Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 038
  • 538
  •   1
Отговори
# 390
  • София
 newsm44 Здравейте.
 newsm59 newsm38 Tada
Днес моята малка принцеса става на една годинка. Да ми е жива и здрава.
Да са ни живи и здрави и малчовците и големчовците.
Всеки ден благодаря на съдбата и на Господ, че ми я изпрати.

Преди две вечери казвам на "голямата" ми дъщера - "Благодаря ти, че беше добра днес. Благодаря, че те има", а тя ми отговори - "Е, мамо, защо на мен благодариш. По-добре благодари на щъркелите"  Laughing

# 391
  • София
Честита ти рожденничка, J.R. Да ти е жива и здрава! *Dora, браво на Тео. Скоро ще хвърчи из вас. Simple Smile) На мен, явно покрай наближаващия рожден ден, ми е едно сантиментално. Гледам снимки и не мога да повярвам какво мушмулче е била и какво човече стана Simple Smile

# 392

Преди две вечери казвам на "голямата" ми дъщера - "Благодаря ти, че беше добра днес. Благодаря, че те има", а тя ми отговори - "Е, мамо, защо на мен благодариш. По-добре благодари на щъркелите"  Laughing

Joy Joy Joy ами така де...
Честита ви едногодишна красавица.

Честито на всички ,които вече направиха годинка.
Dia mia и аз съм така.Снощи и гледах снимките и чак не мога да повярвам колко се е променила  Heart Eyes  Много бързо растат нашите гъбки.  Heart Eyes

# 393
Здравейте мами,
днес и моето слънце стана на 1 годинка! Да са ни живи и здрави рождениците и да мнооооооооого да ни радват!
Докато бабите го разхождат ви черпя парче от нашата тортаhttps://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 394
Честито на всички бебчета от темата, навършили 1 годинка. Честито и на родителите им.
Ние вчера ходихме в Поморие за един ден, колкото да открием сезона. Изкарахме супер. Тео се побърка от щастие. Кога друг път ще му се разреши да се зарива с пясък. И морето му хареса. По едно време реших да изтърся хавлиите, че ги беше напълнил с пясък, а чаках таткото и баткото да излязат от морето, и като се обърнах го нямаше. Направо се побърках. Отишъл до морето и седнал на плиткото, а вълните се плискат отгоре му и той доволен и се хили. А го оставих без надзор най-много за минута, при това беше до мен и си играеше. Това ми е за обеца. Никакво изпущане от поглед. После пък си изхвърлил бибата от количката и голям рев до Ямбол. А тук много малко магазини продават на Аvent и всички  затворени  в събота в 8 вечерта. Купихме му други 2, но не ги иска и голям рев. 2 часа се е драл да реве. Накрая не издържа и заспа. През нощта се буди 2-3 пъти, но лесно го приспивах. Сега пак рев. Най-сетне го приспах. Довечера, ако успея да го приспя няма да купу ваме повече. Не ми се изживява пак същото като река, че е време да го отучвам. А най-лошото е , че в къщи имаме друга биба, но не мога да я намеря и тъкмо като я позабрави  ще изкочи  отнякъде и точно Тео ще я намери

# 395
 smile3510 Честита първа годинка на всички малчовци, вече навършили я Simple Smile да са здравички, да папкат и спинкат хубаво Simple Smile и да порастнат големи, добри и позитивни хора Simple Smile
Ние имаме рд в края на месеца и чакаме с нетърпение да празнуваме   ura  ura , и наистина като се замисля колко бързо мина тази година... и какво мишоче беше Крисчо ....
Да са ни живи и здрави Simple Smile

# 396
Снощи се върнахме от море - изкарахме си супер;) Лъчо беше послушен, игра си под чадъра на плажа, обикаляхме бреговата ивица, крачетата в морето, в басейнчето се плацика и си игра с играчките ... Не че не яде пясък и не се въртоляви по пясъка, но повече си седя на хавлията под чадъра да си играе, също в басейнчето със стоплена водица. Имахме и много готини басейни в комплекса - детският басейн беше на Лъчо до бедърцата:) В Обзор има страхотен сенчест, красив и нагласен парк - доста отвисяхме и там. Беше 27-29 градуса, последните 2 дни само малко поваля следобяд, но Лъчо пусна едни сополи, та не ходихме на плаж, а се плацикахме в хотелските басейни, когато беше ок. Май аз заразих бебчо, защото от първия ден ме почна някакъв секрет, гърло и нос. Обадихме се на педи, после ходихме и на док, отделно имахме такъв за спешни случаи към комплекса, но не се наложи, за щастие. Сополите - бистри, лепкави, огромни - само аспиратор спасяваше, температура за един ден до 38 и еднократно Панадол - това беше. Сега останаха още сополите, но се посгъстиха и намаляха, изписаха на Лъчо обичайните неща - давам, когато се сетя. Имаше нет в лобито на хотела и заведенията, но ме мързеше и си починах от това:)) Има огромно количество снимки, клипчета ... ето една нередактирана:)

# 397
Ах. това дупеееее Simple Smile хихихи Много е сладък, Иве!
Рожденния ден на малката е в четвъртък, запазили сме на едно заведение със страхотна градина, но май като гледам времето май ще трябва да сме вътре..... а толкова много исках да е хубаво времето

# 398
Лъчо - първи 3 крачки:)

# 399
Може ли мамите, които вече са ходили на море с техните малчовци да кажете против комари използвахте ли нещо и какво? Благодарим предварително Simple Smile

# 400
Tanya-Vidko Georgievi като отидох в аптеката ми казаха да взема Бочко,всичко друго е над 2 годинки.Използвам него,но имам и машинка за количка на Чико,с която не се разделяме никъде.  Peace

Браво на Лъчко!  smile3501

Вчера излъгах Алекс да направи -3-4 крачки сама,но не го броя за прохождане. Стои права без да се опира никъде от около 3 седмици,но така и не смее да се пусне сама да ходи. Еми не бърза още,няма да я пришпорвам.  Blush

# 401
  • София
Привет от нас! Ние в събота се завърнахме от гръцко, където бяхме на море за 5 дни. Не казвам почивка, защото първо се разбихме от път, второ с баща им се разчекнахме да ги гоним двамата диваци, които вечно бягахме в противоположни посоки.  Mr. Green Септември планираме да ги оставим на някоя баба и да отидем сами на море за поне 3-4 дни, да разберем и ние от плаж.  Laughing
Първите 3 дни беше лошо времето - облачно и ветровито, но ходихме на плаж, децата играеха в пясъка, но едвам ги опазвахме да не влизат във водата, че беше студено. Последните 2 дни ги плацикахче на воля. И ние носехме малко басейнче, но не го ползвахме, големият басейн беше по-интересен.  Mr. Green
За комари с нищо не съм ги мазала, слънцезащитни - Бочко и Биодерма за атпична кожа, че малкия уж е с АД.
Лошото е, че малкият си го върнахме с температура и от събота до сега я поддържа. Почвам сериозно да се притеснявам. Много често го прави този номер - 3 дни с температура, без други симптоми. Случва се вече за 7 или 8 път. Правихме му стерилни урини, ехограф, уж всичко е наред. Там му избиха 2 зъбчета и си мисля, че не може да е от това. Sad

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 11:13 от Дидка-бандитка

# 402
Здравейте мами Simple Smile .

Tanya добре дошла в нашата група Simple Smile .

Честит Рожден Ден  newsm59 newsm38 Tada  Gift на всички Малки/ Големи разбойници. Да са ни живи и здрави и все така да ни радват Simple Smile . И на всички пожелавам пълни памперси с подаръци :* .

Tanya и аз ползвам Бочко против комари и за след ухапване пак мажа със Бочко и той помага, но сега ще си взимам и машинка на Чико, че мн ми я хвалят. А иначе за слънце-защитни, за сега сме с HIPP (и двамата), за морето ми се иска нещо със помпа да взема, че да се нанася по лесно, че борбата е голяма.

Дидка твоите малчугани съм запомнила, че често ти боледуват, но дано да е от зъби  newsm17 .

Да ви споделя за нашето РД.  Ами най-хубавото беше, че моето Мишле беше необичайно послушно, но иначе доста неща се объркаха Sad.  Сутринта започнахме със снимки .. при фотографа се получиха мн добре нещата .. станаха страхотни снимки и ни беше мн трудно да изберем 10 кадъра, за това взехме 15 Simple Smile . Иначе донесоха тортата на фотото, която беше с изгубен сертификат, а джъмбо човечето приличаше на шимпанзе, но се постарах да не се разочаровам, но иначе беше мн вкусна с истински продукти и ставаше за деца (всички деца ядоха от нея Simple Smile ) .. и като е без консерванти и на другия ден  не ставаше за ядене. Оставихме малкия на снимките да прави каквото си иска с нея .. е ами направо я поломи  Joy  , но снимките са супер. Отидохме на ресторанта и голям студ и дъжд, а ние сме запазили от вън .. по мрънкаха, че ще ни местят вътре, но ни преместиха. Децата поиграха, рожденика поспа .. тортата не ни я поднесоха с Честит Рожден Ден, защото вътре нямали музика .. просто ни я донесоха и ни я оставиха и настана една паника и в нея забравихме да снимаме клип Sick  .. и сега ще има друга торта с майка ми, че не можа да дойде и тогава ще снимаме клип, но няма да е същото  Sick . И накрая за капан от торта с 25 огромни парчета ни нарязаха 12 малки по малки от два пръста .. и накрая ни върнаха 5 парчета торта ... направо полудях, но реших да не вдигам скандали. Иначе моя Малчо получи мн подаръци и според мен си изкара добре Simple Smile.

# 403
  • София
Вал, честит ти рожденник. Да ти е жив и здрав.  Hug  Не се ядосвай. Не е важно да има спомен от камерата, а какво е в главата ти. По разказа ти разбирам, че ще има как да запомните първия рожден ден. И в суматохата понякога има чар. Останалото са подробности.  Crazy

Мами, я да ви питам, въведохте ли вечеря и ако да - кога я давате? Малчовците кога заспиват и пият ли още мляко/или кърмене?

Мисля да въведа, обаче хичне мога да измисля как да стане организацията по часове. Йоана обядва в 12:30-13, около 17 хапва плодово нещо и заспива около 20:30 след пиене на мляко, което не искам да махам, защото си й е ритуал. Нещо не успявам да нагодя режима. Сигурно ще трябва да е с междинно хапване в следобедните часове, после вечеря и след известно време мляко. Но как да ги сместя?  newsm78  Та ще се радвам да споделите опит - какво, кога, по колко.

п.п. Най-накрая май лятото дойде. Честити ни бездъждовни дни!  newsm44

# 404
Благодаря ти, Dia mia  Hug . Знам че, си права, но майчинският ми инстинкт ме кара да искам всичко да е идеално.

А, иначе за храненето и на мен понякога ми е трудно да се наглася, но
 7 - 7:30 пие мляко ( ами не ми се става толкова рано да му правя закуска Simple Smile )
 10-10:30 каша, попара, кисело мляко или кус-кус (само закуската я правя след 3 часа, ама млякото не го засища така, а скоро сигурно ще е след 2 часа)
14-14:30 обяд (манджа от кухнята)
17-17:30 десерт, плод или плодово пюре (нещо леко за след сън)
19 - 20 вечеря (супата от кухнята)
21 мляко (колкото изпие за приспиване. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт