Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 018
  • 538
  •   1
Отговори
# 270
Христос Воскресе! Бъдете здрави!

Ние си празнуваме семейно вкъщи четиримата, никъде няма да ходим. Днес има шанс за малко слънце, та ще се разходя със Софѝя из квартала.
От 4-5 дни яде кисело мляко, харесва ѝ. Правя го с бисквити, за закуска. Другото ново е, че се научи от легнало положение да сяда, което много ѝ харесва. За изправяне все още не се сеща, но обича да стои права като я вдигна. Все повече започва да обръща внимание на кучето, интересно ѝ е, ама късно се сети- ще го пращаме на вилата в края на месеца, да си търчи там на воля миличкия.

Пожелавам ви приятен ден и да не преяждате с яйца и козунак  Laughing

# 271
Христос Воскесе! Здраве и мир в душите!

Тео също започна да сяда от 2 дни. Иначе се изправя сам от седнало положение, като се държи за мебелите, но досега тъй като не можеше да сяда сам, беше "под контрол"...От сега май започва лудницата. Тази сутрин се бе изправил в креватчето си докато ние още дремехме... Simple Smile

# 272
  • София
Воистину воскресе! Да сте здрави и добри Simple Smile

Няма много активност тук, всички са запразнили Simple Smile

Ние изкарахме миналата седмица неприятно, Мария си беше болна седем дни общо-взето, пускахме кръвни картини,секрети, но в крайна сметка се размина на косъм с антибиотика и оздравя. Една седмица беше само на кърма и сега постепенно се връщаме към другите храни, мислех досега сирене и пшеница да съм въвела, но ще почакат. Тази седмица мисля да давам жълтък, че имам хубави яйца.

# 273
Воистина Воскресе!
Много здраве, благополучие и душевен мир!

Ние в събота оставихме Ели при свекърва ми и излизахме с приятели. Изкарахме си супер. В неделя- тържествени обяди, вечери и т.н. Ядене на корем.... сега- диета  Embarassed
Моето момиченце започна все повече да прави крачки сама, от едини я край на стаята до другия, вчера и на детската площадка се пусна. Мисля да поизчакам още десетина дни и да правя погача. Тъкмо като си отидем при нашите.
Ели също много обича кисело мляко с бисквити, и чисто също.
Вчера ходихме на консултация на 10м и няколко дни, малката е 8200, 71см. Доки каза, че мога да започвам да й правя кремчета, нишестета с прясно мляко. Мога да й давам и кашкавал. Белтък и прясно мляко за пиене каза след годината, че и след това. Аз и не бързам де.
Айка, добре че сте се разминали с антибиотика.
Хубав ден на всички мами и бебенца!

# 274
  • София
Здравейте,

след консултацията миналата седмица бебка е 7.700 кг (след хранене) и 73.5 см. Отказва да яде непасирани храни, кога ще се научи да дъвчи не знам. Иначе пълзи, изправя се сама, но не виждам скоро да проходи. От няколко дни все е покрай мен - мрънка, дърпа ме за крачола да я взема, а до сега повече време се занимаваше сама - кога с играчки, кога си пълзи насам натам, какво и стана изведнъж.... Та това е отчета от нас  Sad

# 275
Много елегантни тия дами бе.  Simple Smile Нека, нека, нали ще трябва да завъртят главата на някой мъж след време.
Теодор е на детска кухня. Много му се услажда. И аз съм доволна.

# 276
Да сте здрави и благословени вие и хората около вас.
И ние вчера бяхме на консултация.  Едва 7500кг. и 69см.   Тя не се спира буквално....как да качи не знам  newsm78.  Иначе има апетит и си хапва много добре.  Тъпчи се със солети и като се насити храни гълъбите.   Ама се е научила на няколко неща..да показва чао,здраве,да пляска,да показва колко е голяма,да прави дзак,да танцува като чуе музика......и като я попитам няколко пъти подред и накрая се обърква и започва да показва каквото и дойде и голям смях с нея.    Вчера и изби и шестото зъбче.

# 277
Хеллоу дарлингс и от мен Simple Smile Малко се бях позагубила, че пекна слънцето и във Варна и влизах в нета само по спешност  Sunglasses

Днес бяхме на консулт. Инката - гюлето вече е 8.650 и 74 см. Една набитичка с едни мускулчета и гънки.  Rolling Eyes  Има 8 зъба, с разстояние 1 зъб между предните два. Хааха зайчето ми  Heart Eyes Бащай й вика:"Къде е средния зъб тате?" хихи. Не се спира, нон стоп шава, направи първите си самостоятелни крачки точно на Великден. Но още е нестабилна ако не се държи някъде и съм решила по нататък питката и прощъпулника. Много е лъчезарна и жилава, постоянно се изправя и хваща - я за кошарата, я дивана или плота в кухнята, някой път пълзи, догонва ме в гръб хваща ме за крака и се изправя на мене, пада става, и пак напред с главата юначето ми, много е смела и не се отказва лесно.  Heart Eyes Взима предмети в двете си ръце и прави чук - чук, опитвам се да я науча да казва "здрасти", "Браво" и да дава целувка, ама само се хили като й показвам и не повтаря. Малко трудно попиваме учебния материал  Laughing Колко време ви отне да им повтаряте тези неща преди да започнат да разбират.  newsm78

Имаме зелена светлина за ДК.
Я си кажете взимате ли храна от ДК, харесва ли им на децата, всичко ли бяхте въвели преди да ги запишете?

Май това е от нас. До скоро Simple Smile

Милиса вие сте много напред с материала.  Hug

# 278
  • София
 DramaQueen, бях въвела почти всичко преди да запиша бебка на ДК. Но и да има нещо ново в храната, го давам, все пак е съобразена с възрастта. Манджите се харесват, записани сме на ДК Ян Бибиян. Недостатък е, че слагат сол и захар, както и прясно мляко в десертите, но въпреки това и предлагам и десерта - не го харесва много и не яде повече от 60 - 70 грама от него, предполагам заради сладкия вкус, на който не е свикнала.

# 279
  • София
И ние бяхме на консултация днес - 8.100 и 70 см, нито грам не е качила от преди месец и нещо, но педиатърът каза, че е нормално. чао-чао, целувки, танци и тя обича да показва и ги усвоява много бързо, но пък не може да се изправя сама, да не говорим за прохождане. Придвижва се по целия под на детската, но не бих казала, че пълзи, намира други начини. Та - едни избързват с едно, други с друго, после разменят уменията и така. Но са мнооого сладки в тази възраст.  Heart Eyes

Със захранването - не съм много стриктна, както с каката, Мария вече изяде половин бисквита и половин солета, преди да съм въвела пшеницата с каша 7 зърна, както бях планирала, но пък толкова настоятелно ми ги искаше тези неща, че се предадох.  Laughing Вчера дадох мъничко жълтък, ще увелича до 1/4 следващите дни и другата седмица мисля да въведа сирене и да почна със закуските.

# 280
Нашата дебеланка миналата седмица я водихме на контролен-10300гр(+400) и 74 см(+2) . #Crazy Скараха ни се,защото на годинка децата утроявали рожденото си тегло,а тя почти е очетворила своето още на 10 месеца. Като ви чета какви нормални килограми са вашите дечица сериозно се притеснявам вече . Не си мислете ,че я тъпча -изяжда 1 пюре(от 190гр. ) за два дни. Яде 2 пъти на ден 4 лъжички кис.мляко с 4 бисквити ,цялото останало ядене е кърма.

Милиса браво на детенцето.Алекс дава сама боц за сега.И тя като на ДрамаКуйн сладкишчето като й покажа нещо само ми се хили newsm62 .

Има 7 зъба,пълзи яко,ходи с проходилката навсякъде.Иска постоянно да я държа за ръката и да обикаля.Сърди се ,защото иска да я пускам сама ,а тя още не може да стои самостоятелно права. Изправя се на дивана ,пуска се от облегалката и се хвърля отгоре ми .  Shocked щурава работа.

# 281
  • София
Ивчо преди един месец беше 9600 и 76 см., сега може и да е задминал 10кг. Не мисля, че е чак толкова много за бебе на 10-11 месеца. Той се роди 3700, така че това му е утроено тегло.  и той си хапва доста - една пълна купа със супа и 1 сухар за обяд, кашата с плододо пюре му е към 250 гр, сутрин, вечер и през нощта по 2 пъти пие мляко.  Crazy
Нито едно от двете деца не съм учила целенасочено на боц, на чао и тн. Каката ми я учеха бабите и то след годинката, щото видите ли така трябвало, защо не съм я учила и прочие простотии. Малкият прави боц, браво и чао, но не съм го учила целенасочено, а и май възприема по.бързо от кака му.  Grinning
Вече почти ходи, седи изправен без да се държи никъде, обикаля по мебелите, обаче го е шубе да се пусне, май е наплашен, защото кака му само ходи да го бута.  Sad
Иначе се заиграва доста сам, разглежда книжки по 1 час, но трябва да я няма кака му, когато  тя е вкъщи нонстоп се бият и дърпат за играчки. И трябва и аз да съм при него в стаята, излезна ли надава вой и тръгва след мен.

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 09:22 от Дидка-бандитка

# 282
Дидка, очите на 4 викаш, да няма пострадали, сега по -  лесно ли ти е, малкия като поотрасна с двете деца? Каката слуша ли?  Praynig

# 283
  • София
Малко ми е по-лесно, малкият има установен режим, спи повече. Нямам търпение да му отпадне и сутрешното спане и да остане само следобедно, за да могат да спят заедно. Иначе каката е ужасно ревнива и откак е пролазил малкият е ад. Само ходи след нея, пипа и играчките и тя изпада в истерия. И понеже вече не може да му ги издърпва от ръцете, защото той е вече много силен, почва да го шамари или го бута назад. Добре, че той се научи да пада по дупе, а не по глава.  Crazy Абсолютно нищо не му дава, всичко иска да е нейно.  ooooh!
Ау, забравих да ви кажа за зъбчетата. Ивчо от вчера има 4, две отдолу и две отгоре. Но тези отгоре не са по средата, ами тези до тях, вторите и прилича на вампирче Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 11:48 от Дидка-бандитка

# 284
  • София
Света,това са пълни глупости,които ти говори педиатърката,повечето бебета във фб групата са около 9-10 кг от 1-2 мес насам поне. Петя е толкова от 8 месечна,това е напълно нормално,също така на 8 мес бяха 79 см,сега са 80. Мин.мес не бяха наддали нищо,този-по 500 гр. При положение,че не спират да муат,едва ги изхранвам. Но и мн търчат и се движат. Изобщо не разбирам подобни педиатри...тъпаци!само стресират и без др стресираните майки.

Общи условия

Активация на акаунт