ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 074
  • 764
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, копирам пост, който току-що изпратих на ЛС
Подчертавам, че и сега понякога ме налягат параноични мисли, страдам от безсъние на моменти,
обаждат ми се разни физически болежки, минават ми черни мисли, но не се задълбочавам.Просто приех факта, че, ако нещо ще се случва и не мога да го променя, трябва да го приема.

Това е горе-долу моята история а ПР
Преди повече от три години пих антидепресант  Тритико в комбинация с хапче за сън Атаракс.Бях изпаднала в ужасна хипохондрична криза, не спях, не се хранех, непрекъснато се вглеждах в тялото си и търсех несъществуващи симптоми за евентуално страшно заболяване.Не бях в състояние да върша елементарните си домакински задължения и да си гледам децата.По това време ходех на работа, свързана с общуването ми с много хора.И сега се чудя, как съм успявала да се справя.Отидох на психиатър и веднага ми постави диагноза-депресия, изписа лекарства и се почна още по-голям кошмар.Не стига, че от глупави мисли бях полудяла, ми и от лекарствата се чувствах напълно безпомощна.Пулса ми се забавяше, ставах вир вода, на моменти имаш чувство, че халюцинирам.А страховете си ми останаха, че се добавиха и нови.Пих ги точно две седмици и казах, край.После живях в ад може би три-четири месеца и проблема отшумя.Бих искала да ти кажа универсално решение, но май такова няма?Просто се вземаш в ръце, не става изведнъж и никак не е лесно.Желая ти успех.Виждам имаш две малки деца, те са ти стимул да се справиш с проблема.Който всъщност е несъществуващ, но ние сами си го създаваме в главите

# 91
Според мен въпроса дали да се вземат АД или не няма еднозначен отговор. Индивидуално е. Ако можеш да се справиш без супер, но има случаи, при които няма друг начин. Ето тая моя позната, момичето вече 4-та година е на легло, сега е на инвалидна количка, не може да ходи. И тя отказва да взема лекарства, казва, че състоянието й не е психогенно, а просто не са й открили какво й е. Мъчно ми е за нея.
Елизабет, за сърцебиенето, ако вземаш бетаблокер, макар и по четвъртинка ще се родиш. Иначе преди време един много известен кардиолог и беше изписал Ремотив /жълт кантарион/ за 1 месец, каза че прекрасно успокоявал пулса, но трябва да се понатрупа в организма.

# 92
Да и аз си мислех да вземам сутрин и вечер по четвъртинка , но не съм го обсъдила с лекар . От половинката много ми пада кръвното за това си мислех и аз по четвъртинка 2 пъти на ден . А опасно ли е да се взема от време на време Конкор , а не постоянно ?

# 93
По принцип може да се взема при нужда, но е по-добре да го пиеш известно време постоянно, за да се регулира ритъма, аз го пия от 7 години. А за кървното, аз съм си купила айряни и от сутринта почвам с тях, моето кръвно е 90-60 някъде.

# 94
Мерси Гала . А примерно ако го пия известно време после като го спра няма ли пак да ми се върне сърцебиенето? Твоето сърцебиене от какво е провокирано , защото при мен май е съчетание на ниско кръвно с щит. жлеза . И още нещо да те питам .Принципно гинеколога ми по време на бременността ми изписа Конкор така , че ми е изписван вече 1 път от лекар за висок пулс само , че моя не е постоянно висок , но доста пъти изведнъж скача като обезумял . И другото , което е - ако сега започна да пия сутрин и вечер по 1/4 как се спира след това , нали трябва да е плавно , а не изведнъж? Когато съм пила Конкор не съм имала ПА , действа ми чудесно .

# 95
Здравейте,аз уж се чувствах добре последно време ,ама днес... Sad
Дали от бременноста,дали от ПР не знам чувствам се толкова отпаднала,паднало ми е кръвното ли какво...Имам чувството ,че едва усещам ,че дишам и то насила.Лявата ми ръка я чувствам изтръпнала,гърлото ми все сухо...Направо ще се побъркам... Sad

# 96
По принцип може да се взема при нужда, но е по-добре да го пиеш известно време постоянно, за да се регулира ритъма, аз го пия от 7 години. А за кървното, аз съм си купила айряни и от сутринта почвам с тях, моето кръвно е 90-60 някъде.
Гала, аз пих ремотив 3 месеца, понеже само толкова е допустимо и съм много доволна. Понеже виждам,че наблягаш на билкови неща.....чувала ли си нещо за Грийн мастер. Днес видях, че жълтият им кантарион е 120 таблетки и е 35 лева, което излиза доста по-евтино от Ремотив,понеже се пие  по една на ден.....имат и доста други таблетки билкови за нервната система и не само.....но не съм чувала никакви отзиви за тази фирма.....Вече четвърти месец съм на неолексан, но забелязвам, че като го комбинирам с кантарион ми е още по добре......

# 97
Аз за съжаление не мога да пия жълт кантарион , защото пия противозачатъчни , а жълтия кантарион намалява действието им . Иначе преди време аз също съм пила Ремотив и бях много доволна .

# 98
Алина, не съм чувала за грийн мастер.

Елизабет, аз имам сърдечно заболяване, проблем с кръвоснабдяването и оттам и аритмията. Щом се чувстваш добре с конкора, чудесно пий го известно време. Втората четвъртинка я вземай до 4 5 часа, защото по принцип през нощта пулса е по-бавен. При спиране, спираш първо втората доза и след 2 3 дена и първата. Половин хапче на ден е много ниска доза, няма да има проблем със спирането, за сведение максималната доза е 2 хапчета на ден.

# 99
Алина, не съм чувала за грийн мастер.

Елизабет, аз имам сърдечно заболяване, проблем с кръвоснабдяването и оттам и аритмията. Щом се чувстваш добре с конкора, чудесно пий го известно време. Втората четвъртинка я вземай до 4 5 часа, защото по принцип през нощта пулса е по-бавен. При спиране, спираш първо втората доза и след 2 3 дена и първата. Половин хапче на ден е много ниска доза, няма да има проблем със спирането, за сведение максималната доза е 2 хапчета на ден.
Много ти благодаря , май ще го почна , защото , както казах когато пиех Конкор нямах сърцебиене , нямах и ПА .

# 100
Аз направих вече 1 месец на тоя валдоксан, еми не ми харесва, няма страничнни ефекти в началото, ама в никакъв случай не може да се сравни с ципралекса, от него направо летях.

# 101
Аз направих вече 1 месец на тоя валдоксан, еми не ми харесва, няма страничнни ефекти в началото, ама в никакъв случай не може да се сравни с ципралекса, от него направо летях.
И аз се насилих да ям цял месец   валдоксан преди година и половина, но  е ужасен......и ми усили безсънието.....

# 102
Здравейте. Моля някой да ми отговори, че съм много притеснена!

Пия по половинка ксетанор сутрин и един флуанксол на обяд. Но в бързината вместо флуанксола пих още една половинка ксетанор. Ще ми стане ли нещо? Какво да очаквам?

# 103
Няма страшно, не си внушавай. Ти така, или иначе после ще го увеличиш.....

# 104
  • София
Момичета, ако пия Лексотан може ли да пия Парацетамол и Нурофен, защото се чувствам понастинала. Аз упорито отлагам първия прием на предписаните ми хапчета, но както каза лекарката: правя типичното за мен отлагане във времето. Страх ме е от лекарствата, но този дисбаланс в главата ми трябва да го възстановя и без хапчета няма как да стане явно.

Общи условия

Активация на акаунт