Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 63 992
  • 538
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ехоооо, помните ли ме?  Flutter Аз изченах последните месеци, но хич не ми е до писане. Малките се скъсаха да боледуват от септември до сега, обърнала съм се на медицинска сестра, само правя инхалации, капя капки, дърпам сополи......Капакът на всичко беше януари, когато с каката лежахме 2 пъти в болница за 10 дни - 1 път с бронхит и веднага след това с повръщане и разтлойство. А и малкият тогава беше с бронхит, но се гледаха с татко му вкъщи. Спряхме каката за 2 месеца от ясла, то не че преди ходеше - все за по 3 дни и после 1 месец болни. Сега пак се престрашихме да я пуснем и пак изкара 3 дни, сега и двамата са сополиви.
Иначе Ивчо има 2 зъбчета, пълзи, иска да ходи нон стоп - някой да го води, без кръст останах, почнах да се моля да прохожда вече.  Embarassed
Със захранването сме много зле - има жестоки проблеми със стомаха - лактозна непоносимост и сме на Фризопеп от ноември. Има мноого газове и караме мноооого бавно. Освен това е с АД и постоянно се изрива, но май не е свързано с храни и аз не знам от какво.
Не спи нощем, яде по 2 пъти и реве доста от газовете. Водихме го по гастроентеролози, нищо не могат да ни помогнат - само пробиотици изписват, тя и каката ми е така и до днес.  ooooh!

# 106
отдавна не съм писала тук, я да се разпиша Simple Smile
Дидка, здраве! Много ти се е събрало, дано оздравятя бързо малките, че кофти така Sad
Лора още не иска да ходи засега, даже изправянето й е трудно, та в тази покоа е малко спокойстиве., Но иначеее...

А относно проговаряне и прохождане на 6 месеца  - крайно ми е безумно и не вярвам.

# 107
# 108
А бе момичета, и аз имам аспиратора на Барбабебе,  ама нещо не мога да издърпам нищо с него.  newsm78
Как точно ги издухвате децата?
Дидке, дано не боледуват повече децата.
Ние само седим, стабилно вече. Оставям го по корем, ама не се сеща  още магарето да се обръща   Thinking не лази, бърбори си нещо, много се смее и закача с батко му. Grinning много са сладки.
Слага всичко в устата, с изклчение на..... храна. Подаде му се 3 зъб - втория резец горе - ще е като вампирче  Laughing
Другата седмица ще дам доклад за килограми и см - но мисля около 8400 и 71-72см

# 109
Здравейте от Пампорово! Simple Smile
Изпратих скиорите на първо каране и сега сърбам кафенце, Софѝя се забавлява с играчките.
Пътуването горе долу добре мина, натоварени като катунари, баткото се вози отпред, стана му лошо по завоите. Софѝя през целия път се държа прекрасно и накрая 5 минути преди да пристигнем повърна целият си обяд. Преди това започна да реве и аз мислех, че е от налягането, а то милото коремчето го тормозело.Както и да е, настанихме се и всичко е ок. Не знам дали ще ме огрее и аз да покарам, защото ми се иска Иво да се възползва максимално от това идване, а аз не съм достатъчно добър скиор, че да карам с него. Май ще си преглътна мерака и със Софѝя ще домакинстваме на топличко.

Дидка-бандитка- много ми е драго да те "видя" Hug и много съжалявам за проблемите. Пожелавам ви на цялото семейство да сте здрави, децата да се успокоят и всичко да влезе в релси  bouquet

Иванита- аз ползвам много физиологичен разтвор, освен това наскоро научих , че всъщност аспирацията на носа става само в седнало положение. Това е съвет на  УНГ доцент от ИСУЛ. Аз не го знаех това, при все, че покрай баткото съм истински спец по сополи. За аспиратора- аз от време на време запушвам едната ноздра, докато дърпам в другата и става по-добър вакуум, но само за няколко секунди това, защото на Софѝя хич не ѝ харесва така. Но пък  издърпвам от задните секрети по този начин.

За проговарянето съм точно на мнението на Kanari  Peace Laughing

# 110
  • София
Ние най-накрая взехме Бебйвак и се родихме. За секунди издърпва всичко. Много ме е яд, че не взехме по-рано. Можехме да спестим някой и друг антибиотик или болница. И да, както е казала Мечо пух, сополите трябва да се дърпат, като бебето е седнало.
Ивчо вече се изправя и е много стабилен, но сестра му само ходи да го бута.  Embarassed Добре, че той откри как да пада по дупе, че до скоро падаше по глава.  Cry Аз го пазя доколкото мога, но не мога постоянно. Драмата с ревността на кака му продължава с пълна сила. Още повече след като лежахме в болница, така се е залепила за мене и не дава на Ивчо да ме доближи. И пак почна да го бие, а беше спряла. А пък той умира за нея, само и се бута в ръцете и краката и и дърпа играчките и тя пощурява. Въобще лудницата е пълна.
Не съм чела назад, но ако някоя от юнките е решила да има породени, да и кажа да не си го причинява. Може би някогй ще почнат да си играят и да не се бият, но сега е мноооооооого трудно.  ooooh!
Не знам за какво проговаряне и хпрохождане на 6 месеца сте говорили, но и според мен е невъзможно. Познавам едно момиченце проходило на 9 месеца. А за говоренето каката на 9 месеца вече казваше мама, а Ивчо гък не казва, само се хили.  Laughing

# 111
За проговарявне на 6м.- вижда ми се абсурдно, честно казано.. Сричките ма- ба - та , па и пр не ги броя за проговаряне. Иначе и Тео "ми говори" вече - сочи това което иска и вика  "ъъъъ" , което се превръща в истеричен рев ако не му го дам Sad((  Започвам да го подозирам в опит да наложи бебешка диктатура.
А и за прохождане е прекалено рано 6м.Иначе - аз съм проходила на 9 месеца и половина, а и тук си имаме проходили бебенца - даже на 8м. Моето не е от тях - седи - но не може да сяда още сам , изправя се но е мнооого нестабилен и така.  Simple Smile)

Айде, честит ви мартенски сняг ( поне на софиянци, за другите места не знам как е )

# 112
Дидка, направо настръхнах като те четох. На мен това ми е кошмарът - да не се разболеят децата. Много ви се е събрало. Дано се разминете само със сополи, а и те по-бързо да си ходят
Мечо пух, ние като ходихме взехме свекърва ми, за да може и аз да карам. Всяка година ходим 3 семейства и миналата година от тия пусти хормони на бременността голям цирк направих. Като ревнах на пистата, че не мога да карам ски, всички идваха да ме утешават, ама аз не, та не. Тая година мъжът ми реши да си наваксам и извика майка си. Инструктира я, че я вземаме детегледачка и наистина все едно бяхме без бебе. А и тя не ни се пречкаше изобщо, но аз май и друг път съм казвала, че имам златна свекърва. Помага ми повече от майка ми
Тео проговори на 5 месеца /казвам го с ирония/ - ба-ба и ма-ма. Сега май по-осъзнатото вика ам-ам като е гладен, ама не съм сигурна де. Може би просто е на такава вълна. И аз мисля, че бебетата нормално проговарят около годинка - за осъзнато говоря, а прохождат на 8 м. най-рано, но нали има деца -гении, че да не обидя някоя майка

# 113
sas3- ако имаше кого да взема- щях  Laughing , но няма. Вариантът е ако отидем живот и здраве догодина повече семейства, да оставя Софѝя на някой, който не кара. Сега сме с кумците и всичките са карачи. Здраве да е, ще преглътна, по-важно ми е детето да не изпуска нито минута.

# 114
  • София
Болницата не е толкоз страшна.аз бях и с двете накуп. Като изкл, че изкукаха от скука,беше съвсем все едно сме вкъщи,но ми беше мн по-спккойно,т к бяха под пост наблюдение.даже гергана успя да падне на глАва,но нали тъй и тъй сме в болница,грам не и обърнах внимание. 😄 после изписаха петя и с едно бебе напраео се родих. Даже скучах. После под претекст,че гети още е болна,остаеих петя още 5 дни при наще и си починах още малко. Недостатъчно,разбира се,но ми стана неудобно от хората вече и се наложи да я прибера.а хич не ми се искаше...

# 115
  • София
Kanari, съчуствам ти. С едно бебе е трудно, а с две - само мога да си представя какво е.
Мами, моля споделете какви еднократни пелени използвате. Бебка всяка сутрин е мокра. Сменихме всички видове, за които може да се сетите - папмерс, либеро, тужур, пуфис, молфикс и т.н и т.н. Всички ни пропускат. Минахме дори на по-големия номер - 7 - 18 кг, макар че тя тежи едва 7.200 - е, не става. Вярно, през деня пие вода - около 200 грама и чай около 100 грама, но през нощта не пие повече от 50 - 60 грама. Сменям памперса вечер в 10.30, преди последното хранене и сутрин към 10 часа, когато се събуди. Не знам вече какво повече да направя  Sad

# 116
Според мен не ги слагаш правилно. Ползвала съм всички изброени и никога не са пропускали.

# 117
Дидка бандитка и Ема беше със силни и болезнени газове първите 5 месеца и седяхме няколко дни в Педиатрията, но неможаха да открият причина. За газовете в АМ слагах саб симплекс по 5 капки на всяко хранене. Една мама каза, че точно от саб имали много газове и аз го спрях и от тогава газовете спряха!!!!!!!! Направо ме е яд как съм си мъчила детето толкова време и е плакала по цели дни и нощи от силните газове, нооо. А на нас за лесно храносмилане ни бяха изписали Фризовом и от него съм доволна, до днес го пие сутрин и вечер.

# 118
 miamim, според мен проблемът е в течностите(предполагам де  Simple Smile )  300 гр, през деня си е множко, плус млякото/кърмата. Сигурно си ги доизпикава  през нощта. Ако искаш пробвай да намалиш течностите и виж какво ще стане. Друг вариант е да я сменяш през нощта, но това не си е работа.
и за протокола малкия е с турските памперси -Прима, баткото с памперсите на Билла - Clever maxi( 7-16кг. Малкия сменям към 19:30 и после сутрин към 7, но той почти не пие вода. Баткото го сменям към 21 и после към 7:30 - като че ли откакто спря вечерното АМ и вода( почти де) май не е бил мокър сутрин.

# 119
Kanari, съчуствам ти. С едно бебе е трудно, а с две - само мога да си представя какво е.
Мами, моля споделете какви еднократни пелени използвате. Бебка всяка сутрин е мокра. Сменихме всички видове, за които може да се сетите - папмерс, либеро, тужур, пуфис, молфикс и т.н и т.н. Всички ни пропускат. Минахме дори на по-големия номер - 7 - 18 кг, макар че тя тежи едва 7.200 - е, не става. Вярно, през деня пие вода - около 200 грама и чай около 100 грама, но през нощта не пие повече от 50 - 60 грама. Сменям памперса вечер в 10.30, преди последното хранене и сутрин към 10 часа, когато се събуди. Не знам вече какво повече да направя  Sad

Уф, много неприятно  Confused Има едни Pampers 3+, те се водят междинни, освен тях да пробваш  newsm78
Aз лично ползвам синия Pampers , моята госпожица е 7,800 някъде и преди 2 седмици мина на 4ката, никога не са й пропускали

Общи условия

Активация на акаунт