят, че да е по-изобилна реколтата. Купувам доста неща от био магазини и силно се надявам да не си хвърлям парите на вятъра. Днес примерно му взех био сухари и тези дни мисля да ги пробваме.

А иначе при нас нещата са на бързи обороти за 10 дни 4 зъба ( два от долу и два от горе) . Съответно като си лягаме с ММ работа е 50/50 .. ще се спи ли.. или няма да се спи? Вече се хваща навсякъде и се изправя .. голям кеф му е и въпреки че имаше едно падане от тези изправения изобщо не се стресна, а тъкмо обратното стана още по голям куражлия  ooooh! . Ходи сам като се изправи на дивана или, ако някой друг го изправи .. и един такъв горд и наперен.А иначе всеки ден сме на вън от 13 до 18 часа .. спим, ядем, вървим и ходим на люлки, а през другото време аз се опитвам да поддържам и нещата в къщи, абе това си е зор и с това готвене за нас и за него. Вече ядем попара без никакъв проблем (ама той си е ящен), но аз я правя с каша (че покрай въвеждането на глутена имам 5 каши в къщи) с малко чай на Хип, сирене, масло и става супер. От няколко дни му давам да гризе и бисквитки на Плазмон и му добре се справя гризе, дъвче и не се дави (за щастие), но като му дам да яде сам не иска ... всичко слага в уста, но не и храна  newsm78 .
Еее той още повече ни умря форума с това хубаво време Simple Smile .

# 148
Милиса, що да не ядат децата царевични пръчици? newsm78

# 149
Милиса, що да не ядат децата царевични пръчици? newsm78

Ами защото са хакани със сол, Е-та и още 100 неща известни и неизвестни - накратко - боклуци - колкото по - нататък по - добре.
 Онзи ден една приятелка даваше някакво зрънчо на сина си който тъкмо навърши годинка - ако беше моето дете - разбирам да ходи да си го търси и да плаче за него че да му дам, а тя видиш ли другите деца из градинките постоянно ги ядели и нейното щяло да ги прояде все някой ден и му купила и му го даваше в устата, все едно го храни с пюре, а то милото си седеше кротко и си отваряше устата - едва ли прави разлика между зрънчо и морков, но да не остане синчето назад, как?! . Ей това не го разбирам.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт