87th Academy Awards OSCAR'2014–Честито на печелившите! А кои ще са следващите?

• 33 445
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
... а самоубийството му е досадна подробност  Tired

# 631
Разказват за заслугите на Тюринг, но дори не одраскват трагедията му
Ще взема отношение защото изгледах сичкото интервю, което успях да намеря в нета за този филм и в почти във всички режисьорът и сценаристът казваха, че не това е била целта на филма. И то защото самият Тюринг не се е възприемал за жертва и не е искал околните да го приемат за такъв (това по сведения на негови съвременници и роднини). Въпреки всичко, което му се е случило се е опитвал да живее възможно най-пълноценно и наистина е отделял най-много внимание на работата си.
За мен филма не е фризиран.

# 632
Абе накрая се видя драмата на Тюринг в цялата ѝ прелест. Защо да трябва да гледаме и самоубийството му?
Освен това има и спекулации че се е самоубил "случайно". И намек за това в началото на филма.

# 633
Ами аз не съм гледала филма, та не мога да кажа нищо за това как е загатната драмата му, но това, че е осъден заради сексуалната си ориентация, ми се струва важна подробност, както и обстоятелствата около смъртта му.
Пак казвам, че нямам идея как и дали са засегнати тези неща във филма, но ето покрай дискусията ми става още по-интересно да го гледам Simple Smile предварителното очакване Simple Smile

# 634
  • срещу двата комина :)))
ще се включа и аз, точно защото филма ми хареса най-много за това по какъв фин и ненатрапващ се начин беше представен хомосексуализма му и драмата , породена от това. Точно и това беше причината да се разрева точно на момента, в който написаха за самоубийството му  Peace Не мисля, че е нужно нещо да ми се навира в очите, че да почуствам драматично и дълбоко  

# 635
Мнението ми беше за 2 филма, намирам за интересно как всички коментирате само единия  Wink

# 636
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Абе накрая се видя драмата на Тюринг в цялата ѝ прелест. Защо да трябва да гледаме и самоубийството му?
Защото явно ако филмът не е манифест на борбата за правата на гей-общността и не е фиксиран върху дебилното британско законодателство в областта, а е екранизация на една от повратните кампании във ВСВ, автоматично минава в графа "фризиран".
Предполагам и за Wilde би могло да се каже, че е фризиран, защото освен процеса на писателя е показал и живота му.

Ули, показани са, при това напълно адекватно. Нищо не е заметено под чергата, просто филмът не е ГЕЙ, ГЕЙ, ГЕЙ.

# 637
  • Once there was a Hushpuppy...
И аз ако може да кажа за Игра на кодове Peace
В моите очи беше наблегнато на откритието, на спасяването на хора по време на най-страшната война. През моята призма гей момента беше съвсем леко и фино засегнат. Толкова интелигентно и обрано. За което едно огромно благодаря на създателите на филма. Една перфектно свършена работа, историята е достатъчно интересна и динамично развиваща се, няма какво да се желае повече. Филм за войната и живота на голям човек, аз така го възприех. Не знам защо винаги очите на хората са "избодени" от това кой бил гей и защо......ами, то има толкова много други важни неща, които да ви развълнуват гледайки го.

# 638
  • в морето до колене
Много приятно ме изненада номинацията на Марион, ...
А да и номинацията на Брадли Купър ме изненада много.
Марион е по-голяма изненада.  Peace
Макар че реално петото място при женските номинации беше отворено... но европейка, при това вече печелила - много трудно е да се заложи на такава вероятност.

В главните роли при мъжете както винаги беше голямо мазало.
Трима сигурни фаворити. За останалите две места имаше поне четирима кандидати с доста изравнени шансове.
Доволна съм за Стив Карел. Много. Но Брадли...  не толкова.
Аз също бях изненадана от Брадли, но това е само, защото не съм гледала накъде отиват прогнозите през последните дни. Оказва се, че доста напред се е придвижил Брадли при почти всички прогностици. Сега видях, кой е разпространител на филма, но признавам, че Уорнър Брос. са свършили много голяма работа и за много кратко време е извели филма в много предни позиции.
Последно такава бърза и експлозивна кампания имаше за "Вълкът от Уолстрийт", но трябва да признаете, че Скорсезе+ДиКаприо е много по-лесен за промотиране тандем от Истууд+Б.Купър.
Освен това удържаха докрай и с номинацията на Робърт Дювал, която е най-слабата в поддържащите роли лично за мен.
Макар че в началото на годината по-големи очаквания имаше към другия техен филм - Inherent Vice. Но явно са преценили, че неговите шансове не са толкова добри и са се съсредоточили върху снайпериста.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 18:48 от мячик

# 639
Мнението ми беше за 2 филма, намирам за интересно как всички коментирате само единия  Wink
Защото "Теорията" е такава тъпня, че не заслужава коментар. Twisted Evil

# 640

ми щото само единия съм гледала  Joy

# 641
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А, колко точно Joy

Аз имах надеждички някакви за Хоакин, без да съм гледала филма- от любов, бе здруга причина.

# 642

Защото не съм и нямам намерение да гледам Теорията. Достатъчно ми е превъплъщението на Бенедикт в ролята на Хокинг. Няма конспирация. Wink

# 643
Joy
Теорията и на мен ми е толкова безразлична, че не ми се коментира даже.

# 644

Защото не съм и нямам намерение да гледам Теорията. Достатъчно ми е превъплъщението на Бенедикт в ролята на Хокинг. Няма конспирация. Wink

и аз си мисля, че заради този филм няма да мога да приема Еди в тази роля  Thinking затова и все отлагам да гледам Теорията

Общи условия

Активация на акаунт