Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 025
  • 538
  •   1
Отговори
# 315
Здравей АЗ_ден. Защо се притесняваш. Килограмите с ограничение можеш да намалиш /а те не са много/, но височината няма как. Много ти е добре детето
Теодор вече се оправи и слава Богу, че много се измъчи. Цялото личице, коремче и гърди бяха покрити. Дори по пишката и дупето имаше. А и на стъпалато, абе страшна работа беше, ама мина. Новият му номер е да плюе биберона като го приспивам и да се смее. Така ме закача. Аз му викам " ти що плюеш бибата бе, няма да я плюеш" и размахвам пръст, а той се залива от смях. После пак я плюе, а понякога като се направя, че не го виждам и ми вика ъъъъъъъъъъъъ да го погледна. И така 3-4 пъти, докато сънчо не го отнесе

# 316
  • София
Хахаха, сладур Simple Smile Дани се залива от смях на абсолютно всичко, като му се спи, особено на кака си, и е много приятно Simple SmileSimple Smile Това ми е най-най-любимия звук на света  Heart Eyes

Добре, че се е оправил - аз мислех, че Дани ще хване варицела покрай кака си, защото цялата градина се бяха заразили, само тя не (ние живеехме в Щатите до преди 3 години, и там ваксинират задължително против варицела), и аз мислех, че тя ще е носител, но се размина. Предполагам като тръгне и той на градинка ще си я изкара шарката...

# 317
Вчера, на 19-ти, Лъчо стана на 1 годинка! Да ни е жив и здрав!

# 318
  • София
Да ви е жив и здрав Лъчо!

Дени, и при нас "тата" е абсолютно ясно и съзнателно използвано, "кака" също вече отвреме-навреме (но и името на каката е близко като звучене), ба-ба се използва за куче и почти всички други животни, "ам-ам" за храна, но "мама" още не мисля, че казва. Май и с голямата ми дъщеря така беше., последно започна да казва мама.

# 319
  • София
Честит Рожден Ден на приятелчето ни Лъчо. Жив, здрав и щастлив да е.
п.п. И мама и тате също

# 320
Ехееее, мерси!!
 JR - виж си пощата тук, че откогааааа искам да ти пратя няколко снимки на твоятя госпожица, които й щракнах в парка:)

# 321
  • София
 Grinning Не ми "папаракствай" госпожиците, че тате пушка през балкона  е приготвил с тия 100 девойки в къщи  Mr. Green

# 322
Аааа, не е папарашка снимка - баш си е с разрешението на баба й:)

# 323
Честит  рожден ден на Лъчо. Да е жив и здрав, и да е  лъчезарен като името си

# 324
Честит рожден ден на Лъчо, да е жив и здрав и да радва мама и тате. newsm59
Сега започват да валят вече рожденни дни  Heart Eyes

AllureOS, Tedka Medarova  - честити ви прощъпулници smile3525

alex__n – и моите роднини не помагат. Не защото не искат, а не могат. И само ми се трие сол на главата, че като съм се сетила „чак сега“ ( не съм първа младост  Laughing), те са болни и не могат. Ама какво да се прави здраве да е, ще се справяме някак.

А сега да се отчета: Днес бяхме на консултация: 10 800 (+500 май е доста, педиатърката не беше доволна) и 78 см (+1). Няма Т, жизнен е, но е все гладен, винаги е било така. Даде ни направление за кръвна захар и урина. И сега ми е притеснено, дано не излезе нещо сериозно  Praynig.

От една седмица пълзи, и вчера направи 2-3 крачки без да се подпира по мебелите или дивана. Та сигурно и аз ще правя прощъпулник скоро.

# 325
Здравейте момичета,
Честит рожден Ден на Всички бебоци,които вече са направили една годинка.Да растат здрави и много обичани.
Да се похваля приети сме на ясла от септември и го записах в детската градина,която се намира срещу блока ни и за която чаках 7години да приемат големият ми син.Ще го пусна веднага щом започне да ходи стабилно само до обяд.Много ми е жал и не знам как ще се справя малката мишчица.Големият го гледах до 3 години,но сега вече съм на работа и няма кой друг да го гледа.В момента само го подмятаме по службите на мъжът ми,майка ми и баща ми.
За килограмите-Боян е 10 кг и 78 см.
Ходи само с колани,много го е страх да се пусне самичък-когато-тогава не бързам.
Продължаваме да се кърмим по 3-4 пъти на нощ и вече не знам кога ще се откаже,започва да ми става трудно при все това че ставам в 7 за работа и цял ден работя до 6.Липсва ми сънят.😴😴😴
Това е от мен,хубави слънчеви и почивни дни!

# 326
Къде сте всички? 
Честит рожден ден на опразнувалите вече мъничета. Да са здравички,любознателни и послушни и горди родители да ги отглеждат  Hug.
В това ужасно време сме си в къщи,от което малката спи доста. Има 7 зъба вече. Говори много и разбира и показва като циркова маймунка,но от тези своенравните,които си правят номерата само когато решат. Иначе е 71см. 8кг.  Не ходи още,но и аз не я мъча ,въобще не я държа за ръце и да я водя.
Тези дни мисля да я запиша на ДК,на частната и на държавната. Не че ще и давам още,но е хубаво да имам опция и като реша ,направо да взимам,а не тепърва да записвам.
Подготвям кръщене и рожден ден и ми е едно емоционално ......леле ...1 година кога мина  #Crazy
Хайде идвайте на отчет.Запустя темата.

# 327
Хайде и аз да се отчета, че отдавна не съм писала.
Вито е 77 см и 8.8кг, категорично отказва да яде почти всичко без пъпеш и кайсии. Пробвах всички марки пюрета и 2 частни ДК , даже почнах и сама да му готвя, но ефект = 0. За сметка на това е доста див, пълзи, ходи за ръчичка и има 7 зъба, това ме успокоява, че просто е икономичен вариант и не му трябва храна. Кръщенето ще е по- натам, че сега сме под пара и не можем да се подготвим. Но планирам да му спретна хубав рожден ден, но само с родата, че не ми се наема заведение , а иначе няма къде да се съберем.
Да ви се похваля, Вито ще става батко , края на ноември и от сега съм си запазила билет за 4 километър, че и ако второто е такова неспящо няма да ме бъде. Но пък планирам да го заведа на морето от сега се вълнувам да го видя колко ще е сладък с вълните.
Лека от мен!

# 328
Еее, като сте казали и аз да му дръпна един отчет  Laughing

Преди всичко Malenka супер дупер новина - ноември ще ставаш мама пак Simple Smile Леко бременеене мила  Hug

Милиса добре че си ти да ни побутнеш в съчетание с лошото време, че да се раздвижи малко темата Simple Smile

Ние сме добре. Растем и хубавеем. Моето гюленце след две седмици става на годинка  Heart Eyes, а майка й я тресе подготовка по рождения ден и кръщенето. Почти съм готова, само дребни неща остава да се уточнят и се стягаме за купон   ura Кръстник ще е кумът, вчера с кумата бяхме на шопинг маратон, днес поръчах тортата, утре ще ходя да търся салфетки, панделки за ресторанта, въобще всеки ден се върши нещо по малко. Обичам всичко да ми е организирано, а не в последния момент. Малко ми е зор, защото няма на кого да я оставям, наще са на едно пътуване и вече 3та седмица отсъстват, но другата седмица си идват и супер много им е домъчняло за Инката и за племеника ми и голям мерак да я г ледат smile3508 Така де, както казва един мой много близък приятел: "Никой не е длъжен да гледа внуците на бабите и дядовците"  Laughing

Иначе преди седмица бяхме на консулт 9,500 кг. и 74 см - на см. не е пораснала, но на ширина да, че и 900 гр. Питах за витамин Д - каза да свършвам опаковката и да спирам Вигантола. Тя фонтанелата й не е съвсем затворена, ама...  Какво да казвам вече незнам - ако не я питам таз педка мълчи като дупе, а и всеки път като отида все различни я преглеждат Ина - 8 доктора в 1 кабинет. Въобще не съм доволна - мисля да я сменям сега юни. То не се знае от трън та на глог в тази държава, ама както и да е. Правихме й прощъпулник преди 3 седмици - нали на Велик ден се пусна да върви - хвана тенис ракета, кочан царевица (нали дядо й и баща й са земеделци) и Статуята на свободата - изтълкувах, че ще стане тенисистка, омъжена за земеделец в САЩ. На баща й версията е земеделка, ходеща да гледа US OPEN в Ню Йорк. Мисълта, че ще живее далеч от него го съсипва, още от сега - то бяха драми че тя си спи в нейната стая. Думите му бяха: "Ето на - 1во в друго легло, после в другата стая, после в другия апартамент, после в друг град, накрая в друга държава".  Crazy Иначе все още не върви съвсем самостоятелно, от скоро започна да се пуска, като залитне пада я по дупе, я на ръце. Като котенце е - никога по гръб.  Heart Eyes

За хапването - хапва си и то много добре - напоследък незнам дали от жегите ли, не ми харесва вече манджите ли, започна да се мръщи на обедното хранене. Наистина й готвя доста разнообразно, но хапва го половината и после трябва да се правя на клоун да го доизяде. Иначе за каши и кус кус е първа кипра. Вечерно време, когато ние вечеряме с ММ я слагаме със столчето й на масата, махаме й таблата - ние вечеряме - тя яде бисквита-бисквита и половина сама като си я държи в ръката и си гризка - вместо да й троша в млякото и спи чудесно пу пу.  Whistling Заспива към 9 и спи до към 8, като се буди само към 5 за мляко. От около 2 седмици не се кърмим, вече, нямаше никакви драми по отбиването стана супер плавно и постепенно, накрая бяхме останали само със сутришното и така. Не съм пила нищо за спиране на кърмата, не са ми се напрягали гърдите. но както казвам всичко стана много плавно - кърменията отпадаха 1 по едно и така. Радвам се че успях да я кърмя 11 месеца, може би щеше да е хубаво поне до годинка, но така се случи - дори много добре стана - тъкмо преди жегите, а и аз не исках да кърмя повече от година. Просто чудесно.  Wink
Записах я на ДК тази сряда и взех купони за следващата седмица да я пробвам да видя дали ще хапва поне от там. Така, че в понеделник ще мина да споделя как я приема храната. Реших направо на държавна - много я хвалят тук във Варна, пък и вече е голяма, досега ме спираше, че готвят с прясно мляко, но така или иначе то стана вече време да й давам. Мислех преди да я записвам на частна, но на алергичното меню, но няма смисъл вече. Направо на държавна.Та така.
Времето тук е супер сдуханярско, а какъв дъжд пра снощи не е истина, има чувството, че ще отнесе покрива, нали сме на последния етаж, ама нормално след тези жеги да има катаклизми.

Ставам да й стопля обяда, че я чакам да се събуди - тя вече май спинка по веднъж на ден.

Целувки от нас двете с Инката. Heart Eyes  bouquet Hug

# 329
MalenaTak така се радвам!  Heart Eyes
Алекс преди две седмици беше 10300 гр, 75 см. Много обича да върви (даже потичва), но само ако я държа за ръката. Сама не смее още. Има 7зъба и 8-ми, който всеки момент ще пробие.
Записах я на държавна мк, но май влоших положението, защото вече не иска да яде дори купешки пюрета ( бебивита, ганчев). Много ми е трудно, иска само кърма  Crazy
Ще я мисля и тази.
Подготвяме рождения ден у дома. Само най-близките роднини. Ще се съберем малко на кантар, ама ще се справим . Свекървата ще подготви основното, майка ме предястия, мезета, а сестра ми салатите. Така, че няма да се занимавам много много с прислужване.

Общи условия

Активация на акаунт