Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 63 837
  • 538
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Tanya-Vidko Georgievi, честито прохождане Simple Smile Много са сладки с тези вдигнати ръчички. На наш беболин му трябваха около две седмици, за да спре да ходи с вдигнати ръце. Сега усвои ново умение - да си дърпа камиончето отзад докато върви Simple Smile Започна да кърши китки, докато пея хей ръчички (някои бебенца по спомен го правеха това мноооого много отдавна, ама на мойто чак сега му дойде меракът Simple Smile ). Категорично обаче отказва да си държи шишетата самичък, нито с млякото, нито с водата (което е специално с дръжки), като му давам солети, бисквити или някакво плодче, също много за малко го задържа в ръка - иначе ако аз му го държа си го яде. И е много смешен, като му се нацапа с нещо ръчичката, например се подпре на земята, или я намокри, веднага я протяга да му я чистя, изобщо не понася да има нещо по ръцете омазано Simple Smile
И голямата ми гордост, през деня вече стои без памперс  Heart Eyes Понякога изпущаме положението, но общо взето е рядкост. И навън когато излизаме пак без памперс. Засега не казва, ама гледам да го слагам на гърнето през около час. Обаче май не успява да насъбере достатъчно за час, защото понякога пуска по съвсем малко.
Нещо много замря темичката, всички са по морета и градинки на разходки Simple Smile

# 436
  • Варна
Момичета, как процедирате с миенето на зъбчетата на малчовците? Ние се сдобихме с четка и паста и днес протече първото миене, но някак не ми е ясно как да предотвратя поглъщането и как да му обясня че трябва да плюе. И колко често ги миете - два пъти дневно или след всяко ядене? Че някак с тия шест зъба дето ги имаме, сякаш ми се вижда прекалено след всяко ядене да ги мия  newsm78

# 437
Зъбките на Алекс ги мия от поне 3 месеца. Няма как да предотвратя поглъщането на пастата,затова слагам на четката колкото леща,веднъж на ден.  Peace

# 438
Доколкото знам детските пасти са безопасни при гълтане, но както казва sveta29 се слага колкото грахово зърно.
При нас е борба, но това не е нищо ново. Баткото е същия, но аз съм нахална и търкам зъбите - малко от малко да се изчистят.

# 439
Ехо, как е хавата?  Party Ние тъкмо се върнахме от 3тото море за тази година и съм изтощена, не ми се вижда плаж вече  Laughing Ходихме първо на Тасос, после във Варна и вчера се върнахме от Синеморец. В края на месеца пак имаме ходене до Варна, но смятам то да е безплажно. Моята мишка  и тя почна да се пуска, 5-6 крачки обаче и това е. Но пък аз за никъде не бързам  Wink Едвам изби вчера и 4тия зъб, явно при нея бавно ще се случват нещата Grinning За съжаление много я боли и е доста крива на моменти, много ми е жална.. Иначе когато всичко й е наред е страхотно, мило, усмихнато, самостоятелно и любознателно хлапе  Heart Eyes
Зъбчета не мия още, но май трябва да почна, мисля имаше специални напръстничета, нали? А каква марка паста вземате?

# 440
  • Sofia
Пастата е Ненедент, без флуор. Ние още се мъчим с накрайника да търкаме, но май вече е време за четка. То нашия дивчо не дава да търкаме, почва да ни хапе и накрая сам си го дъвче Simple Smile Само вечер мием, но после се кърми и файда голяма няма. Най-добре е нищо (освен вода) да не поглъщат след миенето ,но ще видм как ще го натъманим това.
Ние направихме едно море в Гърция и септ мисля на БГ море, но има ли чисто място за деца?!?! Малкия умира от кеф във водата и незнам колко изпи в Гърция. Но тук... няма как да го държим само на пясъка, но и да си докара повръщане и дрискане също не ми се иска... В голяма чуденка съм...

# 441
krisska, на Синеморец е чистичко, във Варна не посмях да топна малката, но на Синеморец си беше всеки ден във водата и не се е разболявала... даже като тръгнахме натам беше жестоко подсечена и с рани и май от морската вода й мина много бързо.. Беше чисто, и на плажа и в морето.

# 442
  • Sofia
nag, аз съм минавала през Синеморец като малка, помня че морето изведнъж ставаше дълбоко, така ли е? Някой хотел да препоръчаш, не държим на ОИ. А как изглежда градчето, че преди бяха само някакви къщи в някакъв прахоляк, така ми се е запечатало в главата Simple Smile

# 443
Ами.. не бих казала за дълбокото, може би зависи в коя част на плажа си, там където ние седяхме нямаше такова нещо. Има доста приятни хотелчета, ние бяхме в "Градина в рая", като градината наистина беше прекрасна и малката даже спеше на люлката там, жегата грам не се усещаше следобедите,  но не бях много доволна от чистотата в стаята..  или по-скоро не беше мръсно, а да речем захабено. Но до нас имаше едно прекрасно хотелче , и чак ме доядя, че не сме там - http://www.casadomingo.info/ (ако догодина ходим пак до Синеморец, бих си избрала това място)
Иначе има няколко ресторанта, които са с големи тревни площи с люлки , ние ходихме само там, че моето дете поне, ако няма къде да се разхожда, се изнервя страхотно. Всичко е на 5-10 минути ходене - ресторанти, магазини, закусвални, плаж .

# 444
  • Sofia
Намерих цяла тема за Синеморец с всякаква инфо Simple Smile наистина има дълбок плаж - при устието на Велека Simple Smile

# 445
За миенето на зъбите аз подходих така- няколко дни подред си миехме зъбите пред него. След това му дадох негова малка четка за зъби- резултатът веднага си я напъха в устата и започна да се мъчи да мие сам. Не е много ефективен, ама и аз не очаквам нещо койй знае какво- да свиква. Аз му слагам мъничко паста за зъби- хомеопатична на велада.
Simple Smile

# 446
  • Sofia
*Dora, а кога и как си миете зъбите с него? В банята е с нас само за къпане и миене на ръце и е гушнат в някой.

# 447
  • София
Криске, плажът при устието на Велека е страхотен, но не го препоръчвам за малки деца и безразсъдни неопитни плувци. Освен че става дълбок, в Синеморец има кофти течения, а този плаж не е охраняем. Ходете на Бутамята (южния плаж). Иначе там е чисто (поне досега като сме ходили е било такова). И Синеморец е спокоен - без пошлост и пияни германци (или поне тези неща са сведени до минимум) :*
Мами, я кажете, откъде да си коригирам лентичката?  Blush  Грам не се ориентирам с новия дизайн  Twisted Evil

И за зъбите да се изкажа, че нали съм Мара подробната.  Mr. Green В началото миех с паста на Ненедент (тя е за над 6-месечни), към която има силиконов накрайник. Откакто зъбките станаха повече минах направо на най-ситната четка на Орал б. Кога аз четкам, кога тя се прави, че ги мие, но кипи някакъв усилен труд. Определено вече има навик и само като й кажа: Хайде да мием зъбките, отваря уста. Адски е смешна  Crazy

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 01:19 от Dia mia

# 448
Здравейте Simple Smile
Казвам се Савина (Саса на галено) и съм на 20г имам дъщеричка Аделия (Ади) родена на 07.06.2013 г. Малката принцеса се роди нормално, в болница Шейново. 2,470кг и 50см. Много се радавам, че ви намерих.

# 449
Момичета, знам че не е много по темата, но може ли да ми препоръчате гастроентеролог и кожен лекар за малкия( за Пловдив става въпрос)
Ние още не сме проходили, но лазим на воля, изправяме се и ходим по мебелите. Едно от любимите му занимания е да се катери по мен- направо не ме оставя на спокойствие  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт