Баба Марта бързала,две чертички вързала!-Тема 60

• 21 485
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Мая, брат ми е заченат непланирано и при това майка ми е била със спирала... та въобще не се чудя на случайните бременности. Колко деца са се родили от прекъснат акт - един плувец да е имало, свършил е работата.

30% е шансът за оплождане и последващо развитие, ако се срещнат яйцеклетката и сперматозоидите. Т.е. случайните бременности са след секс (случаен или не толкова) в правилните дни от месеца. Нашето следене ни дава шанс да се пробваме точно в тези 30% Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 15:41 от Нения (lucy)

# 631
  • София
Веси мисля, че все пак надежда има щом на 19ти сте се обичали. Стискам едни палчета за теб до след 10на дни  Hug
Това си мисля от няколко дена как е възможно тук повечето момичета мерят БТ, правят тестове за О  и да не става (може би се улучва момента, но бременност не настъпва), а как става това случайното забменяване  newsm78 И аз и брат ми сме направени случайно, без плануване. Ако при целенасочени опити и здрава двойка успеваемостта на двойка е 20-30% на цикъл, то тези случайни бременности трябва да са колко 1-2 %

Майче Hug, и аз това се чудя. И сестра ми така забременя...е, планувано беше, но без вайкане - на втория месец. Сестрата на мъжът ми пък няколко пъти от раз буквално (за съжаление не всичките й бременности приключиха с щастлив, ревящ финал). Сега и двете имат сладки момиченца, на по 6 месеца (какво съвпадение), които обожавам.
Колкото и да ми е тъжно в момента, че може да не е станало и този месец...твърдо вярвам, че щом така се случва - значи така е трябвало. Това е Божията воля (е, зависи и от нас, разбира се до някаква степен) и винаги е за добро!

Деси и Асита, благодаря ви момичета! Hug

# 632
Според мен не вярвам,че този процент е 30% на дните в Овулация ..Като гледам колко познати имат деца по случайност а и от личен опит- с непланираната ми дъщеричка (да ми е жива и здрава), не знам дали наистина е така Thinking Може да се отчитат други фактори, може при доказана О да не е пак оптималното единствено време за зачеването..
Скрит текст:
При мен първо бях пила ОК, спрях ги, после нито съм си следяла О, нито съм се замислила(даже ми бяха казали,че съм имала обърната матка и кисти на яйчниците-малко трудно забременяване)- случи се инциденто  1 път, после 2 път и бях бременна ..
Скрит текст:
А да ви кажа ли имам 2 приятелки с дечица след  пазене с "прекъсване"

# 633
Явно може и веднъж да правиш секс, ама всичко друго да се нареди. Четейки по темата в "Прочети преди да попиташ"
Скрит текст:
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ?

Настъпването на бременост в нормални условия, когато всичко е видимо наред е 20-25%, такъв е и реалният процент на бременност и при някаква АРТ процедура (ако не се прави селекция по възраст и не се изчислява кумулативно от няколко последователни опита). Това е и процентът, които се стремим да запазваме постоянен и да го увеличаваме с все по-нови технологии и познания за селекцията на ембрионите, за подготовката на маточната лигавица и т.н.
Имено благодарение на тези технологии стана възможно обяснението на факта защо в естествени условия в природата не всяка жена забременява от първия път:
Причината може де крие в няколко факта:
• овулацията не се случва при всеки цикъл по едно и също време
• не винаги яйчникът отделя яйцеклетка, понякога ”прескача” 1-2 цикъла (ановулаторни)
• не всеки фоликул, който нараства като ”доминантен” и се пука при овулация съдържа яйцеклетка
• не всяка яйцеклетка е годна да се оплоди след отделяне (а в естествени условия обикновено е една)
• яйцеклетката се отделя от фоликула, обградена от стотици клетки и се нарича кумулусно-ооцитен комплекс. В редки случаи този комплекс може да не съдържа яйцеклетка-”кухо яйце”
• сперматозоидите не пристигат на време до яйцеклетката, не преживяват достатъчно, нямат нужната концентрация (далеч не е вярно твърдението, че един сперматозоид е достатъчен, в естествени условия са нужни милиони сперматозоиди, които помагат на този ”един” като атакуват този комплекс и самата яйцеклетка, за да я ”предразположат” да поеме сперматозоида)
• не винаги яйцеклетката се опложда правилно (понякога пропуска повече от един сперматозоид), като това резултира в неразвиващ се ембрион или спонтанен аборт в ранен етап, много преди теста за бременност.
• не винаги от правилно оплодената яйцеклетка се получава ембрион с добри характеристики и потенциал за имплантация
• не винаги лигавицата на матката е готова да посрещне ембриона и да му ”позволи вгнездяване”

Ех как съм се молила за такъв избягал плувец от такова пазене, че с ММ бързо оставихме презервативите като се сгаджосахме, ама ей на. Сега и не се и пазим и пак не ще.

# 634
Мая- благодаря за материала..То наистина излиза цяло чудо да си бременна..Като се замисля всичко е Божа работа, тази мистерия няма друго обяснение за мен Heart Eyes

# 635
Абе правете любов ,стига  с тия из4исления...Оби4айте се и това е него мислете,рано или късно ще дойде и това е... HugЕ миналия месец и из4ислявах О. и пресмятах и накрая нищо,така4е тоя месец се пускам просто без схеми.. Peace

# 636
Клара ,успех и от мен   bouquet

# 637
Явно може и веднъж да правиш секс, ама всичко друго да се нареди. Четейки по темата в "Прочети преди да попиташ"
Скрит текст:
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ?

Настъпването на бременост в нормални условия, когато всичко е видимо наред е 20-25%, такъв е и реалният процент на бременност и при някаква АРТ процедура (ако не се прави селекция по възраст и не се изчислява кумулативно от няколко последователни опита). Това е и процентът, които се стремим да запазваме постоянен и да го увеличаваме с все по-нови технологии и познания за селекцията на ембрионите, за подготовката на маточната лигавица и т.н.
Имено благодарение на тези технологии стана възможно обяснението на факта защо в естествени условия в природата не всяка жена забременява от първия път:
Причината може де крие в няколко факта:
• овулацията не се случва при всеки цикъл по едно и също време
• не винаги яйчникът отделя яйцеклетка, понякога ”прескача” 1-2 цикъла (ановулаторни)
• не всеки фоликул, който нараства като ”доминантен” и се пука при овулация съдържа яйцеклетка
• не всяка яйцеклетка е годна да се оплоди след отделяне (а в естествени условия обикновено е една)
• яйцеклетката се отделя от фоликула, обградена от стотици клетки и се нарича кумулусно-ооцитен комплекс. В редки случаи този комплекс може да не съдържа яйцеклетка-”кухо яйце”
• сперматозоидите не пристигат на време до яйцеклетката, не преживяват достатъчно, нямат нужната концентрация (далеч не е вярно твърдението, че един сперматозоид е достатъчен, в естествени условия са нужни милиони сперматозоиди, които помагат на този ”един” като атакуват този комплекс и самата яйцеклетка, за да я ”предразположат” да поеме сперматозоида)
• не винаги яйцеклетката се опложда правилно (понякога пропуска повече от един сперматозоид), като това резултира в неразвиващ се ембрион или спонтанен аборт в ранен етап, много преди теста за бременност.
• не винаги от правилно оплодената яйцеклетка се получава ембрион с добри характеристики и потенциал за имплантация
• не винаги лигавицата на матката е готова да посрещне ембриона и да му ”позволи вгнездяване”

Ех как съм се молила за такъв избягал плувец от такова пазене, че с ММ бързо оставихме презервативите като се сгаджосахме, ама ей на. Сега и не се и пазим и пак не ще.

Мерси за информацията! Не бях попадала на нея. Като стана въпрос за тези 30% се порових да разбера защо е така ,но не открих нищо. Сега разбирам защо е толко трудно всичко  newsm12 и все не става ли не става  smile3506

Сега се сетих и за нещо друго. Не знам до колко е вярно, но във връзка с това, че когато го мислим все не става, пък като се оставим на течението, вземе че се получи.. До колкото съм чувала (вие ще кажете дали е вярно) жената трябва да е достатъчно възбудена и спокойна, като фактор за забременяване. Мислите ли, че има нещо вярно?

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 16:02 от baby83

# 638
Аз този цикъл реших нищо да не следя и без това най-фертилните ми дни се падат в седмицата, когато мъж ми е в командировка. Ще си се обичаме както до сега, пък ако е писано да стане, ще си стане. А дано, ама надали ....  Joy

# 639
При много двойки става още в момента ,в който се "откажат" и това си е доказано .Може би психическата нагласа си оказва доста голямо влияние . И на мен 30% ми изглежда доста малко. Гинеколог ми е казвал , овулацията трае  72 ч.,а не както на повечето места се пише-12 ч.Спокойствието е много важно за забременяването . Peace

# 640
До колкото съм чувала (вие ще кажете дали е вярно) жената трябва да е достатъчно възбудена и спокойна, като фактор за забременяване. Мислите ли, че има нещо вярно?

Аз не мисля, че има връзка между възбудата или оргазма при жената и забременяването.. Пък може и да влияе, де да знам..  Thinking

# 641
Може да влияе заради по-голямо количество ЦС, отделена при по-силна възбуда, знам ли... разсъждавам си Simple Smile

# 642
...и цервикалната, и телесната температура...знам ли

# 643
  • София
При много двойки става още в момента ,в който се "откажат" и това си е доказано .Може би психическата нагласа си оказва доста голямо влияние . И на мен 30% ми изглежда доста малко. Гинеколог ми е казвал , овулацията трае  72 ч.,а не както на повечето места се пише-12 ч.Спокойствието е много важно за забременяването . Peace

Клара, с тия 72 часа овулация не можеш да си представиш каква надежда ми вдъхна! Heart Eyes Hug  bouquet

# 644
Може да влияе заради по-голямо количество ЦС, отделена при по-силна възбуда, знам ли... разсъждавам си Simple Smile
и аз така смятам- влияе си  Blush

Общи условия

Активация на акаунт