Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 011
  • 538
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Болните дечица да оздравяват бързо!

Много са хубави на Зизу (особено сандалите), също  и на Ненитос нещата, но като че ли са наистина за вече добре проходили дечица.

Хареса ми вариантът на бефадо, който сте показали. Не се бях сещала за варианта тип пантофи, иначе аз от години на каката купувам само такива пантофи. С немски подметки са, много гъвкави, с добре укрепена пета, мисля че са много подходящи за прохождащи. Имат варианти с горна част изцяло от естествени материали (памук/лен), даже имаха варианти с ходило от корк (отвътре).

А на вашите деца 20 номер не са ли им големи в момента?

Аз вчера взех ето това от декатлон и мисля да го пробвам за прохождане. Още не съм ги обувала на бебка и не съм убедена дали петата е достатъчно укрепена, но и бебка още не се изправя сама, та не е дошло време за прохождане. Иначе подметката е мнооого гъвкава.

За ушите се убедих от личен опит. И двете ми деца образуваха много ушна кал и им чистех ушите много често. След като Мария направи възпаление на ушите, като беше на 2 месеца, лекарят ме убеди почти да не почиствам ушите й. На каката ги чистех с клечка два пъти на седмица. Сега само измивам, когато й мия косата - наистина секретът видимо намаля. Определено го има моментът с отделянето на повече секрет при по-често почистване.

# 226
Здравейте!   Hug
Елисавета онзи ден направи 2 крачки сама, вчера два пъти се пусна за по 3 крачки. Много съм щастлива. Ще изчакам да започне да прави по 5-6 крачки спокойно и тогава ще правим прощъпулник. За обувчиците сега носи Беко 16 номер, взехме й и КК 17-18, но все още са й големи.
Хубав ден на всички мамчета и бебчета, дано лошото време не развали настроението ви!  Sunglasses

# 227
Честито!
И какво фино краче има- истинска малка дама! На Тео му подариха обувчици номер 19, и не му стават:(

# 228
Лъчо е с 19-ти

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 01:10 от Ivvangeline

# 229
  • София
Моите са 20/21.
А за оризовките смятам,че децата над 8 мес.,най-късно 9,тр.да запонат да се учат да дъвчат ъ гълтат разни бисквити,солети оризовки. Те имат рефлекс да изхвърлят големите хапки,които им засядат на гърлото,така че няма страшно. Гергана отхспва огромни късове банан и като и заседне,просто го изплюва. Оризовките са меки и няма как да заседнат и да останат на гърлото,както и хляба и беб.бисквитки. Сега ще видим с парчаляците от кухнята.

# 230
Милиса,
къде в Стара Загора ги продават тези обувчици, много симпатични изглеждат?

В магазин Па Па ги има. На живо са още по симпатични. Освен това са с дишаща подметка и памучен плат.  Представям си посред лято с кожените обувки за прохождане  :sick    Аз още не съм взела,но текстилните за красота са и 19 номер и да и големи доста  Party.
Аз никога не съм пасирала.Мачкам с вилицата и това е. Иначе банан давам да опита като си отгризва. Страх ме е от задавяне,но стриктно контролирам големината на парченцето,а и вс епак е меко.Иначе ябълка не съм давала да гризка така,мисля,че е опасно.      
Уф,да ви разкажа аз едно премеждие...то да се смея ли...не знам  Whistling.   Докато вечеряме,малката си стои в импровизираният детски кът,от където сама не може да излезе,преградили сме една част от стаята ,между дивана и прозореца.....та така,сложили сме я ,докато ние хапваме.  Разреших на синът ми да и даде десерта си,да се забавлява.  Не знам дали се сещате за Нестле Лайън ....та опаковката е шумоляща и тя се забавлява ,след няколко минутки се обръщам и виждам,че го е захвърлила и като го взимам ,установявам,че една част от него,заедно с опаковката му,я няма и я поглеждам,тя нахилена ,омазана със шоколад със стърчащ край на опаковката в устата и.  Та все си дажбата за след 3г..... Mr. Green

# 231
Здравейте, момичета!
Ние с Вяра сме на гости при родителите ми вече 20 дни. Надявах се, че ще си почина и отспя, но не ми се получава. Единственото, за което не ми се налага да мисля сега е какво ще ям и прането. Майка ми пое тези ангажименти. И все пак основната грижа за бебчо си е моя. Тук нямаме детско легло и двете спим заедно на спалнята, което ни върна отново към ежечасното нощно цокане. И то не защото Вяра е гладна, а ме търси просто за успокоение някакво. Правя опити да се дръпна, но тя започва да ме търси с ръка и уста. Хем ми е смешна, хем душата ми плаче за сън. Първите дни тук Вяра започна да се храни много добре, но сега отново не иска и не иска да яде пюрета. Не отказва каша, обаче. И то безмлечна. Хубавото е, че започна да спи добре през денят, но само ако аз я приспя. Майка ми така и не успя ( или не иска ) да разбере, че детето ми иска да спи в движение и без излишни приказки около него. Излизат на разходка, уж за приспиване, но майка ми се намира на приказка с всеки човек на улицата или из парка ( в малкият град всички се познават ) и в крайна сметка бебчо не успява да се отпусне. Ей затова не мога да си почина. Предпочитам да съм си с детето и да знам защо е изнервено и мрънка.  Вяра вече ходи и разходките са уморителни, защото я вадя от количката и я пущам да пощъка, за да се умори ( не знам кой кого уморява повече:) ). Тя не е достатъчно стабилна, а и аз се плаша, затова я придържам или пърхам около нея, в готовност да предотвратя забиване на муцунка в плочките, което много натоварва кръста ми, но не искам да ползвам каишки. Ползваме обувки на ''Беко''- 17 номер. У дома е само по чорапки, не ползваме нито пантофки, нито обувки. Първите дни тук, Вяра получи слънчево изгаряне на бузките. Според майка ми, те са били на рехава сянка, ама то не било страшно, дечицата трябвало да се поизпекат. Идваше ми да вия. Няколко дни след това червенината уж намаля, но плъзнаха едни грозни петна със ситни пъпчици по лицето и на дясното ушенце. Водих я на кожен лекар, който ми зададе куп въпроси относно козметиката, прах за пране, въвеждане на нови храни и т.н., но не мисля, че стигна до конкретно заключение. Изписа ни капки Фенистил, Калциев глюконат, мехлемче на Биодерма за мазане вечер и едно на А-дерма за сутринта. Обривът отмина, но остана някаква грапавинка по бузките, точно под очичките (все едно е с маска). Дано и това да отмине. Така че, съвет от мен. Не оставяйте децата на слънце, без да сте взели предпазни мерки! След Великден се прибираме във Варна и започвам да взимам храна от детската кухня. Надявам се Вяра да прояде, защото на 10 месеца е само 7 400 гр. Слаба и много подвижна.
Извинявайте за дългото писание, но пиша рядко. Поздрави от нас! И стига вече сополи, температури и кашлици. Всички да оздравяват и да се радват на пролетната свежест.

# 232
Уф,да ви разкажа аз едно премеждие...то да се смея ли...не знам  Whistling.   Докато вечеряме,малката си стои в импровизираният детски кът,от където сама не може да излезе,преградили сме една част от стаята ,между дивана и прозореца.....та така,сложили сме я ,докато ние хапваме.  Разреших на синът ми да и даде десерта си,да се забавлява.  Не знам дали се сещате за Нестле Лайън ....та опаковката е шумоляща и тя се забавлява ,след няколко минутки се обръщам и виждам,че го е захвърлила и като го взимам ,установявам,че една част от него,заедно с опаковката му,я няма и я поглеждам,тя нахилена ,омазана със шоколад със стърчащ край на опаковката в устата и.  Та все си дажбата за след 3г..... Mr. Green

Joy хахахах Милиса и Алекс така вече яде какао.Баща й като я видя цялата кафява,я грабна към банята уж да я мие.Направи 2 кръгчета из апартамента с висящо дете(представете си как я е хванал под мишниците,тя мята краката,хили се като зелка,цялата омазана в сухо какао). Той изръси повече по земята ,колкото да я чисти в банята.  #Crazy  В крайна сметка беше засмукала какаото.  ooooh!

# 233
allureOS, Тео ми направи такъв обрив в началото на Март. Понеже тогава не намерих друг слънцезащитен крем, купих Бочко. Преди да почна да го мажа излекувахме обрива и остана само грапавина. Още при първото мазане  с Бочко и тя намаля, а при второто изчезна съвсем и стана същата нежна бебешка кожа

# 234
  • София
Мами, да ви попитам - вие правите ли все още упражнения на бебоците  Embarassed? Аз отдавна съм спряла и ММ ме хока всеки ден - колко важно било да се правят. Смятам, че след като е достатъчно подвижна (пълзи, изправя се сама), не е нужно вече.

За детската кухня - от три седмици сме на ДК през ден или през два (давам и все още и пюрета, а и домашно приготвена храна), учудващо добре се храни - явно я харесва, а и за мен лично е голямо облекчение.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 17:29 от miamim

# 235
Kanari - и аз смятам, че трябва да се учи да дъвче, затова упорито му давам оризовки.

Вече не пасирам пюретата, само намачквам с вилица. С банан имахме едно премеждие - задави се, целият почервеня, не можеше да диша и сега още ми държи влага, та не съм му давала банан в ръката от тогава  Rolling Eyes. Много се изплаших.

sveta29  rotfImbo  направо си го представих твоя мъж как обикаля

А сега срам, не срам ще попитам  Embarassed - пюрета на Хип- Йогурт с плодове- от кога мога да ги давам? От млечните продукти съм давала няколко пъти масло и няколко пъти обезсолено краве сирене.

# 236
  • София
Имали сте шоколадови премеждия Simple Smile

Allure_os, Много неприятно с това изгаряне, дано мине бързо обривът!

За упражненията - и аз вече почти не правя, а и като беше малка Мария бях доста нередовна. Малко ме е яд, защото на нея й е приятно, а и така й се проветрява малко кожата под паперса, но все не намирам време. Иначе наистина сега май другата им активност им е достатъчна, нма мен ми е най вече за забавлението и времето без памперс.

# 237
AllureOS...ама верно ли вече имаш ходи Вяра  Shocked...лелееее  браво на детето бе.  Толкова са ми интересни ранно проходилите бебета,едни такива несъразмерно малки,пък ходят  Hug.   Правили сте прощъпулник предполагам?   Какво си избра?
Аз покрай предстоящият рожден ден на синът ми,се замислих и за първият рожден ден на малката...кръщенете,гости,торти,прохождане......все хубави емоции.
Тая моята Мис недолюбва количката си и това е.От както е в коша 6+ само крещи като изтървана и само да спра и иска да я взимам.Е,не и минава номера,ама е изнервящо да те гледат с ужас как детето реве,пък аз си правя пас  Rolling Eyes.
Мисля някакви витамини да си взема.....но за кърмачки е ограничен асортимента,та трябва да попрочета още инфо.
За упражненията-аз съм правила едва десетина пъти,защото не виждам особен смисъл,при положение,че детето ми е изключително двигателно активно,а пък на този етап съвсем не смятам че и е нужно.

Хайде пишете дееее.Не стига ,че останахме една шепа майки,ами и сме несериозни в писането  Mr. Green Heart Eyes.

# 238
Какви упражнения на тоз етап, те децата вече сами си ги правят. Моето не се спира, лази, изправя се, ходи като се държи  по мебелите, вчера й взехме уокъра от Икеа, търчи с него и аз съм на тръни нон стоп да не се изтърси брутално, иначе падна вече няколко пъти с него, но то е съвсем нормално.

Прощъпулник се прави чак когато детето проходи стабилно, така знам аз поне.

Иначе мисля да не правя нищо грандиозно за годинката, ще викна близки приятели с децата в парка на по бира и картофки, а родителите за момента обмисляме да ги съберем в някое хотелче или къща за гости, да речем в Търново или Габрово (че свекитата са софиянци, а нашите варненци). Много ми се иска да не поръчвам някаква безбожно скъпа и захаросана торта, а аз да направя , такава че да може дори и малката да я яде , с мн малко захар в блатовете (или стевия), цедено кис. мляко и плодове между тях и пак плодове като декорация отгоре, нещо такова ми се върти в главата. Но има още цели 2 месеца до тогава, аз обикновено действам в последния момент.
На кухня май няма да записвам скоро, макар че имах желание, но в крайна сметка започнах да готвя аз и се оказа не чак толкова сложно, трудоемко и отнемащо време. Та засега така. Да видим до кога. Simple Smile
Щях да питам вие поръчвате ли вече храна по ресторантите на децата? Ние често ядем навън, през ден минимум,  и обикновено вземаме за бубката варени зеленчуци, каквито пресни предлага заведението без сол и подправки, тя винаги си ги хапва почти всичките

# 239
Ми да пишем, ама като сигурно по цял ден сме навън Simple Smile
Ние пак имахме премеждие с обувка. Изхвърлил човека едната и се върнах почти в началото на разходката да я търся. Намерих я, ама сега краката така ми тупат. Аз торта за годинката ще купя мноооого сладка и с мноооого сметана. Така ми се яде, а се въздържам заради килограмите. Ще се възползвам от повода, за да си хапна. А и на Тео ще дам да си близне. Досега стриктно спазвах всичко да е без захар, че и без това си е тантурчо, но на за повода ще му отпусна мааалко края. За дъвченето и аз мисля, че трябва да се учат, ама много ме е страх от задавяне и не мога да се престраша

Общи условия

Активация на акаунт