(Био)зеленчукова градина - тема 25

• 68 590
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз мога да я свърша тази работа, но по Еконта цената й ще набъбне.

може ли да кажеш цената на УДЛОто?
 Blush миуту има рожден ден и мисля с какво да го зарадвам да го зарадвам  Whistling

# 391

16,60. Пращам с наложен платеж по Еконт. Аз съм нощемскитащ бакшиш в Разград. Еконт пътуват нощем, ако я купя в понеделник, вторник е при тебе. Сега си лягам да спя, ако те устройва пиши на лс имена, телефон, адрес или най-близкия офис на Еконт.

# 392
  • Пазете Гор
Обработката с вила спестява сума усилия и дава отличен резултат, но има видове почви, в които не се получава - по-тежките, по-глинести, които при обработка във влажно състояние са "мажат" по инструментите, а в сухо се спичат като бетон, силно заплевените. То такива почви не са и много за градина де, ама комуто каквото дал Господ.

В тази тема обсъждали ли сте правене на компост в домашни условия?

Да, и го правим постоянно. Сподели, питай.

В сандъчето ми с пиперов разсад изникнаха гъби. Приличат на челядинки, красиви са като за картинка, ама хич не им е там мястото, съгласете се. Доста са. Туй преположително иде от конския тор, с който рекох да си обогатя разсадната смес. Махам ги. Нищо, поне съм наясно за състава на чувалчетата, в които ще отглеждам гъби, когато си поръчам мицел, де.

# 393
  • София

Оооо! Това е! Точно такава! С такава дръжка!
От там ти я купи някой ли - как я получи?

(Здрави ли са зъбите? Виждам, че си я ползвал добре. Да не се кривят? Изобщо - изглежда ли ти надеждна?)

п.п. Дължината й ок ли е, за да не се навежда много човек, когато вади пръстта?
Защо избра нея, а не тази: http://www.di-stroy.ru/catalog/vily/vily-4-rogie-200h300h1180mm- … cherenok-Palisad/

За мен истината е в тази:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 4yAyzwQhLBwxgNzhQ
Може да я поръчаш в завода в Люлин.
С нея разоравам " целини"- тревни площи, никога необработвани.
Вади корените без да ги къса, кръста не участва в натоварването.
Може да ти я направи всеки, умеещ да заварява.

# 394
  • Пазете Гор
За мен истината е в тази:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 4yAyzwQhLBwxgNzhQ
Може да я поръчаш в завода в Люлин.
С нея разоравам " целини"- тревни площи, никога необработвани.
Вади корените без да ги къса, кръста не участва в натоварването.
Може да ти я направи всеки, умеещ да заварява.

Амбицираш ме да опитам. Ако знаеш колко троскот има да боря...

# 395
Виждала съм я тази. Мисля си, без да съм я ползвала, че е прекалено голяма. Общо взето тя е една двойна вила. Удобството е, че стъпваш с два крака на нея, но по-малката ще иска и по-малко тежест, т.е. няма нужда от два крака. Simple Smile
Дъгата, която се ползва като лост при повдигането на почвата - в една влажна и мека пръст, няма ли да потъва и да губи свойството си на лост?

# 396
Преди съм пускала снимки тук на мотофрезата ни. За мен това е най-добрата ни инвестиция. Mr. Green Почвата не може да се обработи толкова добре нито с вила нито с мотика. Става като дунапрен. С кръста никакви проблеми. Grinning Цялата махала се обслужва от машинката (естествено срещу заплащане).

# 397
  • София

Виждала съм я тази. Мисля си, без да съм я ползвала, че е прекалено голяма. Общо взето тя е една двойна вила. Удобството е, че стъпваш с два крака на нея, но по-малката ще иска и по-малко тежест, т.е. няма нужда от два крака. Simple Smile
Дъгата, която се ползва като лост при повдигането на почвата - в една влажна и мека пръст, няма ли да потъва и да губи свойството си на лост?
Всъщност, с нея не се работи като с вилата- да я забиеш в земята , да се наведеш и да изтеглиш нагоре, което да натовари кръста.
Направена е от квадратни тръби, широка е 50см. долу и като стъпиш върху рамката, забиваш на 25см. После само издърпваш с ръце назад, без да се навеждаш, без да напрягаш кръста, а когато се опре на дъгата, просто разтърсваш наляво- надясно и колкото по- мека е почвата, толкова по- бързо изпада почвата и остават само плевели/ корени.
Разбира се, ако не разработваш поляна, е достатъчно стъпването с един крак, но при всеки случай с едно стъпване обработваш 50 см.

# 398
  • София
Амбицираш ме да опитам. Ако знаеш колко троскот има да боря...

Мога да ти изпратя размери, описание, както и вида на материала.
Лесна е за направа, а в Люлинския завод не мислеха че ще проработи, когато им я поръчах, пък сега я предлагат....

# 399
аз искам, аз  Mr. Green Мъжът не ще да копа, но може да заварява  Joy

# 400
  • София
аз искам, аз  Mr. Green Мъжът не ще да копа, но може да заварява  Joy
С риск да ми горят ушите, ето:
Хоризонталната работна площ, за която са заварени зъбите и дръжките, е 50см., а заедно със заварените дръжки, работната ширина е около 55см.
На 40 см. над нея е заварена за двете перпендикулярни дръжки, укрепваща квадратна тръба от 50см.
Двете дръжки, с по 1 метър дължина, изработени и те от квадратни тръби от 25мм, са на разстояние  50см. една от друга, което позволява преминаването на тялото между тях. Двете хоризонтални ръкохватки осигуряват добро хващане на инструмента по време на повдигане при изваждане от земята.Подкрепата под формата на дъга улеснява " лостовия" ефект и накланянето наляво и надясно.
Зъбите са от качествена стомана за длета/ аз я купих от завода на гара Искър/, 12мм в диаметър, на разстояние около 11 см. един от друг. 3 зъба с дължина 25см. и 2 зъба с дължина 20см., под ъгъл към вертикалата от 30 градуса, позволяват по- добър разпад на почвата.
Ръкохватките са с дължина 10см.
Ширината при ръкохватките- 75см.
Боядисах я с една боя 3 в едно- май "Протекта", но не съм сигурна.......
Успех!

# 401
  • Етрополе, България
Хора, помагайте !!! Разсада ми от домати пожълтя. И пикираните и по-младите. Зародишните листчета избледняват, а новите пожълтяват. Това се случи откакто се развали времето, въпреки че всеки ден ги изнасям навън на терасата на завет и сушина. Не са преполяти, нито са сухи. Не знам какво да ги правя  Cry.
Много благодаря за съветите за картофите bouquet. Чак следващата седмица ще се занимавам с тях явно. Още са им малки кълновете. Изкарах ги от мазето на по-топло и съм ги завила с една черга отгоре да не позеленеят от светлината.
Днес ходих на обстоен поглед на малините. В пазвите на 4 корена виждам зелени пъпки. Има надежда Simple Smile.   

# 402
Хора, помагайте !!! Разсада ми от домати пожълтя. И пикираните и по-младите. Зародишните листчета избледняват, а новите пожълтяват. Това се случи откакто се развали времето, въпреки че всеки ден ги изнасям навън на терасата на завет и сушина. Не са преполяти, нито са сухи. Не знам какво да ги правя  Cry.
Много благодаря за съветите за картофите bouquet. Чак следващата седмица ще се занимавам с тях явно. Още са им малки кълновете. Изкарах ги от мазето на по-топло и съм ги завила с една черга отгоре да не позеленеят от светлината.
Днес ходих на обстоен поглед на малините. В пазвите на 4 корена виждам зелени пъпки. Има надежда Simple Smile.   
    Ако можеш прати снимки!!!

# 403
  • на пъпа на Златията
Привет. Чета ви но не събирам настроение да пиша.
Едно такова ми е никакво.

Все си правя разсада  направо в чернозема. Миналата година , сложих тор от торището.
Винаги си правя разсада по-късно. Миналата година го правих на 7 март.А го и насях по-дълбоко.
На 2 пръсти, това си е 3 см..  
При тези условия , се получи една кора от горе , разсада ми тръгнал и после се върнал обратно.
Какво ли сбърках? Може би не е имал достатъчно влага? Друг път не ми е правил такива неща.  

# 404
  • на пъпа на Златията
Те , тия реклами под първия пост ме рамърдаха.
Очаквам да са под мненията и си мисля  че е края на страницата и така пропуснах 2 страници , та се връщах.

Пожълтяването е от преполиване и бедна почва.
Кажи каква е почвата.
Оправя се с азотен тор. 1 лъжица  на една лейка.Поливаш.После задължително поливаш с  чиста вода.
Може и с коприва. Но не мога да кажа дозата.

Да не би пък да си го преторила!!!???

Общи условия

Активация на акаунт