Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 63 997
  • 538
  •   1
Отговори
# 150
Тея царевични пръчици трябва да ги забранят със закон  Laughing Ужасна гадост.
Нищо не би ме накарало да купя съзнателно подобен боклук на детето си. 

# 151
Здравейте.

Милиса, що да не ядат децата царевични пръчици? newsm78

Drama  ти е отговорила.Направо се потрисам като видя бебета/малки деца да ядат такива боклуци.      Храната е възпитание и е от изключителна важност да ги научим правилно да се хранят,защото както възпитанието е важно до първите 7 години,така и храненето. 

# 152
  • София
milisa, може пък и от лудогорец да е бебка Wink Как те разбирам , че искаш да спреш времето!

освен вече изброените неща, разните там пръчици имат и трансмазнини, знае се вече колко са вредни, а влиянието им върху бебета и малки деца е много по-силно. Оняден пак ми казаха за момиченце на 6 години, на което са започнали да му растат гърдите, ами как няма с това хранене...

Мария от няколко дни упорито пак отказва лъжицата и сме само на кърма. Тази сутрин ми се случи за първи път да махна абсолютно сух памперс, сложен преди 12 часа. Ей сега пак отказа каша, излизаме след малко да се пробваме и навън. иначе е спокойна и никакви признаци няма за първи зъб, та не е от това.

# 153
  • Перник
Здравейте мами  Hug
При нас времето също е разкошно и сме доста време по разходки. Много ме разтоварва и мен слънчевото време. Цяла зима се бях сдухала някакси, но сега ми е доста по добре  Simple Smile

Христо също се изправя и прави крачки като го водя, но в проходилката още не се движи на никъде(само назад по малко де). Нещо си намали и храненията, незнам защо така. Зеленчуковите пюрета хич не ги харесва вече, можеби са му омръзнали
Аз зрънчо също мисля да не давам възможно най-дълго. Има предостатъчно други лакумства, които да заместят точно зрънчото

Бързо оздравяване на всички болни

# 154
  • София
Напъоно съгласна съм за пръчиците,още посече,че нямат и сбс.никаква хранителна стойност-вятър. Поне солета да е-като хляб.
Но напоследък заглеждам и бисквити нажитен дар и закъска и въобще всякакви тскива,то те са същите-бъкани с гнусотии...

# 155
  • София
Престиж забелязвам, че имат доста продукти без хидрогенирани мазнини, оцветители и консерванти - една серия бисквити с мюсли имат хубави, вафли Ная (не казвам, че вафлите са полезна храна по принцип, но предпочитам тези пред другите), сега са пуснали и бисквити за бисквитена торта.

# 156
Не се бях замисляла за пръчиците. Бяха донесли на баткото веднъж и дадох на Тео 2-3. Харесаха му. Повече не съм му давала, защото не са ми попадали, ама като нищо щях да му давам. Най-много му давам хляб от нашите храни. Наронявам му като за птиченце и той си кълве Grinning. Сега си мисля, че и в хляба има сол и консерванти сигурно newsm78. Моят мъж е завършил биотехнологии и каза, че такова нещо като чисти храни няма. Дори и тези дето ги водят био. достатъчно било пчелите да са ходили на генномодифицирани култури и после и биото става ГМО. Ама да не ме разберете погрешно. Опитвам се да сведа даването на боклуци на Тео до минимум, така че  newsm25 на царевичните пръчици.
А коприва откъде купувате?

# 157
Като стана дума и за лакомства най - изчистените бисквити, които успях да открия са на Органикс, като имате предвид че съм изчела всеки етикет, всяка съставка и повечето бисквити на пазара, които се водят за бебета - са със сухо мляко, набухватели, оцветители, захар дори яйца. Органикс, не съдържат захар, заместили са я с плодове, имат оризови - безглутенови и пшенични. Пшеничните съдържат малко набухватели, ама то като се замисля бисквита без набухвател има ли. Повече са проблемни захарта и Е-тата според, и тъй като не съдържат, мен ме устройват и малката ги гризка с кеф като професионалист.   Grinning

# 158
Здравейте,

най-накрая да успея и аз да се включа  ooooh!. Започнах да поработвам по-малко онлайн за по 2-3 часа и .... не ми стигаа времето. Сутрин докато мъжа ми е в къщи - набързо прахосмукачка, душ и кафенце за мен и минутките "И аз съм човек".
МАлчо спи сега и докато спи, аз бързам да му направя пюренцето за обяд, понякога подготвям и това за следобед. Опитвам се и за нас да сготвя - не всеки ден де, ама 2-3 пъти в седмицата. Ако мога и да поработя 1час добре е, иначе вечер след 20/21 часа.

Следобед сме задължително в Западен парк 2-3 часа, но започна все по-малко да спи в количката и иска да "ходи". В къщи с проходилката е фурия - назад, напред, на страни - всякак се вози вече.

Бяхме на консултация онзи ден - качил е 40 гр, или по-скоро не  е наддал, но мен това не притеснява, че предишните месеци наддаваше като за световно и все ми се караше педиатърката. Пораснал е 1 см и вече е 9760 и 76 см.

Храните - вафли, зрънчовци и т.н. се надявам да мога да отложа за по-късен етап. Жалкото е, че по площадките майките тъпчат децата с такива неща, а моят Малчо е все гладен и познайте, какво ще се случи, а аз толкова съм против.

Правя му домашни бисквитки - стават твърдички, но май всички бебешки бисквитки са такива. Малчо ги харесва и знам какво има вътре.

За сухарите последно реших (още не съм давала  и не знам какво толкоз ги мисля Simple Smile) - ще взема хляб добруджа по БДС и ще си наяравя сухарите. Препоръка от педиатърката.

Д. няма зъби - май сме единствените вече в темата без зъб  newsm78

хубав ден ви желая   bouquet

# 159
Вчера на детската площадка, Мила докато си хрупаше оризовка (от безсолните), една майка с едногодишно дойде, пита ме какво било това нещо, дадох на детенцето й да опита, то директно го хвърли на земята, а тя  отвори снакс Лото пица и то започна да се тъпче доволно.. а мъничето беше само 3  месеца по-голямо от моето  Shocked  Confused

# 160
Вчера на детската площадка, Мила докато си хрупаше оризовка (от безсолните), една майка с едногодишно дойде, пита ме какво било това нещо, дадох на детенцето й да опита, то директно го хвърли на земята, а тя  отвори снакс Лото пица и то започна да се тъпче доволно.. а мъничето беше само 3  месеца по-голямо от моето  Shocked  Confused

nag - би ли споделила коя марка са оризовките? Аз погледнах 1-2 вида и все бяха със сол или сусам

# 161

Eто тези са - Оризовки Натурални IZZI – 0.100 кг. ; Съдържание:100% натурален ориз.
А червената им опаковка е с чубрица и сол, още не съм ги пробвала, но мисля да си взема от тях за мен
Био щанда на Фантастико

# 162
много благодаря  smile3525

# 163
Тъкмо си взех тези с чубрица и сол - много вкусни!  Grinning   Stuck Out Tongue Winking Eye

# 164
Тео е с бронхит  Sad
Аз пак да попитам: от къде купувате коприва?

Общи условия

Активация на акаунт