Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 248
  • 538
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И Мария е от злоядите или по-точно май от избирателно ядящите. Аз започнах работа в средата на юни и от тогава, с изключение на почивните дни, зеленчукови или месни пюрета или ядене от кухнята не е близвала, не може да я накара баба й. За сметка на това яде много хляб и плодове, както и каши и дори ми се струва, че е понапълняла.

И при нея единствените съзнателни думи са бау-бау, тата и ам-ам. Laughing

# 421
  • Sofia
az_den и мойто щурче така с ходенето - от 2-3 седмици се съгласява да го водим за ръка, но аз лично не се притеснявам. И незнам защо всички бързат децата да проходят, на площадката това е главния въпрос - колко е голям, ходи или не ходи, като че ли има състезание... Напротив, по-късно е по-добре, а и от пълзенето има много ползи.
Ето е тази статия има много интересна инфо, а и подобни неща четох в интервю на един ортопед.
http://-spam070-/2011/11/22/пълзене-и-прохождане/#.U7b-OG1pUoP

# 422
Бърз отчет, че отдавна не съм писала: Лъчо проходи преди 9 дни - на 1г и 40 дни. Аз от 1 седмица съм на работа, с баба се гледат много добре, от 3 седмици е на детска кухня - яде по 2 бурканчета от ядене, щото прабаба носи повече (работи там). Вчера му биха онази гадната ваксина - МПР, няма проблем засега, даже и т-ра не е вдигнал.

# 423
Serendipity, и Тео беше така с акането. Стигал е до 6 ръти и дупето все червено. А уж само понякога е рядко. От 10 дни сме на море и се оправи. Мислим, че задето спряхме манджите от ДК. Дано като се върнем не почне пак. Ако не е минало при вас, ако искаш пробвай да ги спреш за малко и да даваш само суха храна поне 2-3 дни

# 424
Привет мами, все не ми остава време да попиша... Иначе чета редовно Simple Smile Ходихме и ние на моренце Simple Smile Крисчо беше мн щастлив и на пясъка и във водата, от водата се изваждахме с рев и се залъгвахме със солетки Wink моренцето мина мн бързо, то ние и за 6 дни отидохме де, но все пак Simple Smile Бяхме в Китен, хареса ни, не бяхме ходили досега там. Бяхме с 2та първи братвчеди на Крисчо (момиче на 4 и момче на 6) и с баба и дядо, че с мъжо ми трудно бихме се оправили с 3 деца  Mr. Green та накрая нашта малко стана като се прибрахме в къщи "да си починем от почивката"  newsm62 . Племениците ни мн палави и непослушни и от време на време беше жив кошмар...  Rolling Eyes направо не ми се иска Крисчо да пораства Sad
Но все пак това беше първото му моренце и той си се държа прилично Simple Smile да ви кажа за козметиката ползвахме за лице слънцезащитното на Мустела, а за тяло му взехме нивеа кидс 50 фактор, доволна съм, за цялото време нямаше никакви зачервявания. Ние обаче на следобедния плаж го държахме облечен по потниче, че ми е мн беличък и ме беше мн страх да не изгори. За комари бяхме взели на Бочко, но не се наложи да го ползваме Simple Smile другото хубаво е че не се разболя Simple Smile нито разстройство, нито сополки Simple Smile да чукна на дърво  Peace
Преди ви бях казала за нощното въртене и мрънкане на Крисчо, освен това имаше и мн газове, говорих с педито, казами да давам Биогая и да сменя АМ и сега нещата са по-добре newsm10, въртене има но определено не мрънка толкова мн и малко се видяхме със сън нощно време Simple Smile
За режима на хранене сме така: 8-8.30 ядем 170-190гр попара/кус-кус/кис.мляко с бисквиди, напоследък давам и 1 филийка намазана с масло и доматче/краставичка, 10.30 плод, 13-13.30 180-190гр месно пюре или ДК, 18-18.30 пак ок. 190гр каша с плодово пюре, рядко давам пак от ДК, т.к. ми се струва че го боли коремчето ако му дам всичко от ДК в един ден, явно си готвят по-тежко, все пак и 2-3 годишни деца са на същата ДК и завършваме с 210мл. мляко със 7 лъжички, реално 240мл. М/у яденията обаче яде и солетки и 3-4 бисквити
 Случва се да похапне и от нашата храна. По повод на това, моят Крисчо явно е ящен или присто любопоитен и аз не знам  newsm78. Проблема ми е следния: примерно обядва той и после сядам да обядвам аз, трявба задължително докато хапвам аз да яде нещо и той, иначе е страхотен рев и така на всяко ядене... До скоро минаваше бисквитка, солетка, коричка хляб, но вече си иска буквално от нашата храна и по принцип види ли храна и иска, давам му не е като да не давам, разбира се не безразборно, но мн ме притеснява да не му разширя стомаха Sad някой има ли такъв проблем? А съм забелязала и това съм опитвала да му давам докато той не се откаже и после нощно време му е твърд стомаха и спи още по-неспокойно Sad или пък повръща
... Не знам какво да правя, пък и ние не сме от най-здравословно хранещите се та да мине изцяло на нашата храна..., иска ми се докато мога да контролирам да су хапва поне той здравословно и разнообразо Simple Smile
Айде стига толкова от мен, че се олях Wink
Хубаво лято   bouquet

# 425
   Tanya-Vidko Georgievi в кой хотел бяхте в Китен, че и на нас там ни се ходи Simple Smile .
А да ти кажа за храненето .. аз не му давам почти нищо от нашата храна да опитва. И м/у храненията избягвам да му давам каквото и да било .. яде се по часове, но защото и без това яде достатъчно големи количества на храненията, а до скоро все повръщаше и за това ме е страх.

# 426
Val 86 бяхме в х-л Фантастико, на главната улица е , още май месец си бяхме взели ваучври за там и офертата беше за 5 нощувки с вкл. закуска, обяд, вечеря /без напитките, е сутрин е вкл. кафе, чай, айрян/- 152лв./човек. Хотела не е лукс, няма басейн, но стаите са хубави, чисти, минаваха всеки ден камериерки, но чаршави и хавлии не сменят, освен ако не помолиш, за климатик се плаща отделно ако ползваш... Имат малко помещение, където се хранехме с детски кът, храната беше добра, но не е на принципа шведска маса. За закуска винаги беше какяото са ти сложили, тип компле, а за обяд и вечеря правеха примерно за основното имаш избор от 3 неща, за първото избор м/у таратор и супа, за десерта също нямаш избор, каквото са направили това. Като цяло готвят вкусно и не повториха ядене Simple Smile мисля че за тези пари си е ОК Simple Smile това, което на мен много много не ми допадна е отдалечността от 2-та плажа, дават го от единия 300м., от другия 400м. Според мен бяха повечеко и с коликата ми идваше в повече... Това е дано съм била полезна Simple Smile имат и сайт, може да го потърсиш в Гугъл Simple Smile мисля че и фейсбук имаха ... Simple Smile

# 427
  • София
Tanya-Vidko Georgievi, и моето бебе яде от нашата храна, независимо от това колко е ял преди това, но пък не повръща Simple Smile Аз се притеснявах да не би да му разширя стомаха, но той самият си знае и отказва, когато не е гладен. Според мен децата си ги усещат тези неща, и си знаят границите. Той яде доста често, да не казвам по малко, но определено не по много, и си е добре, страхотно силен и стегнат е, не е дебел.

Аз правя така - каквото мога му давам сам да си яде, и той добре се справя. Започне ли да хвърля по земята, значи вече играе, а не е гладен, и преустановяваме подаването на нови храни. Напоследък му давам много плодове и зеленчуци между храненията и докато ние ядем вместо бисквити или солети - например ивички краставица, парчета череши/кайсии/праскови, малки кубчета диня или пъпеш (обожава диня). Като му наредя плодчето или зеленчукът на табличката на столчето, той е погълнат от процеса на хващане на храната и пъхане в устата си, и не налита на нашите манджи толкова много.

# 428
Като му наредя плодчето или зеленчукът на табличката на столчето, той е погълнат от процеса на хващане на храната и пъхане в устата си, и не налита на нашите манджи толкова много.

И аз така правя на Алекс,но за жалост на нея й е интересно да ги маже по таблата,да ги стиска между пръстчетата си и да ги хвърля по пода.  #Crazy  Познайте колко яде и колко си играе.

Яденето и от нашето и давам ,но не яде особено.  Crossing Arms

За запичане кисело мляко,банан,хляб  .Някой беше питал по-напред.

Със зъбите как сте? При нас са вече 11   Crazy Върви много,на площадката до нас направо бяга след децата.Много им се радва,а те едни стеснителни .Ако Алекс много се радва на някое дете подскача(или по-точно пружинира )на място и се смее,а другите деца бягат при майките си все едно ги е страх.  hahaha Луда работа.

На плаж я водихме няколко пъти.От пясъка много я е страх.Вдига си краката във въздуха,не стъпва въобще,само за вратът ми е закачена.Обаче във водата е голям кеф.Плаче като я изкараме.

# 429
  • Варна
Орлин зъби има само 6, сега май никнат и долните кучешки. Много неспокойно спи, вече година и месец (целия му живот) е имал най-много пет нощи, в които е спал непробудно. Събужда се минимум по три пъти на нощ с хленчене, върти се страшно много, понякога заспива самичък, понякога чака да го гушна и тогава заспива почти веднага. Не мога да разбера какво го мъчи и дали само се лигави.

Иначе напоследък е станал много гальовен - като му кажа дай гуш и той се притиска към мен и си слага главичката на рамото ми, много е сладък  Heart Eyes За нощното спане се приспиваме на спалнята, той лежи до мен, върти се, яде си одеялото, а аз му пея и така заспива, а от седмица насам  започна да се катери отгоре ми и заспива върху мен  Simple Smile

На плаж сме го водили само веднъж досега, въпреки че сме от Варна  Simple Smile Стояхме около час. Няколко дни по-късно го водих на ваксина, оказа се, че гърлото му е червено и педи ми се накара че съм го била водила на плаж. Тя изрично забранявала да го водим преди да стане на 2г. и ако не съм й вярвала да съм била чела в интернет колко е вредно. Въпреки всичко най-вероятно ще го водим пак, но пак за мъничко. Иначе той много се радва на водата, пясъкът само в началото му беше неприятен, но после си играеше с него  Simple Smile

# 430
Привет и от нас. Нашия прогрес е само в ходенето и лазенето. Все още го е страх да се пусне да ходи сам, но лази като ракета и много се кефи на това си умение.
Имаме си само 6 зъба, вече 2 месеца не се е показал нов. За сметка на това от както станахме на годинка успяхме да хванем стомашен вирус  с почти 40 градуса температура , слава богу педи се оказа супер и без гадни хапове за 4-5 дни всичко мина, и алергия , вероятно към слънцезащитния крем.
Детегледачката каза, че толкова злоядо дете като моето досега в кариерата си не е имала. Реално напоследък Вито яде веднъж на ден - вечер. През останалото  времена 5-6 лъжица затваря устата и ако продължиш да настояваш ще си спечелиш оглушителен рев.
Спането цяла нощ  все още мираж, но за сметка на това нощните хранения намаляха на 1.
Ние на море тук много не искаме да го водим, но за Гърция с моята бременност и слънчева алергия тази година няма да можем да се класираме, затова че чудя къде да го заведа я на планина,я на язовир. Ако имате идеи, моля да споделите.
И накрая да попитам, сложихте ли им вече възглавници? А играчки с които да спят?

# 431
  • София
Привет, мами. Simple Smile
И при нас с храненето е доста забавно. Не може някой да яде и Йоана да не похапва. Даже да е свършила тази работа 1 минута по-рано. Но май така е по-добре, отколкото злоядо дете. Направо не ви мисля мамите на такива малчовци.
За морето аз съм малко объркана. Хем ми се иска да я заведем в Гърция септември за закаляване преди зимата. Хем имам оферта да гостуваме на една приятелка в чужбина, а от догодина вече офертата няма да важи. А не може и двете. И трябва да го измислим в близкия месец. Много се чудя какво да правим.  Crossing Arms
И още някакви неша исках да ви пиша, но съвсем ми изсфиряса мозъкът. Още съм си с бременелската разсеяност. Дано поне като се върна на работа нещата да се пооправят  Mr. Green

# 432
Ние се завърнахме от морето преди седмица. За 4 дни на Обзор и после 7 на Албена. Беше супер, но за съжаление свърши. Както и очаквах на пясъка, а и край басейна понеже все беше бос, Тео се отпусна и вече ходи стабилно. И играта ми се разказва. Не спира и за секунда и върви напред без да се обръща да ме търси. А ко се разсея, кой знае накъде ще зачезне. Почнах да му давам манджитеу от ДК и отново стария проблем. Пак ака по 5-6 пъти. Носът му пак почно да се запушва. Май трябва да се връщаме на морето. Там всичко беше ОК

# 433
  • София
Както и очаквах на пясъка, а и край басейна понеже все беше бос, Тео се отпусна и вече ходи стабилно. И играта ми се разказва. Не спира и за секунда и върви напред без да се обръща да ме търси.

Хахаха, как ме разсмя Simple Smile При мен така беше с каката, то и до днес май е така, все ме е страх, че нещо много интересно ще стане около нас докато не внимавам за нея, и ще я загубя, защото ще е тръгнала да го гледа Simple Smile

Ние ще ходим в Тасос първата седмица на септември и ми е свито сърцето за температури/комари/храна/стомашни проблеми и прочие. Поне направихме едно умно нещо и наехме голяма вила, в която ще сме ние 4мата, плюс моите мама и татко, че и 14-годишното ми братче. Това ми дава 1) възможност да се видя с мъжа ми на море при толкова много допълнителни детегледачки  Grinning, и 2) евентуална помощ при някакви здравословни проблеми с дечицата.

С тях засега само по басейни в София обикаляме, и сме супер доволни - не можем да ги извадим от водата, и след 2-3 часа в и около басейна и двамата падат вкъщи и заспиват непробудно Simple Smile И от много слънце и вода се отваря един апетиииит... не мога да им смогна. Последно след подобен ден правих палачинки, даже в 2 тигана, че бързо да стават, и пак имаше ръмжене и мрънкане, дори и от дъщеря ми, която е супер злояда по принцип (малкият, който е на 1 година, дояжда обикновено това, което тя не иска).

Само ме е яд, че времето е лошо. Иначе какво лято щяхме да си изкарамеее...

# 434
Мами, моят малчо направи своите първи крачки сам, пусна се от дивана Simple Smile ходи на пръсти и с вдигнати ръце, като наказан   Grinning и прави по 4-5 крачки и пада, но все пак е нещо Simple Smile а как се радва милото, смее се от сърце като се пусне      Heart Eyes явно му е голям кеф  Peace , а аз съм много щастлива  Joy .
Поздрави от нас и лека вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт