Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 032
  • 538
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ох,извинявай,аз от тел нищо не виждам с новия облик на бг мама-ни лентички,ни нищо.мн е тъпо.
Аз много разучеях за детегледачка и най-евтиното,което намерих е 700-800 лв. Нормално толкова+ карта за градсли транспорт.

# 361
Confused момичета, вие ме отчайвате - не очаквах такива цени. Може би ми е стара информацията, но си мислех за около 500-600 лв( за 8 часа на ден/ пон-петък; без домакинска работа естествено)   

newsm78 ще трябва да мисля, как да го накъдря

# 362
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Няма ли да ви е по-евтино да ги запишете на частна ясла. В Русе частната ясла е 250-350 лева, иначе детегледачката за 8 часа пон-пет 400 лева, ако е почасово между 3 и 5 лева.

# 363
  • София
В София по-приличните ясле почват от 5-600 нагоре. И като се има предвид, че за тия пари пак са по 10-20 деца и ще боледува доста, то по-добре малко повече пари, но да е с детегледачка. Ние като търсихме за дъщеря ми намерихме една много евтина - 450 лв. Обаче - отиваме на оглед - доста беше мизерно, 20 деца в група и на всичкото отгоре, ако е болна и отсъства пак си плащаш. Е, отказахме се естествено.  Crazy

# 364
Няма ли да ви е по-евтино да ги запишете на частна ясла. В Русе частната ясла е 250-350 лева, иначе детегледачката за 8 часа пон-пет 400 лева, ако е почасово между 3 и 5 лева.

Мислих и този вариант, но в района нямам частна ясла и трябва да го водя към центъра. Чесно  казано шофирането в София така ме натоварва, че ...спестявам си го максимално. А и сме с  една кола - съпругът ми ще го води, но аз трябва да го прибирам и не мога да го влача по градски транспорт.

И цените и разстоянията, не са като в малките градове Confused

# 365
Здравейте!
Не пиша, но чета от време на време, да съм в час..

Първо: Честит рожден ден на всички мъници, които празнуваха! Да са живи и здрави, щастливи и само радости да ви носят!  txtloves newsm59 newsm38

Ние сме добре: Софѝя не ходи, само лази и се изправя от време на време, ако я водя за ръце прави крачки.Вчера най-накрая изби трети зъб, горен резец, голяяяма мъка. Яде детска кухня, много ѝ харесва, и от моите манджи прояде. 8960гр, 76см, мерки от преди 3 дни. Все още не е приета в ясла, аз се връщам на работа в края на месеца. РД- мисля вкъщи да събера приятели/роднини, а през деня  ще събера майките с количките на по бира някъде. Тортата съм оставила на таткото да се погрижи, каза, че бил намерил много хубава сладкарница и щели бързо да направят.
Започнахме да ремонтираме спалнята онзи ден, дано да успеем за седмица-10 дни да приключим   Praynig

# 366
  • София
Привет, мамас. Един лек отчет от нас, че се загубихме напоследък. Йоана на 11 месеца е почти 10 килца и 74 см, измерени за втори пореден месец. Ама метърът на док нещо ме съмнява. Ходи все по-стабилно (по точно опитва се да търчи - не знам защо все така бърза това дете), но ще правя прощъпулник чак след рожденния й ден. Хапва домашни гозби - отказа ми всички кухни, които са с адаптирано мляко. И вече се чувствам доста изчерпана откъм идеи за махджички.
И аз търся детегледачка, защото искам да започна работа, но нещо удрям на камък. Никой не се навива за два-три месеца. Приеха я на ясла и от септември тръгва. Ако изобщо бъдещите ми работодатели ме изчакат (доста се бавя с детегледачката), сигурно ще измислим някаква схема с майка ми за юли и август.
И едно питане - редувате ли още на обяд месо и безмесно с жълтък? Аз напоследък пропусках жълтъка, но на консултацията док каза да си давам.Нямам търпение да я захраня с прясно мляко и белтък и да я п;робвам на кухнята за деца над 1 година. Дано нея да я хареса  Mr. Green
Хайде, прекрасен ви ден! И честито на всички, които празнуваха рожденни дни   bouquet

# 367
  • София
Пак по темата с детегледачките, или както им казва дъщеря ми - "баба под наем". Ние преди 3 години за нея бяхме наели една по-евтина детегледачка, която отново излизаше по около 600 лева на месец, но не беше достатъчно. Аз съм страхотно доволна от тази жена, която гледа бебчо сега, и да, излиза по-скъпо, но имам пълното й внимание, все пак това са много часове, плюс това тя има и транспортно време (докато дойде до нас, докато си тръгне), и съм 100% сигурна, че тя се грижи всеотдайно за него.

Винаги съм имала притеснение, че ако плащам на някого по-малко, отколкото той (в случая тя) мисли, че би трябвало, ще си търси допълнителни източници на доход или ще пренася недоволството си върху детето. От друга страна съм наясно, че това е много сериозна сума, и има много хора, за които е непоносима. В крайна сметка решението е индивидуално. Имаш ли вариант да е половин ден на ясла, и половин с детегледачка (като тя да го взима от яслата)?

# 368
Честит рожден ден на всички рожденици!
Аз се върнах на половин ден от вкъщи преди 2 месеца и като се има предвид второто бебе се наложи да наема жена. Проведох доста интервюта и повечето поискаха 800 лв за 5 дни по 9 часа, което включва гледане, разхождане, хранене, почистване само след детето и гладене на дрехите му. Накрая , обаче взехме близка на наши приятели за 650+бензина, това е цената, която тя си каза, не сме се пазарили.
Да си призная по- добре да не сте вкъщи докато ви гледат детето, защото никой няма да го гледа точно като вас, не казвам, че е по- зле, просто е различно. За мен , особено с 2 деца не си струва детската ясла, тя би ли излязла 1200-1800, а като й  заплатата  на 1200 хем тя ще се супер доволна хем децата ще получават лично отношение за сметка за кошници а бацили.

# 369
Здравейте мами и вече небебета  Laughing!
Колко бързо мина една година! Малките ни шушончета вече тичат по детските площадки. Четейки темата назад, разбирам, че на път са се задали и нови бебета. Честито на бременните! Насладете се на тази бременност. Вече знаете какво ви очаква. Възхищавам се на смелостта ви. И аз искам още веднъж да изпитам тази радост, но за момента не постигам съгласие с ММ.
Иначе с Вяра си прекарваме чудесно. По цели дни сме навън. Тя вече е научила всички маршрути към детските площадки и надава неописуеми писъци на възторг щом наближим, но ако имам други задачи за вършене и подмина площадката, започва да дърпа коланите в количката, в опит да слезе. Неудържима е. Не може да се заиграе на едно място и без значение дали сме у дома или навън, Вяра трамбова напред-назад.
Направхме  годинка на 2.06. Имахме бебешко парти у дома. Благодаря на Дива77, Ивон_2005, мама Милена Топалова и мама Креми, че доведоха своите бебчовци, за да празнуват с нас.
Днес близнаците на мама Гери имат РД. Още се смея на спомена от преди година, когато Гери ми звънна по време на визитация в Майчин дом-Варна, а аз и казах, че ще я потърся като си замине лекарският екип. Бързият отговор беше: "Просто ела в съседната стая. Аз родих." Да са живи и здрави Венци и Криси, както и всичките ни мартенско-априлско-майски-юнски Юнски бебета. Пък май имахме и юлски, нали? Някои бързаха да излязат, а други поостанаха по-дълго в мама.
На една година Вяра е само 7900гр и 74 см, но вече височина, а не дължина  Laughing. Малкото ми голямо момиче хапва с много зор. Харесва храната от кухнята, но много се разсейва и е истинско предизвикателство да напъхам лъжицата в устата и. От три дни я отбивам. Понася промяната добре, макар че имаме своите моменти на рев и песни, заради затворената мандра. Първата вечер гърдите ми станаха на камък. Много ме боляха и се наложи през нощта да взема Вяра от креватчето, за да ме облекчи, тъй като сама не успях да се изстискам. Вчера бях при ЛК. Изписа ми Бромокриптин за спиране на лактацията и ме посъветва да се изцедя добре и да стегна гърдите с превръзка.  Днес съм по-добре, след като цяла нощ и днес до обяд бях превързана здраво. Надявам се да няма повече усложнения. Мисля, че интензивно кърмене, без адаптирано мляко, цяла година е добро постижение и никой не трябва да ме упреква, че аз взех решението, а не изчаках Вяра да се отбие сама.
Сега съм в очакване да отминат дъждовете, за да открием плажният сезон. Желая ви хубаво лято, изпълнено с много детски смях.

# 370
Драма тук съм  Hug . Просто напоследък влизам само през телефона и ми е мн трудно писането на постове във форума.

Честит Рожден Ден, на всички пораснали бебоци nbirthday 

То и как да пиша , като моя дивак  се пусна на 10м. и 7 дни и на 11 месеца вече се изправя сам .. ходи мн добре и има наченки на тичане, ами какво да ви кажа спира ми тока Simple Smile . Направихме прощъпулка и първо разгледа едни линии ( за архитект), но си хвана един учебник по УЧР, а след това в суматохата грабна конституцията и тръгна с нея .. и то не за друго, ами за да отиде и тайничко да си изяде  hahaha . А иначе за МК .. отначалото голям зор изобщо не искаше да я яде, ами той като не беше опитвал нито сол .. нито захар и на всичко правеше отвратени физиономии. Но сега ги яде, но имат и прясно мляко и белтък .. няколко дни я взимах и това не му давах .. онова не му давах, но в един момент започнах да го захранвам малко по малко .. и сега си яде всичко .. мн съм доволна, но взимам от частната МК, че ми я карат до вратата и е мн вкусна и разнообразна. Ама, хляб отказва под каквато и да е форма, но най-вече в манджите .. има ли хляб в тях не ги яде, а без хляб ги яде .. сладко обича , но дори и козуначената питка на Прощъпулката не пожела да опита Simple Smile. А иначе на 11м. беше 74см. и 9.500 кг.. За рд-то сме решили на самия ден сутринта сме на снимки, а към 11 часа отиваме на   ресторант с детски кът, където ще сме 10 жени 5 деца и ММ  hahaha , а иначе от Кръщене се отказахме за сега .. може да го оставим за имения ден, че за сега ще ни дойде мн разход .. по ресторантите ни искат по 30-35лв. куверт на човек и с другите неща направо сватба става. А и аз изобщо не искам такъв тип Кръщене, а искат просто с Кръстниците да отидем на някой манастир и да го кръстим детето и след това да се почерпим, а не да правим сватба .. аз не исках сватба заради това и за РД-то на детето няма да го изтърпя Simple Smile.

# 371
Чета ви и осъзнавам, че наистина мина 1 година  Cry Crazy Hug

Вал хубаво сте го решили, това да кръстите детето само най - близките - защо се съгласих и аз да правя този джангър и аз не знам ooooh! Ама хайде - веднъж се случва. В интерес на истината ми беше мерак да го организирам РД-то и Кръщенето в 1. Ще бъде при нашите (те живеят в по - малък град до Варна) в църквата и после в 1 ресторант ще сме...около 50 човека - приятели и роднини. На самият й РД, който се пада Петък 13, ти Simple Smile И ние сутринта сме на снимки и после ще обядваме 3мата, ще вземем тортата, товарим багажа и газ при нашите. А на другия ден след кръщенето заминаваме 3-мата  за Испания за седмица. Много се вълнувам. Преди да се роди Ина с ММ бяхме големи хаймани, обожаваме да пътуваме, бях бременна и посетихме 5 държави. Вече малката е достатъчно голяма и е готова за пътешестване Simple Smile Дано й се отрази добре и много се забавляваме.

Allure GVN и на останалите бебчета  newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023

Бъдете живи и здрави всички!

И тук да се оплача за нейното НЕядене на обяд  ooooh! Ни мойте манджи, ни хипски пюрета, ни държавна, нито частна кухня иска да погледне и нещата стават все по - зле. Затваря устата и край ! И се чувствам егати злодея с тази лъжица. Не искам да я насилвам, но много е обезкуражаващо, а толкова вкусно готвят на частна кухня - и като гледам как хвърлям манджите още повече се ядосвам. Преди не беше такова детето ми всичко си изяждаше - много харесваше обяда си. Може да я мъчат зъбите знам - ама вече 3 седмици  Sad Вчера и обикновено картофено пюре й направих - дето умираше за него преди - и него отказа. Единственото което се притеснявам за Испания е какво ще яде за обяд. Там опцията е само пюрета, купени от там. Като се в върнем пак ще я пробвам с кухнята. Дано е прояла до тогава.   Praynig

Ами май това от нас ! Хубав и усмихнат ден !

# 372
  • София
Завиждам,че можете да пътувате с децата.при нас е немислимо-невъзможни са.а сега проходили са още по-зле.никъде не можем да идем с тях и винаги ги оставям на наще да ми е мирна главата-първо изяждат цялата възмпжна храна и ако не им се давя непрекъснато,наддават неистови писъци,и второ,не спират да хленчат.ако сме в нечий дом гире долу добре,защото ги пускам да се оправят из апартамента и не се занимавам,но на заведение е пълен абсурд реват,тръшкат се блъскат,хвърлят. За щастие има кой да ги гледа и ся в нед сме на кръщене и уредих да ги оставя,ине няма да мога за минутка да седна.вече напълно разбирам защо някои родители хидят по почивки без децата си.  Сега юли заминавам с тях за варна и ще стоим месец. Поале ги тропвам на наще да ги прибират към стара загора,а аз ще остана още седмица да лекувам нервите си,защото не знам как ще издържа толкоз време с тях 😄

# 373
Е Канари да се обадиш за разходка тогава,щом ще идваш към Варна  Grinning

# 374
  • София
Задължително,само да се окопитим 2-3 дни. Ще търся и частна кухня наоколо като пристигнем-ние сме в левски,точно до техническия,ще съм благодарна,ако ме насочите.силно се надявач да има,че иначе нямам идея каква ще е логистиката,а предвид и че ще сме по цял ден навън ,абсурд да готвя първо ,второ трето,закуска, сутрин ,следобед и т н...

Общи условия

Активация на акаунт