КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

• 62 037
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Тинки, различно е превтасало и не втасало тесто.  Трбява да порасне двойно, до толкова се чака, после вече може и да превтаса, ако го забравиш. Wink
Поне след час трябва да провериш козуначеното тесто, до къде е стигнало с първото втасване. И после след половин час пак и така...

# 406
ето моите козунаци от вчера  - получиха се много добри и на вид и вкус, доволна съм. бях си приготвила две различни от моята рецепти, но след като започнах реших че ще правя това което си знaм - не че рецептите се различават кой знае колко. направих няколко различни форми.
и отново захарта ми отгоре лекинко се карамелизира. предполагам от фурната - без вентилатор и без възможност за следене на температура.
миналата седмица си купих нови форми за печене - едните са под формата на цвете,  а другите правоъгълни - и двете за по 300 гр., на етикетчето пише "форми за милинки", от магазин тип всичко за 1 лев тип китайски стоки. слагам винаги хартия за печене - не намазнявам тавите. voila mesdammes:

# 407
  • Балчик
мен все ме е страх да не превтася. При температура от около 20-23 гр колко е норАлно да втасва newsm78

Не знам колко, но доста. Козуначеното тесто трябва да втасва при 29 градуса, при мен на толкова втасва
 за около 80 минути.

amorex, чудни кифлички. Hug

# 408
  • софия
Може ли да се направи козунак с брашно тип над 1000? newsm78

# 409
  • Балчик

Не!

# 410
  • Sofia
Ако е 100% с такова брашно - не.  Ако е смес с бяло, ще стане вкусно нещо, но не би трябвало да се нарича козунак. Simple Smile Това по мое лично мнение, както и на традиционалистите въобще.  Simple Smile

Ще има и обратното мнение, та остава ти да си решиш.  Sunglasses

# 411
  • Бургас
Добро утро,момичета.Сложих половин доза традиционен на програма  dough.След сигнала,трябва да извадя тестото.Достатъчно ли е или след като го набия Simple Smile 100 пъти пак трябва да втаса.
amorex много са ти апетитни козунаците и кифлите

# 412
  • Балчик
Достатъчно е, машините месят добре тестото и даже не разбирам защо някои пускат програмата два пъти. Веднъж е напълно достатъчно. Peace

# 413
  • Бургас
Достатъчно е, машините месят добре тестото и даже не разбирам защо някои пускат програмата два пъти. Веднъж е напълно достатъчно. Peace
благодаря Flowers Bouquet

# 414
  • Австрия
Здравейте момичета.
Аз докато се наканя сте изписали цяла тема.
Да ви покажа сефтето за тази година. Козунака на еликсир. Миналата година го правих и сега пак. Винаги сполучлив.

http://1drv.ms/1jivtty

# 415
  • Балчик
Морена, Джемма, много ви благодаря.  Hug
Госпожица - прекрасна заспа, аз отивам да меся козунак. После ще покажа резултата.  Grinning

Какво стана с козуначето?

nudel33, чуден козунак. Peace

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 16:38 от Джемма

# 416
Нудел, красота! Браво!

Аз днес установих, че съм правила козуначени мъфини....Не че е някакъв пропуск, но все пак......

# 417
  • Бургас
Мама Цоцоланче,много съблазнителни твоите мъфини.Преди година в такива книжни формички бях правила мъфини,че като залепнаха.Няма изчистване тая хартия.Би ли споделила твоя опит.Утре мисля да ходя на Метро,та може да купя нови книжлета от там.

# 418
  • Австрия
Мама Цоцоланка,  благодаря ! Hug

И твоите мъфини са много изкушаващи. Как им правиш оформянето?

# 419
Мама Цоцоланче,много съблазнителни твоите мъфини.Преди година в такива книжни формички бях правила мъфини,че като залепнаха.Няма изчистване тая хартия.Би ли споделила твоя опит.Утре мисля да ходя на Метро,та може да купя нови книжлета от там.

Никакви проблеми с отлепянето...

Моите капсули са от Икеа, много ги харесвам, от 1 година ги ползвам - нищо не ми е залепвало в тях.

Общи условия

Активация на акаунт