Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 019
  • 538
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте момичета,

Аз се позагубих, но ви чета редовно от телефона. Имах малко неприятни истории около майка ми и нейното здраве и мноого изхабени нерви в Пирогов. Надявам се вече всичко да е зад гърба ни, но за пореден път съм мноого разочарована от тези търговци „лекарите“  #2gunfire #Cussing out.
А сега на отчет: Д. Е вече 10 140 и 76 см, опитва се да ходи, хич не му се седи в количката вече ( за мое съжаление) и на всеки фас, клонче листенце се спира и иска да го вземе. Има си едно зъбче вече, мноого е смешен . А най- големия хит е, че се изправя. Сега все иска в кошарата  1crib и поне половин час се изправя и сяда.
Иначе е постоянно лепнат за мен. Никой друг не може да го пипне, освен ММ. И трябва някой от нас да е в стаята, иначе е рев до небесата, нищо, че баба му и дядо му са до него. Дано да мине този период, че е  мноого изнервящо.
За торти става дума. И аз съм на такава вълна – ние ще правим кръщене и рожден ден заедно и ще е малко по-голям празник, че сме и голяма рода и съм се заела лека полека с организацията, че няма ад е в София. Ще стане половин сватба, ама здарве да е. После като си има вече приятелчета от яслата или парка, ще правим само с деца.
Милиса – много красива тора  smile3501
Драма Куин и аз се чудя за ДК как ще стане  newsm78– още не съм давама прясно и кисело мляко, белтък , спанак и т.н. А и около нас не съм разучила, къде има. Предпочитам държавна, пред частна ДК.
Дидка –  Сигурно не ти е лесно, но пък е весело  newsm32. Аз се замислям вече за второ , но да си призная страхувам се, дали ще се справя. Че никаква помощ от никъде нямаме. А пък съм на годинки и няма за кога да го отлагам.

Приятен уикенд и покойни и здрави бебчета  Hug

# 286
Здравейте, на 10 месеца малката беше 77 см. и 9 200 кг., върви си едра и буйна. Аз продължавам да не спя, тя продължава да си живее отлично. Много умело се храни сама вече. Хваща си различни неща, които съм й сложила, пробва едно, оставя го, хапва друго. После си посочва чашката с вода (още не може да пие сама, без да разлива). Много обича месо и хляб. Зеленчуците повече ги хапва в супа, плодовете много не ги яде засега. По Великден така сладко си хапна агнешко и дроб-сърма, че събра очите на гостите Simple Smile

Преди около два месеца започнах да я слагам на гърне за голямата работа, не е имало пропуски. От няколко седмици настоява и за пишкането да сяда (почва да нервничи, а след това и да пищи). Малко ми е уморително, защото все още пишка много начесто. Слагам я през час или по-често, ама какво да се прави, някакво много хигиенично бебе ми се е паднало.

Преди няколко седмици и тя изкара т.нар. розеола. Няколко дни поддържаше много висока температура, без други симптоми. Докторката й беше изписала антибиотик, но не й го дадох. Много ме нервират тия лекари. Презастраховат си се и си изписват лекарства ей така.

Още не съм й купила обувки, а вече май е време. Почна много хубаво да пълзи навсякъде (аз вече си мислех, че това ще го пропусне). Изправя се, все иска някой да я води, за да крачи. Може би ще проговори, преди да е проходила, обаче. Освен "мама", "баба", "тате", почна да казва "не" и да клати пръст, като прави някаква беля (имитирайки бабите), а също и по-сложни срички започна да изрича.

# 287
bflmp и Елисавета изкара тази шарка. На мен педи ми каза да й давам само витамин Ц 2 пъти на ден по половин ампула. Те пъпките за 2 дена изчезнаха. Много самостоятелно момиченце си имаш, браво Simple Smile. Аз все още не съм я слагала на гърне, само при нашите 2-3 пъти ама тя нищо не направи тогава. Даже още не съм й купила, но като ви слушам, вече трябва да й взема и да започна да я слагам.

# 288
И аз не съм взимала гърне. Мислех да е след годинката, но Софѝя има доста редовен режим на акане, та нищо не пречи да я слагам. Ще спре преразхода на памперси най-малкото  Mr. Green ( ака по 4 пъти на ден, не се издържа  ooooh! )

Чакам я да се събуди и излизаме- ще чистим детската площадка.

И обувки не съм взимала. Тя няма мераци за ходене. Иначе за модел- мисля от тези на  zeazoo. За мен звучи по-логично ако детето прохожда с обувки, те да са меки и леки, след като по принцип най-добре се прохожда бос. Няма логика обувките да за твърди и тежки, сега като се замисля. Защо, при положение, че ако е босо нищо не му поддържа крачето? Баткото проходи с високи твърди обувки със свод- тогава такава беше информацията, която имах от ортопеда. Сега клоня към обратния вариант.

# 289
  • София
Принципно Звучи разумно за леките обувки,но пък това,което забелязвам при моите,е че с буйките на к и к са мн по-стабилни. Предполагам,това им помага да са по-смели-боси или с пантофи се клатушкат като патета,хлъзгат се и не им е особено комфортно... Иначе влъщи джапат с пснтофките на к и к,които са си съвсем прости,но пък за паркета са екстра.буйките обувам за навън,че и без др са кожени и топлят добре.

# 290
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте и от нас. Ивчо на почти 11 месеца е 8400гр и 75 см. Започнахме държавната МК, почти всичко хапва, въпреки странните здравословни комбинации.
Ивчо е много активен-постоянно лази, изправя се по мебелите, страх го е още да се пусне, не че бързам де Simple Smile Навън е с обувки за прохождане на Беко, вкъщи по чорапи. Много много обича да играем с топка, като я види така се ентусиазира и пада голям смях като започна да си прехвърлям из ръцете.
През нощта умирам вече Sad Заспива и го местя в леглото му, след 2 часа се буди и се почва, през 30 мин сука-смукане, мале снощи не издържах и в 05:00ч станах и му дадох кисело мляко. О, чудо, заспа веднага. Сега с това ново 20 как ще се спиии

# 291
И аз слагам Д. на гърне. Преди около 1 месец го купихме от Икеа и нямах намерение още да започваме да го ползваме, но той така му се радваше, че решихме да пробваме и то с успех.
И когато го види и се радва  Laughing.

И обувки му купих на Зизу, смятам, че са удобни - мека подметка и на петичката са подсилени. Опитва се да крачи с тях, има напредък - мааалко по-стабилен е вече.

Приятна вечер и спокойнии бебчета    

# 292
  • София
Ехой мами  Laughing
Силно се надявам да не сте ни забравили на цяло  Embarassed Да си призная аз ви хрърлях по едно око от  време на време Simple Smile
Ето и какво се случва с нас - моя син преди 1-2 седмици беше 8950гр и 77см, на 10 месеца и 17 дни няма нито един зъб и това е причинината да сме доста недоспали, изнервени и мрънкаши и той...и аз  Mr. Green
От 7 месечен ползва гърне, на 3 март за първи път пролази, при това както трябва - на 4 крака /преди това се въртеше на пода по посока на часовниковата стрелка/ Simple Smile и няколко дни по-късно  започна великото катерене по мебелите. Все още не ходи... а и по-добре, тъй като и така не спира и за миг. От няколко седмици ме мамосва, като си мислех, че иска ядене, но когато онзи ден баша му го храни си мрънкаше "тата" така че смятам, че си ме мамосва Simple Smile постоянно лази след мен и ми се набира по крачолите Simple Smile
Много е контактен и ...страшен циркаджия е - изпълнява всякакви команди от пляскай с ръце, през духай си носа, та до я се поглези сега Simple Smile
От един месец бори конструктора и доста умело слага парчетата едно в друго, при това докато мрънка Simple Smile
и те така... а за мен - от нерви и недоспиване свалих всичките 25 кила от бремеността за 4 месеца Simple Smile
Освен да ви кажа хубав ден и целуФки какво дргуго ми остава Simple Smile
Оооо и псоледно започнала съм да разсъждавам как да отпразнуваме РД-то на малчо Simple Smile

# 293
Здравейте юнки,

алекс - добре дошла отново сред нас  Hug. Как ги свали тези 25 кг  Shocked. Аз се боря с 5-6 кг и не ми се получава, но не правя и кой знае какво де  Embarassed.

valnuvashta - от кога даваш кисело мляко? А каква марка купуваш? Аз се чудя, кога да захраня с кис. мляко

Някой правил ли е вече кръщене? Интересувам се от нещата, който са нужни за ритуала - повечето са ми ясни, но ми казаха, че трябвало малка и голяма хавлия. Малката май остава в църквата, а голямата - си е за нас, или? Голямата хавлия нова ли трябва да бъде? (имаме си вече 4 големи хавлии и едно халатче, та се чудя, ако може с някоя от тях да мина  newsm78)

# 294
  • София
Алекс, привет! Наскоро се сещах, че не пишеш тук, аз започнах да ви чета по-активно малко преди раждането, т.к. доста преносих (с 10 дни), та тогава си спомням колко активно ти се опитваше да родиш, накрая май горе-долу по едно и също време родихме Simple Smile

За кръщенето - както си се разберете с кръстника, но по принцип е така - една хавлия се оставя в църквата и май сапун и питка, мед, а кръстникът/кръстницата е прието да купи един цял нов тоалет за детенцето и нова хавлийка , с която се избърсва след потапянето в светената вода. Но най-добре е да питате в конкретната църква какво искат за тях и да се уточните с кръстника - аз например за голямата ми дъщеря си бях купила рокля и обувчици за самия ритуал, които аз си бях избрала, а кръстницата и взе хавлийка и някакви други дрешки.

# 295
За кръщенето не мога да се изкажа, все още не съм го правила нито за баткото, нито за Софѝя.

Кисело мляко яде от около 2 седмици. Давам Домлян 4.5%- такова ядем най-често вкъщи.

# 296
  • София
Аз зА кръщенето съм купила всичко аз и от кръстниците взех кинтите.тея тъпотии с оставянето на сапун и кърпи в църквата хич не ги разбирам,ма щом трвбва....и подарък вместо кръстове,което за мен е напълно излишно,ще им вземат гравирани сребърни лъжички с бухли. Засега толкоз.

# 297
Здравейте, мами.

Аз няколко пъти започвам да пиша, ама все нещо изниква, защото вече 3-ти ден моя Млечко е болен, за първи път му е и на мен ми е доста притеснено. А преди това и аз бях болна и какво ли не направих да не му го лепна, но не се получи и сега детето ми е на антибиотик и извън всякаква логика се чувствам все едно, че нарочно съм го заразила Sad.
Иначе Млечко ще ме побърка от то това неговото енергия, активност и дивотия колкото искаш от три дни се пуска и прави по няколко крачки самостоятелно, а и постоянно се пуска и се застоява прав сам ... огледа се .. огледа се и сяда не губи равновесие и ми се хили, а на вън ходи за една ръка. До сега казваше само от време на време "Мам-а", но след Великден като започна изведнъж .. просто една сутрин се събуди в 6 сутринта и започна да повтаря " Та-та" , "Та-та" и баща му в другата стая извиках го той отваря вратата и Сами .. изправен и се друса в кошарата и крещи " Та-та" "Та-та" и баща му вече на седмото небе. И от тогава не се е чула друга дума освен "та-та" и то по цял ден. А когато баща му е на работа ходи и блъска по вратата, реве и вика баща си.
А иначе за кухнята записах го на частна и го захранвах и с нея по малко, че съм сигурна, че имат в храните и белтък и пр. мляко каквото и да пише и за това се застраховах. Манджите бяха страхотни с мн малко сол и мн малко захар, но той до сега нали беше ял само био-пюрета .. без сол и мн .. мн малко или с никаква захар и сега не иска да яде кухня, а до сега нищо не ми беше отказвал и пак се върнахме на пюрета и готвене Sad . Тъкмо си мислех, че малко ще си почина от готвенето, че и без това сега е мн по див и за секунда не мога да го оставя сам и кога да готвя не знам  newsm78 и така се радвах, че вече може да ходи на кухня, а той даже и десертите не иска яде. И сега съм решила като оздравее пак да го пробвам и да започвам на манджите, на който му готвя да слагам малко подправки.
За РД-то съм му харесала торта 25 парчета за 68лв., харесахме и манастир и се разбрахме да се обадим 2-3 седмици преди кръщенето за потвърждение .. намерих и заведение с лятна градина и детски кът и хубаво меню и ще сме само роднините.
Ами и друго щях да пиша, ама мн ми се доспа вече. Лека нощ  smile3524 .

# 298
val 86 - добре, че твоето момче казва и нещо по-различно от ма -ма. Д. на всичко/всички казва ма-ма или ам-ам  Joy. Много изгодна торта си намерила, всички които аз разглеждах и харесах бяха по около 3.50 лв на парче  ooooh! и  при това не в София.

Кanari - и аз много се изненадвам на всички подробности около кръщенето. Аз си купувам всичко сама за кръщенето. Нищо не сме се разбирали с кръстниците, първо искам аз да си избера нещата и не искам да ги натоварвам финансово.

# 299
Здравейте момичета,
почивните дни няма никой във форума,надявам се да сте изкарали хубави празници привсе ужасното време в България.
Ние днес се прибрахме,бяхме на почивка в Солун при наши приятели,там времето е прекрасно,ставаше за плаж и за разходки.
Виждам,че сте обсъждали обувките за прохождане-Боян ходи с маратонки на Найк и кецове на Зара.Не мога да кажа дали са му удобни,но ми харесват как изглеждат.Големият ми син проходи с КиК,но въобще не ми харесваха и сега реших,че няма да купувам.
Прави крачки,но не се пуска сам,страх го е като усети,че няма опора.За сметка на това лази много бързо и е много смешен.
Продължаваме да се кърмим нощно време по няколко пъти и се питам докога ще продължава това?
Утре ще ходим на четири именни дни ,ще видим как ще понесе на Боян.
Това е от нас.Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт