Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 024
  • 538
  •   1
Отговори
# 300
Виждам,че сте обсъждали обувките за прохождане-Боян ходи с маратонки на Найк и кецове на Зара.Не мога да кажа дали са му удобни,но ми харесват как изглеждат.
  #Shocked  Не е ли по-важно да са му удобни?!

# 301
А как всъщност се разбира дали са удобни за бебето?

# 302
Здравейте, мами!
Като за начало искам да поздравя всички, които утре имат повод за празнуване. Да сте живи и здрави, вие и бебчовците!

Говорите за зъбки и първи крачки, та да се включа и аз.
Вяра направи първите си две крачки още на 8м 20 дни. Като цяло е едно много енергично и подвижно дете, но ми се стори много рано, затова не съм я стимулирала. Мислех си, че колкото повече се задържи в количката, толкова по-спокойно ще ми е. Ама не би. На 9м и 15 дни вече овършаваше къщата. Започна да се чувства много по-независима в придвижванията си, макар че непрекъснато си тупваше на главата. Нищо не я спира. Пада, поревава, става и тръгва пак. От преди да навърши 10 м вече сме по детските площадки, като аз я държа за качулката, защото ме е страх, а тя не иска да я държа за ръката. Много обича люлките, но за съжаление около нас няма площадка с бебешки люлки. Катери се с моя помощ по пързалките и се смее с глас, когато се спусне по тях. Види ли други дечица, ходи и се вре в тях,  иска да си играят, но първо посяга към играчките им, а ако нямат нищо в ръцете- директно в очите. Не знам кога ще нарани, без да иска, някое детенце и някоя по-чувствителна майка ще ме дръпне за косата Wink
Първото зъбче проби точно на 11-ят месец, като дни преди това се появи кашлица, излезе и сопол и много лиги. Вече прозира и второто зъбче.
Бебчо знае боц, чао, понякога подава ръка за здравей, върти китки, когато пеем "Хей, ръчички", като нищо от това не е моя заслуга. Аз съмя учила на това, как правят животните- знае "Мяу, Бау, Па-па", ръмжи за мечо, казва та-та, вместо ко-ко за кокошките и т.н. С животинският език напреднахме при баба и дядо. Там е като зоологическа градина, така че беше лесно. Преди това аз врещях по картинки, а тя не се впечатляваше особено.. Казва баба и бати, деде, понякога МАМ, но най-често се обръща към мен с ЕЙ. Тъй като баща и не е с нас, го разпознава по снимка и на десктопа ми. Ще е интересно, когато той се върне от рейс.
Иначе на 11 месеца е само 7600 и 75 см. Това със см е странно, защото вуйчо и я мери права на вратата, с рулетката на дядо и излезе 69 см. Теглото също е относително, защото тя нададе голям вой и педи я замери едно към гьотере.
Искам да приключвам с кърменето, но тя като че ли се е настървила напоследък и вместо да се отказва, се върнахме към кърмене на всеки 3-4 часа, а нощите са ад. Там реве и търси цица толкова често, че губя ред- лява или дясна да дам.
Реших, че РД ще е у дома. Нека да се повъргалят дечицата, а мамите ще се почерпим, ще си премерим ... деччицата кой какво и така Simple Smile
Боже, кога мина това време. Като че ли снощи се чудих това дали са  ми водите или се напишках newsm78, а вече ще духаме първата свещичка.
Иначе на прощъпулника Вяра хвана с едната ръка четки и боички, а с другата- шивашки комплект та я нарочих за моден дизайнер.
Дълго писах, ще извинявате Simple Smile
Поздрави от нас!

# 303
Ехеееее, ама и аз от кога не съм писала.....
Лъчо преди 2 седмици беше 9300 гр (+820) и 77 см (+2). Килограмите според мен са за 2 мес, защото миналият път го изкара даже, че е свалил, но в нас си го мерех - показваше, че си качва, но на педката й се бъгна кантарЯ, па го калибрира тогава ..... Глава - 44 см (същата), гърди - 48 см (+1). Доста се порадваха един на друг бебе и педи, тя го похвали, че е много красив, моля ви се, а мама и тати, че го гледат перфектно - като "по журнал", хихихихих..... Вика - айде, свинското, а белтък и прясно мляко - след годинката. Даде бележка за детска кухня, макар че на Лъчовата прабаба се полага безплатно детска кухня, като работеща в такава.

РД и кръщенето ще са в един ден. Резервирахме църква и заведение за 25-ти май - тогава ще празнуваме, защото 19-ти е в понеделник. Кокалянската църква е в ремонт и говорихме с отеца на Панчаревската - готино е и там. Таксата е 40 лв - необходими са бутилка олио, червено вино, китка, сапун, кърпа, за детето хавлия и дрешки за преобличане ..... питах за погача - каза не, мед също не, както и други мезета - не:) Обаче прабабата нали е спец по торти, погачи и баници - та ще направи и трите:) За кръстче също не каза, но по-скоро като спомен от кръщенето кръстницата може да вземе - в кутийка , не на верижка (няма да го носи) и ще се освети на място в черквата. Ресторантчето е в Кокаляне - с външна и вътрешна част, украса купихме от Джъмбо, 11 души ще сме и цените са нормални, което е най-важното. Дадоха ни едно меню да си разглеждаме, ще напазаруват предния ден казаха, за да е прясно всичко и така - само за нас ще е резервирано:)

Лъчон прави всякакви имитации и магарии, ходи, хванат за ръка, подскача и топурка, изправя се сам до седящо положение с коремна преса, изправя се в леглото, вършее из кошарата и леглото, същевременно може 1-2 ч да се занимава сам с играчки, говори им, докато ги изреди всички ..... Има 4 зъба, без драми ги изкарва, отговаря на въпроса ""На колко годинки ще станеш?" ясно с "Една" и сочи с пръстче .... отделно всичките там "боц" и т.н ... Има си обувки от Спортсдиректа - найк, ван, лонсдейл, файъртрап. .... Почна да си ляга по-рано - към 21 ч, сутрин спи до 8... Аа, ходи и на гърне от около месец - както го купихме и седна, така започна да върши и двете работи като по команда:)
Кърмя още - сутрин и вечер, като вечерното е след кашата доцокване и ляга за нощен сън.

Връщам се на работа след годинката, щото много ниско майчинството втората година. Ще изляза направо в платен отпуск 1 месец - да ходим и на море (8-17 юни в Обзор). После бачкане, а майчинството ще прехвърля на свеки - тя така и така работи за по-малко в детска градина. То и аз ще съм от вкъщи сигурно в началото, а и да не съм - офисът ни е в Кокаляне, хихихи, шефът и детски кът ще прави уж, че сме 2 колежки с бебета през 5 дни и една бременна ....

Ако се сетя още нещо, ще пиша.

Поздрав от Лъчон

https://www.youtube.com/watch?v=fT6jAQt4398

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 14:26 от Ivvangeline

# 304
Здравейте!
Преди няколко дни направихме прощапулник на Ели. Хвана черпака с едната ръка и една банкнота с лявата. Поогледа се малко и пусна черпака и започна да си играе с парите  Grinning  Grinning Grinning. Та, моя извод е, че ще стане собственик на гурме ресторант   chef   chef  chef
Ние бяхме за седмица на гости при нашите. Изкарахме си супер.

# 305
Честит прощъпулник!!!

# 306
Tedka Medarova ,
честито Simple Smile Много забавно Simple Smile

# 307
  • София
Tedka Medarova , честит прощашулник , сега започва най-интересното просто Simple Smile
Моя разбойник ми стопява лагерите без да ходи, а не ми се мисли след това какво ще е... ама да са иви и здрави  Heart Eyes

TINN как се отслабва ли? - много ревящо бебе и много "помагащи" роднини  hahaha

За обувките - ние сме с маратонки пума и съм страшн одоволна - държат стабилно крачето, равни са, леки са. Мисля и следващите, които му вземем да са такива

За рд-то ... аз съм в страхотна дилема, тъй като имам огромното желание да направим парти в парка и за сега проучвам и опипвам почвата както се казва, пък ще видим финално какво ще сътворя Simple Smile
А за тортата много се чудя - искам да е с готина декораци, ама малко много ми идват 6-7 лв на парче от красотите на ляла Ог например... та и това ще мисля Simple Smile

# 308
  • София
Честит прощъпулник и от нас!
Аз си мислех, че малкият ще проходи рано, тъй като от 8месеен се изправя и ходи по мебелите, но още не смее да се пусне. Аз се моля вее да прохожда, че без кръст останах да го водя, а и искам да ходи навън, а не да пълзи, както сега. И да обира всички боклуци.
И моите двамата ми стопяват лагерите, ама не отслабвам. Само ги чакам да заспят и се натъпквам със сладко.  Embarassed Днес цяла сутрин се дърпат за играчки, бият се, реват в един глас, накрая и аз се разревах от безсилие..... Hug
Нашият РД ще е на двора, стига да не вали. Май трябва да го направим към 10-11 часа, защото следобяд е по-вероятно да вали. Но пък тогава малкия спи. Още се чудим.

# 309
  • София
Здравейте и от мен, отдавна не бях влизала  Simple Smile

За тортите виждам, че много хора сте в чуденка - да похваля още веднъж Сладкарско ателие Ради https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0 … 8/182942088489865 в София - 2 торти ми направиха - супер оригинални, със страхотна декорация. Парчето беше 2.5, последно поръчвах ноември, сега не знам...

# 310
Тедка, честито и от мен.
И аз си мислех, че Тео ще проходи рано, но не би. И той се изправя и ходи като се държи по мебелите от осмия месец, но не иска да върви за ръка. Просто сяда. Иска сам да се държи за нещо. А сега да се пуфаля - Теодор е с варицела. Слава Богу има сабо лека температура, но е малко нервен. Сърби го милото, но не може дакаже къде. Само си опъва блузата. Баткото я изкара преди 10 дни и му предаде щафетата

# 311
Халоууу! Simple Smile
Сас , много кофти така с малкия. Дано бързо да минава! Не може ли да го мажеш с нещо, за да облекчиш сърбежа. И около нас много деца са с варицела. Само се моля Елита да не се разболява.

# 312
  • София
Здравейте от мен,

Аз съм нова тук, отскоро започнах да гледам и да пиша по темите тук-там. Моят бебок е на 11 месеца без един ден, и като чета тук за разни ходещи говорещи човечета чак започвам да се притеснявам Simple Smile. Дани е много сладък и много самостоятелен, пълзи си бързичко, особено като види 6годишната си кака срещу него, но не изпитва нужда или желание да ходи. По отношение на говорене и "боц", въртене на ръце и прочие, има 2-3 думи в речника си - айде, дай, кака, тати (а аз се занимавам с него нонстоп, но "мама" не ще да каже), и това е. Освен това има и само 2 зъба - педиатърката твърди, че това е ок, но ние се мъчим с него вече 2 месеца с неспане, температура и огромни количества лига и се чудя кога ли ще излязат тези зъби...

Иначе всичко яде за разлика от сестра си, гълта без да дъвче (по ясни причини Wink) и е супер щастлив когато някой го храни. Аз исках и да попитам, струва ми се, че е много голям, но не мога да му огранича храната - на 11 месеца е 82 см и 10 кг, това съотносимо ли е с вашите бебочета?

Поздрави от мен - Дени

# 313
Здравей Дени и добре дошла! Моят Ивко също е 81 см и тежи 11 500 кг, ама си изглежда супер Wink

# 314
  • Sofia
Здравей,
моя Алекс на почти 11 мес е към 9.300 и 73 см. Той се роди големичък, растеше до към януари / февруари и от тогава почти не е мръднал. Изправя се навсякъде и се движи около мебелите, но няма мераци сам да ходи, нито да го водя (аз не съм се и засилила да го водя). Скоро се появиха горните 2 зъбчета, долните по Коледа. Прави боц и здрасти (като здрависване), но не са му интересни тези номера. Важното е да има какво да хвърля, тряска и лапа Simple Smile
от скоро започна разни звуци да издава, единствената му ясна и осъзната дума е 'ам' Simple Smile вчера май за 1ви път ми каза мама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт